Perjantai 24.5.2019

Putin laskeutui melkein tunnin myöhässä – Trumpilta heti vastanokitus: Putin olikin se, joka odottaa

Luotu: 
16.7.2018 13:34
Päivitetty: 
16.7.2018 14:02
  • Kuva: EPA
    Kuva
    Venäjän presidentti Vladimir Putin tunnetaan taipumuksestaan saapua tapaamisiin myöhässä. Donald Trump ei ollut poikkeus.
|

Venäjän presidentti Vladimir Putinin lentokone on laskeutunut vähän aikaa sitten Helsinki-Vantaan lentokentälle, jossa Putinia oli vastassa pitkä mustien autojen letka. Putin nousi yhteen mustista autoista, jolla matka on jatkunut kohti Presidentinlinnaa.

Putinin oli alustavan aikataulun mukaan määrä saapua noin kello 12.30 ja virallisen tapaamisen alkaa jo kello 13.20. Putin laskeutui siis liki tunnin myöhässä. Voit seurata IL-TV:n suoraa lähetystä jutun lopusta.

Putinilla on ohjelmassa ensin kahdenkeskinen tapaaminen Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kanssa Presidentinlinnassa. Esimerkiksi Iltalehden pääkirjoitustoimittaja Kreeta Karvala kertoo Twitterissä jutelleensa venäläistoimittajien kanssa, jotka pelkäävät Trumpin raivostuvan Putinin myöhästymisen takia. Karvalan mukaan pelkona on, että Trump saattaisi luopua koko tapaamisesta ja suunnata nöyryytyksen takia suoraan Yhdysvaltoihin.

Roolit kääntyivät nopeasti toisin päin, kun Putin saapui ensimmäisenä Presidentinlinnalle. Trump saapui hänen jälkeensä kahden korvalla.

Myöhemmin Putin tapaa kaksin Suomen tasavallan presidentin Sauli Niinistön. Trump tapasi Niinistön jo aamulla.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Johannes Hissa

Eikös juuri Suomi kääntänyt kellojaan Moskovan aikaan, sillä kellonaika Moskovassa on sama kuin Helsingissä. Venäjä siis on pysyvästi Venäjän normaaliajassa (UTC+3) kun taas Suomi siirtää aina kesäksi kellojaan Suomen kesäaikaan (UTC+3).