Torstai 27.6.2019

HS-gallup: Vain 25% suomalaisista arvioi Sipilän hallituksen onnistuneen hyvin

Luotu: 
13.7.2018 08:26
  • Kuva: Laura Kotila / Valtioneuvoston kanslia
    Kuva

Suomalaisista joka neljäs eli 25 prosenttia arvioi hallituksen onnistuneen tehtävässään vähintään melko hyvin, ilmenee Helsingin Sanomain tuoreesta kyselystä. Negatiivisia arvioita hallituksen onnistumisesta on enemmän, kun 39 prosenttia vastaajista katsoo hallituksen onnistuneen melko huonosti tai huonosti.

Kolmannes, 33 prosenttia, arvioi hallituksen onnistumista neutraalisti eli ei hyväksi muttei huonoksikaan. Luvut ovat lähes samat kuin vuosi sitten tehdyssä mittauksessa. Negatiiviset arviot ovat kasvaneet kolme prosenttiyksikköä vuoden takaisesta. Viime joulukuussa positiivisia arvioita oli hieman enemmän, 29 prosenttia.

Useampi suomalainen arvioi myös pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ja ulkoministeri Timo Soinin (sin.) onnistuneen omissa tehtävissään huonosti kuin hyvin. Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) sen sijaan saa positiivisempia arvioita, kun 32 prosenttia arvioi hänen onnistuneen vähintään melko hyvin ja 27 prosenttia vähintään melko huonosti.

Hallituspuolueista parhaimmin on kyselytulosten perusteella onnistunut juuri kokoomus, vaikka useampi vastaaja katsoo senkin onnistuneen huonosti kuin hyvin. Oppositiopuolueista parhaimmat arviot saa vihreät, kun 20 prosenttia katsoi puolueen onnistuneen oppositiossa vähintään melko hyvin ja 33 prosenttia vähintään melko huonosti.

HS-gallup tehtiin puhelinhaastatteluina 1000 suomalaiselle kesäkuun lopussa. Tutkimuksen virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Seppo Simonen

Tässä näkyy juuri median kolmen vuoden kansan manipuloinnin saldo.
Vaikka tämän hallituksen aikaan on saatu maan talous nousuun mikään ei riitä toimittajille sillä kun päässä on punavihervassari pinttymä ei talouden noususta voi kirjoitta myönteisesti vaan on luotava negatiivinen illuusio vähintään Juha Sipilästä. Negatiivistä illuusiota toitotetaan päivästä toiseen niin kyllä sillä vaikutusta on.

Hyvä huomio on uusi sote ja maakuntamalli jonka voimaantuloa on punavihervasemmisto viivyttänyt oikein olantakaa, tunnettu viivyttäjästä on oikein kirjallista mainintaa Osmo Soinivaaralta. Eikä ole väliä kun köyhien perheiden lapsi kuolee syöpään useammin kui rikkaan lapsi, eikä ole väliä kun hoitojonoihin kuolee tai ei pääse lääkäriin. Oman lukunsa tuo eriarvoistuminen eri kuntien terveyden hoidon välillä skaalabon 1500 eurosta 6000 euroon per vuosi mitä kunta käyttää henkilöä kohti.

Siis media ei ole ollut objektiivinen vaan manipuloinut mielipiteet hallitusvastaisiksi.

Teijo Myllylä

Tän hallituksen aikana on ekaa kertaa 2000 luvulla eläkeläisten ostovoima laskenut...palkansaajan työaika on 45 vuotisen työurani aikana ekaa kertaa pidentynyt ilman että siitä mitään maksetaan. Hyvää työtä miljoonamiesten näkövinkkelistä ja tyhmät kepulaiset siitö iloitsevat...eivät rassukat tajua että kohta tulee vaalit...kiky kakkostako kohta pukkaa???? Hyvä sipilä.