Torstai 23.5.2019

Kansanedustaja syytti valehtelusta, ministeri vastasi heti: ”Muistathan nämä!”

Luotu: 
14.7.2018 16:44
  • Kuva: Alma Talent / Pekka Karhunen
    Kuva
    Sanni Grahn-Laasonen.
|

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) vastaa Twitterissä vihreiden kansanedustajalle Ville Niinistölle, joka syytti ministeriä valehtelusta.

–Olisi politiikan uskottavuudelle hyväksi, jos ministeri ei valehtelisi pokkana HS-haastattelussa. Tämä hallitus on tullut tunnetuksi leikkauksistaan varhaiskasvatuksesta, ei sen puolustamisesta, Niinistö tviittasi.

Grahn-Laasonen muistuttaa uudesta varhaiskasvatuslaista.

–Uusi varhaiskasvatuslaki teki lapsen edun ensisijaiseksi ja vahvistaa varhaiskasvatuksen laatua. Tutkimustietoon pohjautuva, iso ja tärkeä askel varhaiskasvatuksen kehittämisessä. Maksualennukset ja 5v-maksuttoman varhaiskasvatuksen kokeilu nostavat osallistumisastetta. Muistathan nämä!

 

 

Grahn-Laasonen sanoi Helsingin Sanomille antamassaan haastattelussa, että yksi hallituksen suurimmista saavutuksia on, että Suomessa ymmärretään nyt, kuinka laadukas varhaiskasvatus tasaa lasten kotitaustaeroja, lisää tasa-arvoa ja ehkäisee syrjäytymistä.

–Siis mitämitämitä? Hallituksen "saavutukset" ovat kovia leikkauksia lasten oikeudesta päivähoitoon ja ryhmäkokojen kasvattaminen! Näitä leikkauksia vastaan ihmiset nousivat ja alkoivat puolustaa varhaiskasvatusta, Niinistö kommentoi Facebookissa.

Jaa artikkeli:

Kommentit