Maanantai 27.5.2019

Demarileiristä tyly kuitti kokoomukselle: ”Ehtinyt polttaa jo lähes 4 miljardia euroa verotuloja”

Luotu: 
7.7.2018 16:06
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Ville Skinnarin mukaan voisi sanoa, että kokoomuksen talouspolitiikka on nykyään SDP:n talouspolitiikasta puhumista.
|

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Ville Skinnari sanoo, että kokoomus on viime aikoina puhunut enemmän SDP:stä ja SDP:n esityksistä kuin omistaan. 

–Se osoittaa selvästi, että yhteiskunnallinen aloite on sosialidemokraateilla. Samalla muiden asioista puhuminen on ymmärrettävää, sillä kokoomuksella ei ole omia avauksia juuri ollut – populistisia ja vastuuttomia verolupauksia lukuun ottamatta. Verolupauksillaan kokoomus on ehtinyt polttaa jo lähes 4 miljardia euroa verotuloja. Näyttää pahasti siltä, että kokoomuksen vaalikampanjasta tulee vielä sitä kuuluisaa Sari Sairaanhoitajaakin kalliimpi, hän arvostelee tiedotteessaan.

Skinnarin mukaan voisi sanoa, että kokoomuksen talouspolitiikka on nykyään SDP:n talouspolitiikasta puhumista. 

–Meille se sopii oikein hyvin. Mutta kylmä tosiasia on, että vielä Sauli Niinistön aikaan kokoomus oli tunnettu asiantuntevasta ja vastuullisesta talouspolitiikasta. Nykyään on valitettavasti toisin. Puolueen nykylinja on koulutuksesta ja yhteiskunnan heikoimmilta leikkaaminen yhdistettynä vastuuttomaan veropopulismiin. 

Positiivisena esimerkkinä Skinnari mainitsee kuitenkin kokoomuksen kansanedustajan Ben Zyskowiczin. 

–Zyskowiczista huomaa, että Niinistön perintöä ei ole kokonaan kuopattu kokoomuksessa. Zyskowiczin keskittyminen muista puolueista puhumiseen kertoo ennen kaikkea siitä, että hän ei viisaana ja vastuullisena poliitikkona kehtaa puhua kokoomuksen populistisista linjauksista yhtään mitään. 

Zyskowicz ihmetteli aikaisemmin lauantaina, eikö SDP ymmärrä muun muassa eläkkeensaajille kohdistettujen, miljardiluokan suuruisten lupaustensa seurauksia.

– Kun he kertovat, että he rahoittavat nämä miljardimenonsa kiristämällä työnteon, yrittäjyyden, omistajuuden ja yritysten verotusta, niin eivätkö demarit vieläkään tajua, että tällaiset veronkiristykset ovat myrkkyä talouden kasvulle. Sitä kautta tällaiset veronkiristykset ovat omiaan hidastamaan, eivät suinkaan nopeuttamaan talouden kasvua. Hidastuva talouskasvu näkyy huonompana työllisyyskehityksenä ja näkyy monella muullakin kielteisellä tavalla valtion taloudessa, Zyskowicz sanoi Verkkouutisten BenTv:ssä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Seppo-Juha Pietikäinen

Suomen verotus ja julkisen talouden koko on kv-vertailussa kärkipäässä.

https://www.veronmaksajat.fi/luvut/Tilastot/Verotuotot/Veroaste/

https://www.veronmaksajat.fi/luvut/Tilastot/Julkiset-menot/Julkisten-men...

Verotuksen kiristäminen ja samaan aikaan julkisen talouden kasvattaminen on tuhoon tuomittua SDP-politiikkaa.

Tuo on päivän vitsi, mitä SDP:n kansanedustaja sanoo, että verotuksen alentaminen
on menojen tuhlaamista.

