Keskiviikko 22.5.2019

Ylen gallup: Perussuomalaiset nousi reippaasti – Sininen tulevaisuus laski entisestään

Luotu: 
5.7.2018 08:36
Päivitetty: 
5.7.2018 11:33
  • Kuva: Alma Media arkisto / Timo Marttila
    Kuva
    Entisten puoluetovereiden Jussi Halla-ahon (ps.) ja Sampo Terhon (sin.) puolueet liikahtivat kesäkuun Yle-gallupissa eri suuntiin.
|

SDP ja kokoomus ovat yhä selvä kärkikaksikko Ylen torstaina julkaistussa puoluegallupissa.

Kesäkuun mittauksen suurin puolue on SDP, jota äänestäisi nyt 20,3 prosenttia vastaajista. Kokoomuksen kannatus on 19,7 prosenttia. Molempien kannatus nousi hieman.

Pääministeripuolue keskustan kannatus oli kesäkuussa 16,6 prosenttia. Vihreiden kannatus on laskenut hieman 13,9 prosenttiin.

Kyselyn suurin nousija on perussuomalaiset, jonka kannatus on noussut kaksi prosenttiyksikköä. Se nousi nyt vasemmistoliiton ohi 10,3 prosenttiin. Puolueen kannatus on pitkästä aikaa yli kymmenen prosenttia. Vasemmistoliiton kannatus oli 8,6 prosenttia.

Perussuomalaisista irtautuneen hallituspuolue Sinisen tulevaisuuden kannatus laski 0,6 prosenttiyksikköä vain 1,1 prosentin tasolle.

Korjaus: Tässä jutussa kerrottiin aiemmin, että Sinisten kannatus olisi romahtanut peräti 1,6 prosenttiyksikköä, mutta Yle korjasi lukuaan myöhemmin. Tämän vuoksi myös otsikon romahti-sana muutettu muotoon laski.

Lue myös:

Tutkimus: 12 000 puolueiden jäsentä kertoi ammattinsa – ”Vihervasemmisto” näyttää olevan totta

Li Andersson on Suomen vetovoimaisin puoluejohtaja – Kannatusveneessä kaksi isoa reikää

IL-US-kysely: Kokoomus aivan SDP:n kannoilla – Onko keskustan kannatusalho nyt nähty?

Jaa artikkeli:

Kommentit

Ralf Karlsson

Niin mitä sitten? Vain äänestämällä voit vaikuttaa ja jos äänestysprosentti on alhainen niin mistä sinä tiedät että ei annetut äänet eivät olisi menneet hallituspuolueille. Ihan turhaan kikkailet prosenttiluvuilla joilla ei ole mitään relevanssia kun äänet on laskettu.

Tapio Mäkeläinen
Vastaus kommenttiin #12

Tuo on totta ja alakanttiin. Persujen haaveet PM puolueesta ovat luonnolista politiikkaa mutta nyt voi kysyä että mistä he ottavat relevantteja ministereitä ja kansanedustajia edes touhon kannatuslukuun. Mattilat ja Mäntylät on nähty ja jotenkin esiintymiskelpoiset ovat Sinisissä. Tuskin sieltä PM, VVM tai ulkoministeriä heti löytyy.
On niitä takarivintaaveja joka puolueessa tietysti.
Kepun suunta on oikea ja menossa varsinaisen ideologisen pohjansa koon suuntaan. Mä luulen että on tosi hankalat hallitusskabat edessä. Kok ja Smoraatit pitää kannatuksensa , joten kolmen seuraavan järjestys on se juttu. Persujen linjauksilla ei juuri kannatusta muualla ole.
Näitä mittauksia on liikaa.

Martti Korpiranta

Perussuomalaisten todellinen kannatus voi olla paljon suurempi, mistä tämäkin galluppi vähän vihjaa ja kertoo. Ainahan persuja on haukuttu ja vähätelty milloin missäkin. Ettei vain seuraavissa vaaleissa olisi odotettavissa uusi "Jytky" Persuille? Timo Soinille se olisi ihan oikein.

