Maanantai 27.5.2019

Sauli Niinistö Trumpin ja Putinin tapaamisesta IS:lle: ”Toivotaan parasta, mutta varaudutaan pahempaan”

Luotu: 
7.7.2018 12:40
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Sauli Niinistö.
|

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoo Ilta-Sanomien haastattelussa olevansa Venäjän presidentin Vladimir Putinin ja Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin tapaamisen osalta optimisti, mutta näkevänsä myös uhkakuvia.

–Niitä jokainen kohdallaan spekuloi lujaa. Jos kauppasota, jos Nato-kokous epäonnistuu, jos sitä ja tätä. Ne ovat jos-sanan takana. On syytä toimia niin, että huonot vaihtoehdot minimoidaan, se koskee myös Suomea EU:n jäsenenä. Toivotaan parasta, mutta varaudutaan pahempaan. Osataan valmistautua takaiskuihin, hän sanoo.

Niinistö kertoo, että venäläinen ja yhdysvaltalainen virkamies ottivat häneen alustavasti yhteyttä tapaamisen vuoksi ennen juhannusta.

Trump ja Putin tapaavat Helsingissä 16. heinäkuuta.

Lisää aiheesta: 

Kreml kiistää huhut Trumpin ja Putinin tavoittelemasta Iran-diilistä: ”Täysin epärealistista”

Huipputapaaminen: 1000–2000 poliisia mukana Trump–Putin-järjestelyissä Helsingissä

Analyytikolta jäätävä arvio Trumpin ja Putinin tapaamisesta: ”Täysin tilanteeseen sopivaa, että järjestetään Helsingissä”

Vladimir Putinin ja Donald Trumpin tapaaminen huolestuttaa asiantuntijoita: ”Varsinainen luuranko Kremlin kaapissa”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mauri Gardin

Niinistön kommentti on valitettavasti hyvin kaukana valtiomiehen lausunnosta. Hänen sanomisensa takaa sen, että ei voi olla väärässä. Hän pääsee viisastelemaan jälkikäteen. Kyllä pitäisi olla jotakin konkreettista odotusta ja uskaltaa sanoa etukäteen, kun Suomi on nyt maailman keskipisteenä. Harmi, että tällaisessa tilaisuudessa ei meillä ei olekaan "valtiomiestä".