Lauantai 25.5.2019

Trump twiittasi Helsingistä Putinin tapaamisen alla: ”Suhde Venäjään ei koskaan ole ollut huonompi”

Luotu: 
16.7.2018 09:22
  • Kuva: Alma Media / Matti Matikainen
    Kuva
|

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on twiitannut maan väleistä Venäjään juuri huippukokouksen alla. Hänen on määrä tavata Venäjän presidentti Vladimir Putin tänään Helsingissä.

Presidenttien tapaamisen on määrä alkaa kello 13 Presidentinlinnassa. Kyseessä on kaksikon ensimmäinen virallinen kahdenvälinen tapaaminen, joka on suuri mediatapahtuma.

Jo aiemmin Trump twiittasi, ettei hänellä ole suuria odotuksia tapaamiselta. Yhdeksän jälkeen tänä aamuna hän haukkui maiden välit Twitterissä.

–Suhteemme Venäjään ei ole KOSKAAN ollut huonompi, Trump twiittasi ja syytti Yhdysvaltain monta vuotta jatkunutta typeryyttä sekä viime aikojen FBI-tutkintaa Venäjän vaaleihin sekaantumisesta.

Trump kutsuu noitavainoksi tutkintaa, jossa selvitetään Trumpin kampanjan mahdollisia yhteyksiä asiaan. Trump syyttää Twitterissä entistä presidenttiä Barack Obamaa siitä, että tämä ei puuttunut Venäjän toimintaan omalla kaudellaan. Trumpin mukaan ”noitavaino” alkoi, kun hän voitti vaalit.

 

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Olli-Pauli Sarvaranta

Todella hämmästyttävä tweetti ja juuri ennen tapaamista Putinin kanssa. Trump syyllistää oman hallintonsa lähinnä republikaanijohtoiset tiedusteluelimensä ja Kongressin Venäjä-suhteiden huonontamisesta samalla kun läntinen maailma pitää Venäjää pääsyyllisenä suhteiden kurjaan tilaan.

Jos tässä on jokin syvällisempi suunnitelma takana, on oltava Trumpin tasoinen nero sen oivaltamiseksi!

Jukka Mikkola

Trump ”puhaltaa trumpettiin.” Kulissien takana toverukset Trump ja Putin ovat parhaat kaverukset. Tätä todistaa julkisuudessa olleet tiedot heidän keskinäisestä rupatteluhetkestään, jossa vain salassapitovelvolliset tulkit ovat paikalla.
Trump on kiitollisuuden velassa Putinille tämän auttaessa häntä presidentin virkaan.

Timo-Pekka Mustakallio

"He tweeted... WHAT???".

Noh, ehkäpä hysteeriset reaktiot hänen twiitteihinsä huvittavat Trumpia suuresti, sillä paljastavathan ne Lännen pysähtyneisyyden, kyvyttömyyden nähdä vaihtoehtoja linjauskolliselle pörinälleen, pikkusieluisuuden. Esimerkiksi Trumpin laajalti kyvytön EU-kaima Tusk on viime päivinä tosikkomaisilla vastauksillaan useaan kertaan osoittanut unionin elävän omassa, perin irrationaalisessa rinnakkaistodellisuudessaan. Trumpin twiiitti kertoo brutaalin totuuden: Länsi on omassa erinomaisuuden harhassaan, juurikin typeryyksillään ja yksinkertaisuuttaan, tehnyt asioista tarpeettoman vaikeita, ja juurikin omilla virheratkaisuillaan ajanut itsensä nykyiseen multikriisiin. Nyt tarvittaisiin uusia ideoita, uutta asennetta... ja Trump näyttää etsivän niitä, tarvittaessa luutuneita rakenteita härnäten, ja vinoutuneita asenteita murskaten.

Ehkä hänen epäsovinnaiset, tosikkomaisesti väärinymmärretyt, Lännen sameaa ellei harhaista todellisuuskäsitystä ravistelevat keinonsa todella saavat muutoksen liikkeelle? Hieman vaikeaselkoisia ne ovat... mutta ehkäpä Trump yrittääkin vain avata ajattelua, houkutella uusia ideoita esiin, saada ihmiset etsimään vaikeita ratkaisuja Lännen suuriin ongelmiin? Nuo ongelmat ylittävät - tottakai! - yhden yksittäisen johtajan voimat.