Tiistai 18.6.2019

”Historiallinen askel kohti järkevämpää turvapaikkapolitiikkaa” – Sinisissä repesi riemu EU-linjauksista

Luotu: 
29.6.2018 10:45
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Sinisten puheenjohtaja, eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho pitää linjauksia historiallisena ensiaskeleena kohti järkevämpää turvapaikkapolitiikkaa. Arkistokuva.

Siniset iloitsevat EU:n uusista maahanmuuttolinjauksista. Eurooppa-neuvosto pääsi linjauksista sopuun viime yönä.

Siniset kertovat tiedotteessa olevansa innoissaan, että puolueen ajama tavoite turvapaikkahakemusten käsittelystä EU:n ulkopuolella etenee.

–Tämä on historiallinen ensiaskel kohti järkevämpää turvapaikkapolitiikkaa, sanoo Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho tiedotteessa.

–Tätä Siniset ovat ajaneet ja Suomen hallitus tuki EU:n omaksumaa järkevää linjaa. Maahanmuuton ongelmien ratkaiseminen on EU:n elinehto. Ensi kertaa minun elinaikanani maahanmuuttopolitiikassa tehdään nyt päätöksiä, jotka vievät asioita parempaan, eikä aina vain huonompaan suuntaan. 

Kehitteillä olevien maihinnousukeskusten tarkoitus on vähentää turvapaikkajärjestelmän väärinkäyttöä ja heikentää ihmissalakuljettajien bisnestä, joka on johtanut tuhansiin hukkumiskuolemiin Välimerellä. 

 –Tämä ratkaisu on kaikkien osapuolten etu. Maahanmuutosta tulee hallitumpaa, järjestelmän väärinkäytökset vähenevät, ihmissalakuljettajien likainen bisnes joutuu vaikeuksiin, EU-kansalaisten turvallisuus kohenee ja EU:n sisäinen vapaa liikkuvuus pelastuu, luettelee Terho.

–Järki voitti ja nyt on tärkeää jatkaa päättäväisesti toimeenpanoon. EU:n tulevaisuus riippuu näistä päätöksistä ja niiden tehokkaasta toimeenpanosta.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Petri Hämäläinen

Suuri Valhe on päättynyt.

Reaalipolitiikka on rehellisyys ovat voittaneet.

Miten tästä eteenpäin? Voiko EU-jäsenvaltio Suomi enää sovittaa EU:n pakolaispolitiikkaa vastustavia ääriliikkeitä - Vihreitä ja Vasemmistoliittoa - hallitusvastuuseen?

Sami Rinta-Mänty

Kyllä on epätoivoista poliittisten irtopisteiden kalastelua. Sen se pohjamudissa laahaava kannatus teetättää. On totta että nyt tehdyt päätökset ovat oikean suuntaisia mutta se miten niihin on päädytty vasta pakon edessä on häpeällistä. Kaikkein häpeällisintä on Suomen poliittisen eliitin Brysselin hännystely. Nyt kun Merkeliltä on saatu lupa niin puheet kääntyvät 180 astetta. Surullisinta on että sama toimintatapa pätee kaikkii muihinkin asioihin. Poliittista pääomaa kerätessä Suomi ollaan valmiita luovuttamaan Brysselin vasalli-valtioksi. Suomen kansan etu on toissijainen asia.

EU:n kriisi ei ole ohi. Todellisesta yhteisymmärryksestä ollaan kaukana. Lienee selvää että integraation syventäminen on vähintäänkin tauolla vaikka sitä varmasti kulisseissa yritetäänkin edelleen epädemokraattisesti uittaa sisään. Onneksi järjenääni voittaa yhä useammissa jäsenvaltioissa. Seuraavaksi Ruotsissa. Suomessa tullaan perässä. Valitettavasti täälläkin tarvitaan varmaan samanlainen kriisi kuin Ruotsissa ennen kuin ihmiset todella heräävät.

Sirpa Abdallah

Sampo Terho hurskahtelee sanomalla "Ensi kertaa minun elinaikanani maahanmuuttopolitiikassa tehdään nyt päätöksiä, jotka vievät asioita parempaan, eikä aina vain huonompaan suuntaan. "

Mitään päätöksiähän tuossa neuvoston kokouksessa ei vielä tehty vaan ne ovat kehittelyn asteella ilmeisesti lokakuun kokoukseen. Ei ole edes maita, jotka ovat valmiita perustamaan keskuksen Eurooppaan tulleille maahanmuuttajille eli turvapaikkaa hakeville. On vapaaehtoisuuteen perustuva kannanottomainen. Mikä päätös se tällainen on? Ilmassa roikkuu yhdenkään keskuksen rakentaminen. Hitaat ovat herrojen kiireet, jos ylipäänsä on tarvis saada aikaan päätöksiä.

Tuiccu Karhu

Miten Sampo Terho voi väittää, että he, Siniset, ovat tämän asian takana? Pääsivät hallitukseenkin, kun myöntyivät matu-myönteisiksi. Eiköhän se ole Perussuomalaiset, jotka tätä asiaa ovat ajaneet?! Vielä kun näkisi, että niitä keskuksia tulisi jonnekin euroopan ulkopuolelle...