Perjantai 24.5.2019

Toiveet uudesta huipputapaamisesta vesittyivät – Sauli Niinistö: ”Sitten ilmassa on liikkunut jotakin palloja”

Luotu: 
16.7.2018 21:26
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Sauli Niinistö.
|

Suomen ulkoministeriöstä esiin noussut toive Donald Trumpin ja Vladimir Putinin pikaisesta jälleen kohtaamisesta Suomessa Arktisen neuvoston huippukokouksessa koki kolauksen, kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö ei antanut ilmoitusta hartaasti odotetusta kokouksesta.

Arktisen neuvottelukunnan pääsihteeri Harri Mäki-Reinikka kertoi aiemmin maanantaina Uudelle Suomelle odotuksistaan, että Niinistö voisi omassa tiedotustilaisuudessaan tarjota ilouutisen uudesta huipputapaamisesta. Toiveen valtionpäämiestason tapaamisesta oli nostanut aiemmin esiin myös ulkoministeriön arktisen yhteistyön johtava asiantuntija Réne Söderman Uutissuomalaisen haastattelussa. 

Niinistö sanoo, ettei hänellä itsellään ollut tällaisia toiveita. 

-Sitten ilmassa on liikkunut jotakin palloja. En ainakaan minä ole uskonut sellaiseen, Niinistö toteaa. 

Arktisessa neuvostossa esillä olleita kysymyksiä mustasta hiilestä Niinistö kertoo kuitenkin pitäneensä esillä kahdenkeskisissä tapaamisissaan Trumpin ja Putinin kanssa.

–Mielestäni sain hyvin esille arktisen kokonaisuuden, erityisesti mustan hiilen ongelman. Uskon, että pääsemme myöhemmin arktisen neuvoston kautta siinä pidemmälle, hän kommentoi.

Lue myös:

Sauli Niinistö: ”Puhuimme Euroopan merkityksestä ja sotilaallisesta harjoitustoiminnasta, jota Itämerenkin alueella käydään”

Pääsihteeriltä yksi iso toive Sauli Niinistön ja Vladimir Putinin tapaamiseen: ”Teemme jo täydellä teholla työtä”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kai Niemeläinen

Nämä Niinistön omat ideat tuntuvat lähinnä hupaisilta. Arktisten alueiden suojelu tai transponderit eivät kyllä oikeasti yllä presidenttitasoisen tapaamisen aiheiksi. Enemmänkin ne ovat viranomaisyhteistyön aiheiksi sopivia. Ei niistä presidenttivetoisina saada mitään valmista aikaan.

Voisikohan Niinistö seuraavalla kerralla Putinin tavatessaan sopia maiden välisestä kissankynnenleikkuusuosituksesta?