Lauantai 25.5.2019

Juha Sipilä Trumpin lausunnosta MTV:lle: ”Täytyy myöntää, että olihan se sekava ja yllättävä”

Luotu: 
17.7.2018 10:52
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) piti Yhdysvaltain presidentin kohulausuntoa sekavana. Arkistokuva.
|

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) pitää Yhdysvaltain presidentin kuohuttanutta lausuntoa sekavana. Hän kommentoi asiaa MTV:n Huomenta Suomessa.

Yhdysvalloissa on noussut kohu Donald Trumpin esiintymisestä Helsingin huippukokouksen tiedotustilaisuudessa, missä hän myötäili Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia ja tyrmäsi omien virkamiestensä tutkinnan Venäjän sekaantumisesta maan vaaleihin vuonna 2016. Putin kielsi jyrkästi Venäjän syyllistyneen moiseen. Lue lisää: Trump raivostutti tukijansakin: ”Häpeällistä”, ”Maanpetturi”, ”Vakavin virhe”

Sipilä kehui Huomenta Suomessa huippukokouksen järjestelyjä ja kiitti satoja ihmisiä, ”jotka ovat keskseyttäneet lomansa” ja mahdollistaneet kokouksen järjestämisen. Maanantaina Sipilä sanoi, että hallitus maksaa kokouksen viulut. Lue tarkemmin: Juha Sipilä: Hallitus on kokoontumisvalmiudessa Trumpin ja Putinin takia – ”Hallitushan maksaa viulut”

Kokouksen sisällöistä Sipilä totesi nostavansa ylimmäiseksi Syyrian tilanteen käsittelyn ja Iranin ydinsopimuksen ja huomautti, että ”siellä oli paljon sellaisia asioita, jotka ovat meille tärkeitä”.

Toimittaja kysyi, onko amerikkalaismedia nostanut kohun turhaan.

–Täytyy myöntää, että kun seurasin tuota tiedotustilaisuutta, niin olihan tämä keskusteluosuus kyllä aika sekava ja aika yllättäväkin, Sipilä vastasi.

Sipilä tarkoitti juuri Trumpin lausuntoa, josta Yhdysvalloissakin on kohistu. Hän huomautti, että kyseinen osuus oli tiedotustilaisuudessa lopulta varsin pitkä ja totesi, että Yhdysvaltain sisäpoliittinen tilanne ”totta kai” heijastui tilanteeseen.

–Kyllä siitä varsin sekava mielikuva itsellenikin jäi, Sipilä sanoi Huomenta Suomessa.

Lue myös:

Trump raivostutti tukijansakin: ”Häpeällistä”, ”Maanpetturi”, ”Vakavin virhe”

Trump yllätti rajuilla väitteillään – Tutkija Ylelle: ”Kumpi ja Kampi tappeli, Suomi voitti”

Järkytys Trumpin puheista leviää USA:ssa: ”Ehkä häpeällisin esiintyminen Yhdysvaltain presidentiltä”

Näin UM selittää outoa välikohtausta Presidentinlinnassa: ”Jos jollain on joku paperi laukussa, niin yleensä se ei laukaise mitään hälyttimiä”

Sauli Niinistö: ”Puhuimme Euroopan merkityksestä ja sotilaallisesta harjoitustoiminnasta, jota Itämerenkin alueella käydään”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Juha Lapveteläinen

- Poikkeuksellisesti ilman suomalaisia alfabeettoja -

Yhdysvaltain Presidentti Donald Trump on mielestani esiintynyt kahden huippuvaltion tapaamisten osalta Venajan Presidentti Vladimir Putinin kanssa suoraselkaisesti, ottaen vakaviin asioihin kantaa niihin selkeasti vastaten. En ymmarra mita sekavaa tassa asiassa on ollut Suomen Paaministeri Juha Sipilan mielesta? Yhdysvaltain tiedustelupalvelun tutkinnan jalkeen on todistettavasti selvinnyt, etta venalaisilla on ollut osuutta Yhdysvaltain vaaleihin vuonna 2016. On ymmarrettavaa, etta Venajan Presidentti Vladimir Putin luonnollisesti kieltaa kaikki siihen liittyvat syytokset. Puolestaan Suomen paaministeri Juha Sipilan uudelle suomelle antamassa lausunto mietityttaa hieman; "Putin kielsi jyrkasti Venajan syyllistyneen moiseen", tassa jos missa on uskottavuus koetuksella. Jos totuutta kaivetaan tarpeeksi syvalta politiikan syovereista kasin Suomen paaministeri Juha Sipila tietaa vallan hyvin, etta asia ei pida todellisuudessa paikkaansa. Poliittisesti se on kuitenkin valtion valisten suhteiden osalta parempi jattaa sanomatta, edellisesta syista johtuen kannatan, ja tulen ehdottomasti myos jatkossa kannattamaan itsehallinnollisia maakuntia Suomeen.

Heikki Rosti

Commander in chief on jo tottunut tähän hybridisotaan.Medialle on annettava ,mitä he tilaavat .Lausepätkiä ja sanontoja.Sotaa ei johdeta huutoäänestyksellä,mutta äärettömän salaisesti.Näin Putin tekee,media tietysti murisee ,mutta marssijärjestys on selvä.Medialle kävi kuin Weimarin sosialistihallinnolle 100vuotta sitten.Kun kansa huusi lisää rahaa,niin sitä sitten painettiin tonneittain ja se menetti arvonsa.Samoin nyt media työntää nanobittien sekuntivauhtia uutta dataa ,joka nanosekunneissa sitten menettää arvonsa.Tulevaisuus on alkanut.