Lauantai 25.5.2019

Pääsihteeriltä yksi iso toive Sauli Niinistön ja Vladimir Putinin tapaamiseen: ”Teemme jo täydellä teholla työtä”

Luotu: 
16.7.2018 17:18
  • Kuva: Tasavallan presidentin kanslia
    Kuva
    Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapaa Venäjän presidentin Vladimir Putinin kahden kesken myöhemmin tänään.
|

Suomen arktisen neuvottelukunnan pääsihteerillä, suurlähettiläs Harri Mäki-Reinikalla on yksi iso toive tasavallan presidentti Sauli Niinistön tapaamisista Venäjän Vladimir Putinin ja Yhdysvaltain Donald Trumpin kanssa. Se toive on, että Niinistö voisi illalla kertoa, että Suomi järjestää Arktisen neuvoston huippukokouksen, joka toisi Putinin ja Trumpin uudelleen Suomeen. 

-Me teemme jo täydellä teholla työtä, että arktisen neuvoston huippukokous järjestettäisiin, Mäki-Reinikka sanoo. 

-Siinä on musta hiili aiheena kolmella eri sektorilla: merenkulku, vanhentuneet laitokset ja ylijäämäkaasun soihduttaminen. 

Jos Suomi kokouksen saa järjestettäväkseen todennäköisesti juuri Helsinkiin kokoontuisivat uudelleen Niinistön, Putinin ja Trumpin lisäksi muiden Pohjoismaiden sekä Kanadan valtionpäämiehet. 

-Presidentti on varmasti puhunut näistä kahdenvälisissä tapaamisissa ja tulee tästä todennäköisesti jotain sanomaan, Mäki-Reinikka ennakoi. 

Ulkoministeriö on panostanut arktisten asioiden näkyvyyteen merkittävästi Finlandia-talolle rakennettuun pressikeskukseen. Tiedotusmateriaalin lisäksi paikalle on tuotu useita asiantuntijoita. 

-Kyllä me tähän olemme panostaneet. Suomi toimii parhaillaan Arktisen neuvoston puheenjohtajamaana. Ennen kuin kausi päättyy ensi toukokuussa Suomi järjestää neuvoston ympäristö- ja ulkoministerikokoukset.

Jaa artikkeli: