Maanantai 18.2.2019

KKO:sta ei hellinnyt valituslupaa: Kansanedustajan ex-avustajan tuomio kiihottamisesta kansanryhmää vastaan jäi voimaan

Jaa artikkeli:
Luotu: 
11.7.2018 10:07
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva

Korkein oikeus ei tutki entistä kansanedustajan eduskunta-avustajaa, Tampereen varavaltuutettu Terhi Kiemunkia koskevaa rikosasiaa, jossa oli kysymys kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Turun hovioikeuden tammikuussa antama tuomio 30 päiväsakosta jää siten voimaan. Kiemungin tuloilla sakkoa kertyi maksettavaksi yhteensä 450 euroa.

Kiemunki oli julkaissut maaliskuussa 2016 henkilökohtaisessa blogissaan Uuden Suomen ylläpitämässä Puheenvuoro-palvelussa tekstin, jossa hän oli todennut muun muassa, että kaikki Euroopan terroristit ovat muslimeja sekä käyttänyt ilmaisuja vääräuskoisten tappaminen ja naisten ja lasten raiskaaminen.

Uusi Suomi poisti tekstin, koska se rikkoi palvelun sääntöjä. Kiemunki pyysi puolestaan itse poliisia tutkimaan kirjoituksensa. Tutkintaa seurasi syyte ja nyt vahvistettu sakkotuomio.

Kiemunki toimi tekstin kirjoitushetkellä vielä perussuomalaisen kansanedustaja Lea Mäkipään (nykyisin sin.) avustajana. Hän sai tehtävästä myöhemmin potkut ja lisäksi hänet on erotettu perussuomalaisista.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: