Keskiviikko 22.5.2019

Antti Rinne ryöpytti hallitusta: ”Ihmiset ovat syystäkin ihmeissään, eivätkä halua tällaista sotea”

Luotu: 
27.6.2018 16:25
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Arkistokuva.
|

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne katsoo, että ”ilman keskustan ja kokoomuksen lehmänkauppaa Suomessa olisi jo sote-uudistus valmiina”. Hän piti puolueen ryhmäpuheenvuoron pääministerin ilmoituksen yhteydessä.

Rinne viittaa sopimukseen, jossa keskusta sai maakuntamallin ja kokoomus valinnanvapauden.

– Ilman lehmänkauppaa uudistuksen aikataulu ja asiasisältö eivät olisi menneet täysin sekaisin. Syynä on se, että hallituksen valmistelu on jälleen kerran sanalla sanottuna kehnoa. Hallitus viis veisaa uudistuksen alkuperäisistä tavoitteista, perustuslaista, asiantuntijoista, korkeimmasta hallinto-oikeudesta tai notifiointivaatimuksista, Rinne syytti puheessaan.

Hän huomauttaa, että viime vaalikauden lopulla kaikkien eduskuntapuolueiden yhteistyöllä päästiin lähelle valmista lopputulosta.

–Yhdessä rakentamamme malli olisi voitu korjata nopeasti tämän vaalikauden alussa – yhdessä. Mutta pääministeri Sipilä, teidän hallituksenne kuitenkin päätti heittää parlamentaarisen ja huolellisen valmistelun sekä sote-uudistuksen alkuperäiset tavoitteet roskakoriin.

Keskusta ja SDP sotajalalla, lue lisää: Antti Rinteen ja Antti Kaikkosen välillä leimahti tv:ssä: ”On voimia, jotka koettavat jarruttaa”

Rinteen mukaan hallitus tuo eduskuntaan ”keskeneräisiä esityksiä, joita se on joutunut ja joutuu täydentämään ja korjaamaan”.

–Kaiken tämän sekaannuksen on kruunannut – edellä sanottuun suhteutettuna – hallituksen asettama, aivan epärealistinen aikataulutus. Sitä painostaessaan hallitus on syyllistänyt valiokunnissa työskenteleviä kansanedustajia ja asettanut valiokunnassa työskentelevät virkamiehet kohtuuttomaan tilanteeseen. Ihmiset ovat syystäkin ihmeissään ja hämillään. Eivätkä halua tällaista sotea.

Sipilä väläytti maanantai-iltana hallituksen tiedonantoa, joka olisi päättynyt luottamusäänestykseen, mutta ilmoittikin tiistaina etenevänsä kevyemmällä menettelyllä ja antavansa soten lykkääntymisestä vain pääministerin ilmoituksen. Rinne syyttää Sipilää kovin sanoin.

–Pääministeri Sipilä ei kuitenkaan enää halunnut äänestystä hallituksen luottamuksesta. Tulikin pääministeri ilmoitus, jotta luottamuksesta ei tarvitse äänestää. Ei tarvitse kovin pitkään arvuutella, miksi hallitus ei uskaltanut mittauttaa luottamustaan eduskunnassa. Pääministerin ilmoitus jättää useita kysymyksiä ilman vastauksia.

–Yhteen tärkeään kysymykseen tiedämme vastauksen, vaikka pääministeri Sipilä ei sitä uskaltanut kysyä eduskunnalta. Tulos vai ulos?

Lue myös: Antti Kaikkonen varoitti ”trumpcaresta” ja hyökkäsi SDP:n kimppuun: ”Pelkkää haukkumista, räksyttämistä”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Seppo Simonen

Minkälaisia ihmisten kansa Antti Rinne on tekemisissä kun sanoo ettei he halua tälläistä sotea. Siis ne ihmiset haluaa kuolla hoitojonoihin, lääkäriin on viikkojen jonot, hoito on yhdentason julkista monopolia ei vaihtoehtoja. Eilen sanoi kaannattavansa valinnanvapautta tänään ei kannata on meillä siinä varsinainen fakiiri.

Harri Tapani

Jaha, että sellasta perustelua...No, Lancet lehdessä julkaistussa tutkimusessa kerrotaan, että:

"Suomen terveydenhuolto on maailman laadukkainta ja kustannustehokkainta, kertoo kansainvälinen tutkimus.

Tutkimuksen mukaan Suomen julkisesti rahoitettu terveydenhuolto on laatunsa ja saatavuutensa osalta maailman paras yhdessä Islannin, Norjan, Alankomaiden, Luxemburgin, Sveitsin ja Australian kanssa."

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806272201038935_u0.shtml

Siitä on hyvä lähteä, mutta ei kannata hyvää alkaa pilaamaan.

Pasi Käyhkö

Tänään julkaistu tutkimustulos kertoo Suomen terveydenhuollon olevan laadultaan maailman huippuluokkaa ja kustannustehokkuus on myös aivan kärkeä.
Mitähän kokkaret ja kepulaiset tähän sanovat.

Suomessa tarvitaan hiukan panostusta perusterveyden hoitoon. Siinä on se tarvittava soteuudistus.
Maakuntia emme tarvitse viemään juuri niitä terveydenhuollon rahoja.

Harri Tapani

Näkyy YLE:kin jo uutisoineen asiasta, otsikkkona on:

"Suomen terveydenhuollolla on maailman paras hinta-laatusuhde, ilmenee tutkimuksesta – "Muualla ei ole päästy tällaiseen näin edullisilla kustannuksilla"

https://yle.fi/uutiset/3-10275959

Lisäksi uutinen kertoo vielä sen, mitä täälläkin on monissa kommenteissa jo aiemmin kuvattu:

"– Suomen terveydenhuollolla on parhaat näytöt niin laadun, saatavuuden kuin kuolleisuustilastojenkin perusteella "

Olisiko se nyt ollut jo "liian hyvä", kun hallitus haluaa sitä muuttaa ja omien sanojensa mukana leikellä siitä miljoonia.