Torstai 27.6.2019

HS: Antti Rinne johtaa nyt pääministerikisaa – kansalta murskaava arvio suosion syistä

Luotu: 
4.7.2018 08:45
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Sdp ja Antti Rinne hyötyvät muun muassa hallituksen sote-tuskasta.
|

Sdp:n Antti Rinne on noussut suomalaisten suosikiksi seuraavaksi pääministeriksi, kertoo Helsingin Sanomat tuoreen kyselynsä pohjalta.

22 prosenttia vastaajista näkisi seuraavien eduskuntavaalien jälkeen mieluiten pääministerinä Rinteen. HS:n gallupissa sai valita suosikkiehdokkaansa suurten puolueiden johtajien eli Rinteen, Petteri Orpon (kok.) ja Juha Sipilän (kesk.) väliltä. Orpoa suosi 20 prosenttia ja Sipilää 16 prosenttia vastaajista.

HS:n mukaan gallupin toinen osio kertoo Sdp:lle negatiivisempaa uutista. Vastaajien valtaisan enemmistön mukaan Sdp:n ja Rinteen suosio johtuu lähes pelkästään hallitukseen kohdistuvasta pettymyksestä ja kyllästymisestä. 61 prosenttia vastaajista arvioi, että Sdp:n suosion syy on yleinen kyllästyminen hallitukseen, ja 29 prosenttia, että se johtuu hallituspuolueiden huonoudesta. Vain kahdeksan prosenttia selittää suosiota Sdp:n hyvillä avauksilla.

Tuoreessa kyselyssä puoluejohtajien imagosta Rinne ei pärjännyt Orpolle, Sipilälle tai kyselyn ylivoimaiselle ykköselle, Li Anderssonille. Lue lisää: Antti Rinne jää selvästi jalkoihin – Imagokysely: Pääministeriehdokkaat kaukana Li Anderssonista

Jaa artikkeli:

Kommentit

Esko Riikonen

Niin näkyy. Mutta mitä hyvää olisi Rinteen kautta odotettavaissa. Jos puheet ja lupaukset toteutettaisiin, niin kaikki nykyisen hallituksen päätökset peruttaisiin ja raahaa alettaisiin jakamaan kaikkiin mahdollisiin suuntiin ja saisimme turvapaikanhakijoita vielä enemmän kuin nyt. Veroja korotettaisiin. Minusta siinä ei ole mitään hyvää

Peter Black

Nykyhallituksen touhut ovat olleet ala-arvoisia, ja pelkästään ideologisia, joita hurraavat ne nirppanokat jotka eivät tekemisestä ymmärrä, eivätkä siitä ettei maailma parane heikompia lyömällä. Valitettavasti meillä on oikein malliesimerkki siitä hallituksessa, kuinka osaamattomat terrorisoivat laeista ja säädöksistä välittämättä suurinta osaa kansaa. Palstoilla tietysti peesaajia ja kehujia riittää, vaikka eivät tunnu oikein edes ymmärtävän mitä ja mille hurraavat.

Petri Kokko

#3
Niin, kannattaahan se ennemmin jatkaa tätä oikeistovetoista politiikkaa äänestäjänsä pettäneiden turhanpäiväisten häntyripuolueiden kanssa. Vielä on paljon löytämättä ja käyttämättä erilaisia tapoja ja keinoja kiusata suomalaista työtöntä ja vähävaraisia väliinputoajia.....

Jukka Mikkola

Katteettomilla lupauksilla on sama vaikutus kuin voinokareella kuumaan puuroon. Se uppoaa. Sossuvetoinen hallitus saattaisi nopeuttaa troikan (EU, EKP, IMF) tuloa Kreikan malliin Suomeen.

EDP-velka oli 137,3 miljardia euroa Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2017 lopussa. Se on vertauskuvallisesti 137,3 kilometriä korkea pino painosileitä 100 euron seteleitä.

Peter Black

Valitettavasti Rinne ja SDP ovat ainoa, paras vaihtoehto tälle nykyhallitukselle. Ei ole muita vaihtoehtoja, mikäli halutaan ettei tästä maasta tule pikku-ameriikka, jossa 1 % kansasta rikastuu ja muut köyhtyvät. Tämä on aivan liian pieni maa hallitsemattomalle markkinataloudelle, mm. se mikä koettiin jo kertaalleen politikkojen töppinä, aiotaan toistaa massiivisessa mittakaavassa, ja myydä kaikki valtion monopolitoiminnat yksityisille ja markkinoiden ohjailtaviksi - lisää Carunaa.

Risto Mäkinen

Sipilän hallitus ei osaa kertoa Suomi nousuun toimenpiteistä. Työpaikat lisääntyy, työttömyys ALENEE, vienti vetää valtion velan kasvu pysähtyy. Jos näitä tuloksia ei olisi tehty työaikaa hieman lisäämällä ja tuottavuutta parantamalla, niin mm. työttömien tilanne olisi nykyistä paljon huonompi. Työttömien työllistäminen kaikin keinoin paljastaa nopeasti täysin työkyvyttömät ja heidät sairaseläkkeelle. toimet kohdistuu työkykyisiin uuden koulutuksen tarvitseviin muuttotukea tarvitseviin lähemmäs työpaikkoja. Ei mikään ole helppoa ja väliinputoavia pitää auttaa.

Tapio Mäkeläinen

Lohdullista kuitenkin on se, että Rinteen tai Orpon kannatus on suurempaa kuin Andersonin, Aallon tai Halla-Ahon yhteensä. Kannatukseensa nähden nuo kolme ovat tosi paljon esillä.
Pääasia o, etteivät vihreät ole tulevassa hallituksessa ilmasto ja maahanmuutto utopioineen. Normijärkiselle ne ovat dystopioita.

Hannu Martikainen

Oikeusjärjestelmäämme on kirjattu jokaiaelle yksillölle oikeus sellaisiin tuloihin että työllä elättää perheen ja tienaa kodin jossa elää, kysyn miksi demogratia ei ole pystynyt näitä perustuslakiin kirjattuja lakeja toteuttamaan edes viimesen 60 vuoden aikana?! Vaan hallitukset ovat pitäneet kokoaja yllä suurta työttömyyttä joka vaihdellut 10-25%! Kun Ruotsi pystyi työllistämään sumen 600000 tuhatta Suomalaista työtön 1950-1970 luvulla mutta, eipä Suomi koskaan edes omiaan.

kari laaksonen

Kansa on joko tyhmää ja laiskaa tai välinpitämätöntä. Nämä voivat olla ainoat syyt demarien hetkelliseen suosioon. Kaikki mitä ne esittää, on joko kulujen lisäämistä entisestään tai muiden haukkimistz. Ei mitään omaa, ei mitään.