Maanantai 20.5.2019

Perussuomalaisille tyly kuitti Juncker-heitoista: ”Oma pesä kuntoon ennen suurempaa huutelua”

Luotu: 
13.7.2018 19:13
  • Kuva: Tiina Somerpuro
    Kuva
    Vihreiden eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Olli-Poika Parviainen syyttää perussuomalaisia hurskastelusta.
|

Vihreiden eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Olli-Poika Parviainen syyttää perussuomalaisia hurskastelusta, kun nämä ovat kommentoineet Euroopan komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin kompurointia Naton huippukokouksessa keskiviikkona.

–Mahdolliset työkykyasiat toki selvitettävä ja hoidettava, sitä varten on ammattilaisia jos tarvetta on. Hurskastelevien perussuomalaisten kannattaisi silti hoitaa ns. Oma pesä kuntoon ennen suurempaa huutelua, erityisesti jos alkoholista puhutaan, hän kommentoi Twitterissä.

Muun muassa perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio ja puolueen oululainen kapunginvaltuutettu Sebastian Tynkkynen ovat arvioinet Junckerin olleen humalassa. 

–EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker oli kovassa humalassa Nato-huippukokouksessa. Minkä kokoluokan uutinen olisikaan jos kyseessä olisi Trump? Junckerin toilailut eivät kuitenkaan nostata uutisten paskamyrskyä. Mikseivät? Tämähän on mies, jolla on käytännössä kenties eniten valtaa koko Euroopassa, Tavio kommentoi Puheenvuoron blogissaan.

–Valtionpäämiehet Niinistö etunenässä varjelemassa kännistä Junckeria, EU:n vastuullisimmassa asemassa olevaa johtajaa, Tynkkynen puolestaan kommentoi Twitterissä.

Naton huippukokouksesta julkaistusta videosta ilmenee, kuinka Junckerin on selvästi vaikea kivuta lavalle, jolla kokouksen osallistujat kuvattiin. Euroopan komission tiedottaja Margaritis Schinas sanoi perjantaina pitävänsä epäilyjä Junckerin humalasta mauttomina.

–Hän kärsi erittäin kivuliaasta iskias-kohtauksesta, joka aiheutti kramppeja ja vaikeutti hänen kykyynsä liikkua, Schinas sanoi toimittajille perjantaina.

Juncker on jo aikaisemmin kertonut kärsivänsä iskiaksesta eli lonkkahermosärystä. Lisäksi Juncker on julkisuudessa kertonut, että hoipertelevan askelluksen taustalla on vuonna 1989 sattunut auto-onnettomuus, jonka jälkeen hän oli kolme viikkoa koomassa ja puoli vuotta pyörätuolissa.

Vihreiden kansanedustaja Ville Niinistö toteaa, että julkisuus on ”nykyään aika kovaa”.

–Julkisuus on nykyään aika kovaa. Suht korkealtakin tasolta nyt kyseenalaistetaan tai pilkataan Junckerin epävakaata kävelyä huippukokouksessa. Jos kyse on iskiasvaivoista, kuten esikunnasta on kerrottu, on se ikävä sairaus. Vähän malttia, ei lyödä ihmistä. Kritiikki politiikkaan, hän tviittaa.

Niinistö muistuttaa Yhdysvaltojen entisestä presidentistä Franklin D Rooseveltista, joka istui suuren osan ajasta pyörätuolissa polion aiheuttamien vaivojen vuoksi.

–Kukaan ei silti voi kyseenalaistaa hänen suuruuttaan poliitikkona. Herää kysymys, pärjäisikö FDR aikamme pinnallisessa julkisuudessa, Niinistö kysyy.

Lue myös: 

Euroopan komissio ärähti Juncker-vihjailusta: ”Enemmän kuin mautonta”

Jean-Claude Junckerin kompurointi Nato-kokouksessa herätti huomiota – Sauli Niinistö tuki kainalosta

Jaa artikkeli:

Kommentit

Juhani Kleemola

Niin. Iskias. Kun on iskias, ei tarvitse kahta henkilöä pitämään käsikynkässä pystyssä. Kun on iskias, ei horjahtele lähes selälleen kaatuen.

Ja on Juncker aiemminkin esiintynyt kuin humalassa. Vai kuuluuko valtioiden johtajien läpsyttely naamaan avokämmenellä asialliselta?

Katsokaapa tästä:
https://youtu.be/XPgiI46FCDU

Kysyn: onko EU:lla varaa pitää alkoholisoitunut mies maanosan lähes tärkeimpänä johtajana, kun Venäjää johtaa sotilaalliseen väkivaltaan omistautunut diktaattori ja Yhdysvaltoja johtaa tämän paras uuden mantereen kaveri?

Pasi Anttila

Ja täåmä liittyy eu-mynteisyyteen/kielteisyyteen miten? Juncker on yksi mies, joka on vaihdettavissa jos tarvitaan. Ei hän ole Eu, Eu ei henkilöidy häneen joten ei meidän Eu-myönteisten tarvitse häntä puolustaa.

Sen sijaan te Eu-kielteiset yritätte käyttää tätäkin "kohua" epätoivoisesti eu-kritiikkinne esilletuomiseen. Ei onnistu.

Harri Tapani

"Sen sijaan te Eu-kielteiset yritätte käyttää tätäkin "kohua" epätoivoisesti eu-kritiikkinne esilletuomiseen. "

Heh, olihan Junckerin CV varsin mainio ja ilmeisen sopiva EU:n johtoon, sen jälkeen kun hän käytännössä sa potkut Luxenburgin ministerinpaikalta, häntä oikein tuettiin eri poliittisten ryhmien toimesta, varsinkijn EPP oli suuri tukija:

https://en.wikipedia.org/wiki/Luxembourg_Leaks

No hän tosiaan näytti sopivan rooliin ilmeisen hyvin...

"Tapausta tutkivat MEP:it ovat valittaneet komission panttaavan tutkinnassa tarvittavia tietoja.[5] 2017 muun muassa The Guardian -lehdelle vuodetut asiakirjat osoittavat että Luxemburgin pääministerinä vuosina 1995–2013 toiminut Juncker oli estänyt ja haitannut EU:n veronkierron vastaisia toimia.[6]"

https://fi.wikipedia.org/wiki/Jean-Claude_Juncker

Kyllä se EU-kritiikki ihan paikallaan on ollut, sitä olisi vain pitänyt ola huomattavasti enemmän jo aikaa sitten:

http://roskanpoimija.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2009/09/20/euroopan-yhteis...

Ismo Alatalo

Kyllä tuo puli on EUssa sellaisessa asemassa, että EU henkilöityy häneen. Eikä hän tunnu olevan vaihdettavissa kun saa olla työajalla kännissä ja sitä selitellään jollain selkävaivalla. Normaalissa työpaikassa lähtis samantien hoitoon tai kortistoon.