Harri Tapani

Persuilla tietysti toivoisi jossain mielessä menestystä ja onhan sitä kuten uutiset kertoivat jo aiemmin, tutkittu että vasemmistoliiotsta ja sinne on ollut tunkua, mutta perussuomalaiset edustajat sitten ovat itse töpeksineet sen työväen osuuden vaatimalla työväkeen kuuluvilta eli työttömiltä jo takavuosina:

"Perussuomalaisten raju esitys – ”Orjatyötä”

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/117216-perussuomalaisten-raju-esitys-%E...

Kari Aaltonen

Jos Suomi olisi demokraattinen valtio, olisi tämäntyypinen vähemmistöhallitus ajettu alas ja järjestetty uudet vaalit, mutta kun ei ole niin Sipilän vähemmistöhallitus saa jatkaa omia kikkailuja, sekä saa keskittyä kaikessa rauhassa veronmaksajien rahojen jakamiseen omiin mieltymyksiin.

Jouni Borgman

Vasemmisto ainakin syöttää suoraan Perussuomalaisten lapaan kannattamalla kaiken maailman hörhöjä ja erityisesti pyrkimällä lisäämään massamaahanmuuttoa. Massamaahanmuutto toimii avoimesti kantasuomalaisen pienipalkkaisen väestönosan intressejä vastaan lisäämällä matalapalkka-alojen työn tarjontaa. Myös kotouttamispolitiikassa on nähtävissä idullaan kantaväestön työehtojen ja sosiaaliturvan suhteellinen heikennys. Pienituloisilla on jo ennestään aivan tarpeeksi ongelmia ilman, että maahan tuotetaan lisää nälkäisiä suita taistelemaan paikasta auringossa. (Vasemmistolaiset ja uusliberaalit näkevät asian toisin eivätkä ota huomioon sitä, että pelkkä em. kehityksen uhkakin saa ihmiset siirtymään PS:n kannattajiksi).

Ilkka Paananen

Harmi että presidentin valtaoikeuksia on karsittu. Tämä ja itse asiassa varsinkin edellinen hallitus olisi pitänyt kaataa ja nimetä virkamieshallitus laittamaan asiat kuosiin. Ei se tietenkään tätä itkupotkuraivareitten määrää olisi vähentänyt joita tälläkin foorumilla esiintyy.

Markku Lehto

Jääkös nyt Fixitin ajaminen Persujen varaan kun Sininen puolue uhkaa hävitä kokonaan poliittiselta kartalta ?

Varmaankin Jussi Halla-aho ja Laura Huhtasaari ovat silmät ja korvat tarkkana ottaneet mallia brittien Brexitistä. Ja varmaan tuo Brexit heidän näkökulmastaan käy kuin tanssi.

Siitä sitten 5,5 miljoonan asukkaan Suomi vaalien jälkeen käymään Fixit-neuvotteluita 430 miljoonan asukkaan EU:n kanssa. Mitkähän mahtavat olla Suomen neuvotteluasemat ? Sen varmaan perussuomalaiset tietävät.

Harri Tapani
Vastaus kommenttiin #24

No jaa, jos tienaa kuin Norja ja norjalaiset, tai Sveitsi ja sveitsiläiset, niin miksei, elintaso siellä (Norjassa) kuitenkin hakkaa suomalaisen vastaavan n. 15 prosentilla kuten takavuosina tutkimukset kertoivat.

Hallitsevat myös omaa rahaansa hiukka paremmin kuin suomi jolla ei ole kuin ostovaluutta, josta Suomi ja suomalaiset ovat maksaneet pelkkiä korkoja hiukka vaille valtionvelan verran, tai siis hiukka alle 80 miljardia ja siihen kun vielä laitetaan EU:lle menetetyt tullitulot ja ja jäsenmaksut ja sen sellaiset yhteisvastuut, niin kyllä se vaan Norjan systeemi vaikuttaa paremmalta sisäistä devalvatiotaan tekevään köyhiään kyykyttävään ja pohjoismaisesta hyvinvoinnista erkanevaan Suomen verrattuna. Tuo siis noin alkajaisiksi ja kun ottaa vielä huomioon, että siitä EU:sta ei varsinaisesti ole suomalaisille ollut juurikaan hyötyä kuin suurissa juhlapuheissa. Sitä vahinkoa kyllä monellakin tapaa.