Jarmo Makkonen

"Jessus kun asiantuntevaa kommentointia"

Asiantuntevaa? Tuulimyllyt maailmanlopun estämiseksi? Ulkomaisten pankkien ja konkurssikypsien valtioiden tukeminen miljardeilla euroilla? Rahan jakaminen rikkaille yhtiöille, esimerkiksi Grimaldien (Finnnlines) laivanvarustajasuvulle jotta voisi osataa uusia aluksia Kiinasta?

Juha-pekka Naukkarinen

Julkistapuolta olisi syytä vähentää puoleen Suomessa ja maataloustuet lopettaa kokonaan,sekä polttoaineveroa 1€/L lisää,liikennettä täytyy vähentää,nyt ihmiset ottavat velkaa auton ja polttoaineiden ostoa varten,sitten tupruttavat nämä ulkomailta ostetut tuotteet savuna taivaalle ilmastoa pilaamaan,teiden kunto heikkenee ja onnettomuudet lisääntyvät,jotka aiheuttavat verorahojen käytön lisääntymistä,tämä olisi vapaaehtoista veron maksua,jos liikenne ei vähentyisi,se olisi rikkaiden verotusta,eikö juuri tätä vasemmisto halua? Näillä toimenpiteillä säästyisi verovaroja n.15 miljardia euroa vuodessa,miksi kukaan ei tee mitään? No tietysti siksi,että poliitikot haluavat säilyttää omat korkeapalkkaiset virkansa hyvine eläke etuineen äänestäjiensä avulla,lupaamalla heille aivan liian paljon,näitä lupauksia ei ole voitu koskaan toteuttaa,vain osittain! Joskus tuntuu,että tällainen demokratia on liian kallista pienelle kansakunnalle!

Johannes Sivula

Suomen perusinfra rakennettiin 1950-1987. Se tehtiin ilman kokoomusta, ilman valtionyhtiöiden myyntiä, ilman velanottoa. Vuoden 1987 jälkeen on kokoomus ollut mukana lähes kaikissa hallituskokoonpanoissa. Velka on pompannut 3 miljardista 128 miljardiin. Vuonna 2009 Jaakko Kiander arvioi, että erittäin hyvin kannattavien valtioyhtiöiden myynnin seurauksena valtio on menettänyt erilaisia tuloja mm verotuloja lähes 10 miljardin edestä, nykyään summa nousee lähes 50 miljardiin. Kiitos kykypuolueen yksityistämiskiiman, valtion tulopohja on pettänyt ja nyt odotellaan koska Kv luottolaitos menettää uskonsa Suomeen kykyyn hoitaa velkaansa. Sen jälkeen se tulee ja realisoi sen mikä kokoomukselta jäi realisoimatta.

Johannes Sivula

Suomen infra, palvelut ja hyvinvointiyhteiskunta rakennettiin tuhkasta 1950-1980 luvulla. Se ihme tehtiin, ilman kokoomusta, valtioyhtiöiden myyntiä ja velanottoa. Vuonna 1987 kokoomus vapautui pannasta. Sen jälkeen se on ollut mukana hallituksista lähes poikkeuksetta Lipposen yms hallituskautta lukuunottamatta. Sinä aikana velka on pompannut 3 miljardista 128 miljardiin. Tämä on seurausta siitä, että valtion tulopohja on pettänyt kokoomuksen yksityistämiskiiman seurauksena. Nyt sitten odotellaan, että kv. luottolaitos menettää uskonsa Suomen kykyyn hoitaa velkojaan. Sitten se onkin soromnoo.

Jukka Laine

Ei sillä ole kuin positiivista merkitystä kansantaloudelle, jos varakkaiden veroja kiristetään. Suomessa on seitsemällä rikkaimmalla yhteensä saman verran omaisuutta kuin 1,8 miljoonalla köyhimmällä.

Jokainen tajuaa että näitä ryhmiä ei veroteta yhtä paljon, mutta se oli monelle yllätys että köyhiä verotetaan tuhat kertaa enemmän.

Ja rikkaat kehtaavat valittaa verotuksesta.