Lauantai 25.5.2019

SDP:stä isku takaisin: ”Keskusta meni paniikkiin – syyllinen aina joku muu”

Luotu: 
6.7.2018 17:39
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lidntman hämmästelee keskustalaisten ja sinisten kansanedustajien tekemää kantelua sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajasta Krista Kiurusta (sd.).

Lindtman valitus puhemiesneuvostolle tehdyn valituksen kertovan siitä, että keskusta on mennyt paniikkiin gallup-lukujen takia. Puhemiesneuvostolle tehdystä kantelusta kertoi perjantaina Helsingin Sanomat.

–Sen sijaan, että keskustan kansanedustajat keskittyisivät tekemään huolellista lainsäädäntötyötä, he etsivät jälleen kerran syyllisiä muualta. Tätä samaa valitusvirttä on kuunneltu koko kevät ja kesä. Keskustan peili on hukassa, sillä jopa omien virheiden syyllinen on aina joku muu, Lindtman vastaa.

–Keskustan operaation puoluelähtöisyydestä kertoo, etteivät edes hallituspuolueet lähteneet siihen kokonaan mukaan – kokoomus ei laisinkaan, hän jatkaa.

Lindtman myös korostaa, että sote-mallin viivästyminen johtuu hallituksesta itsestään. Puoluetoveriaan Kiurua Lindtman puolustaa tiukasti.

–Vaikka valiokunnan puheenjohtajana olisi ollut itse Suomi-Filmin Justiina, hallituksen aikataululla perustuslain vastainen malli ei olisi edennyt, Lindtman arvioi.

–Yli puolet valinnanvapauslainsäädännöstä menee uusiksi ja osa esityksestä ei vieläkään ole eduskunnassa. Nyt odotellaan kaiken lisäksi vastineen vastinetta. Keskustan paniikki johtuu gallup-lukujen lisäksi luultavasti myös siitä, että hallituksen päässä sote seisoo pahasti, SDP:n ryhmyri jatkaa.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Seppo Simonen

Ei pääse yli eikä ympäri myöskään Sosialidemokraatti Antti Lindtman puolustellessaan kiurumaista jarrutus sabotointia sosiaali ja terveysvaliokunnan puheenjohtajan toimessa tämä Kiuru on jättänyt Yle uutisten mukaan 4 kannatettua ehdotusta käsittelemättä.
Antti Rinteen on aika tehdä johtopäätös sosialidemokraattisen uskottavuuden puolesta ja vaihtaa Kiuru sellaiseen toimijaan joka osaa kokous tekniikan vai onko polittinen jarrutus Rinteen käsialaa.

Jonny Wadd

Kepu pelkää ettei maakuntauudistus toteudu. Tällöin ei pääsisikään tekemään ylisuurta hallintoa maskuntiin kun samaan aikaan ihmiset muuttavat pois asutuskeskuksiin. Kun rahat käytetty kepulaisten työllistämiseksi ylisuuressa hallinnossa, tällöin voidaan vaatia lisää verorahoja Sipilän "hätätilan" perusteella. Tämän tuloautomaatin poistumista kepu pelkää.

Kuisma Jussi

Niin taita Herra Sipilä luvannut joitakin elävirkoja kepun porukalle jo maakuntauudistus menee läpi ja se on rinnastettu Sotee eli jos kokomus saa Soten niin Kepu maakuntajuttunsa ,näin se taitaa mennä eli jos sote ei toteudu niin ei myöskään maakunta uudistus