Lauantai 25.5.2019

Tätä Jari Lindström osasi odottaa – Uudesta perumisesta repesi riemu

Luotu: 
5.7.2018 19:03
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva

Oppositiopuolueissa on iloittu hallituksen päätöksestä perua lakihanke, joka olisi sallinut alle 30-vuotiaiden työttömien työllistämisen määräaikaisiin työsuhteisiin ilman erillistä perustetta.

–Järki voitti, tviittaa SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne.

–Tämä on mahtava uutinen niin nuorille, nuorisojärjestöille, kuin kaikille muillekin, jotka kampanjoivat tämän esityksen kaatamisen puolesta. Nuorilla tulee olla tasavertainen oikeus reiluun työelämään, eikä määräaikaisuuksien helpottaminen tutkimusten mukaan lisää nuorten työllistymistä, arvioi vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson Facebookissa.

Lakihankkeen perumisesta tiedottanut työministeri Jari Lindström (sin.) osasi jo omassa blogissaan ennakoida, että perumispäätöksestä voidaan iloita.

–Varmasti jotkut iloitsevat siitä, että tämä muutos ei nyt etene, mutta minä en. Kyseisen toimenpiteen tarkoitus oli saada työttömiä nuoria helpommin työelämään kiinni ja tätä tuskin kukaan vastustaa, Lindström kirjoitti.

Vihreiden kansanedustaja ja entinen puheenjohtaja Ville Niinistö epäilee Anderssonin tapaan, että hallitus luopui hankkeesta siksi, että laki olisi ollut syrjivä.

–Tämän tiesivät useimmat tietty jo etukäteen. Joko tämän hallituksen osaaminen on aivan amatööritasolla tai sitten se on vaan härskiä ideologista vänkäämistä jatkuvasti, Niinistö tylyttää Facebookissa.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Markku Koivisto

Olisiko opposition puolella esittää jotakin nuorten työllistämiseen tähtäävää ja pienyritysten rekrytointipelkoja hälventävää parannusta. Vai riittääkö riemu siitä että mitään ei saatukaan tehdyksi vaan tuolta osin työttömyys saatiin pidettyä ennallaan. Voitaneeko tuotakaan saavutuksena pitää?
Kun mitään ei muuteta mikään ei myöskään muutu.

Harri Kovala

Mielenkiintoista on se, että maat, joissa irtisanominen on huomattavasti hankalampaa ja kalliimpaa kuin Suomessa, mm. Ruotsi ja Saksa, työttömyys on pienempää kuin niissä maissa, joissa irtisanominen on helppoa ja halpaa, kuten Suomessa.

Tuomas Sikander

Hallitus on tehnyt paljon asioita pelkän tekemisen takia, Lindström-tason henkisillä kyvyillä, tuloksena sutta, sekaannusta ja sekundaa.
Pystymetsästä repäistiin läjä hihhuleita viisi metriä korkealla itseluottamuksella joka on nyt sortumassa kuin Kakolan muurit.
._.

Arvo Tammela

Sikander, "Lindström-tason henkisillä kyvyillä, tuloksena sutta, sekaannusta ja sekundaa". Kirjoituksenne osoittaa, että olette henkisiltä lahjoiltanne todella korkealla tasolla. Ei tuollaista kirjoitusta Lindströmistä muuten olisi pystynyt laatimaan.

Tuomas Sikander

Sorry Harry, mutta Lindström on mielestäni tyhmä kuin vasemman jalan saapas, joka sekin on valitettavasti väärässä jalassa.
Laardissa ei ole paljoakaan potentiaalia, tämän on Timo Soinikin jo Tony Halmeen aikoina vastaansanomattomasti todistanut.
._.

Harri Tapani

Niih, näköjään EU:sta sittenkin jotain hyötyäkin, siellä kun on annettu jo sanktioitakin tuonkaltaisesta "ikäsyrjinnästä" mitä hallitus suunnitteli. Se on kummaa kun hallituksen keinot ja konstit jatkuvasti tökkii joko perustalakiin, tasa-arvolakeihin, syrjintälakeihin yms. tai EU-lakeihin, hieman kuin alottelijoiden hommia, ehkä hallituksen pitäsi päivittää "päänsä" ajan tasalle ja nykymaailmaan.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/251962-vasemmistonuorilta-raju-vaite-li...