Maanantai 20.5.2019

HS: SDP:n kannatus hypähti taas – vihreille miinusta

Luotu: 
17.7.2018 18:30
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva

SDP:n kannatus on noussut korkeimmalle tasolle, 22,1 prosenttiin, vuoteen, selviää Helsingin Sanomain tuoreesta puoluekannatuskyselystä. Vuosi sitten puoluetta kannatti 19,6 prosenttia.

SDP oli suurin puolue HS-gallupissa. Toisena oli kokoomus 20,2 prosentin kannatuksella. Kasvua oli 0,5 prosenttiyksikköä kesäkuun mittauksesta. Kokoomuksen kannatus oli tätä ennen laskenut yhtäjaksoisesti aina viime joulukuun 22,2 prosentista kesäkuussa mitattuun 19,7 prosenttiin.

Suurista puolueista keskustan kannatus laski 0,5 prosenttiyksikköä kesäkuun mittauksesta.

Pisimpään kannatuksen laskevasta trendistä on kärsinyt vihreät, jonka kannatus on laskenut lähes yhtäjaksoisesti viime elokuusta alkaen. Tuolloin puoluetta kannatti 17,5 prosenttia suomalaisista, kun nyt kannatus on 13,2 prosenttia. Puolue oli kuitenkin HS-gallupissa neljänneksi suurin.

Viidenneksi suurin oli vasemmistoliitto (9,6%), kuudes perussuomalaiset (7,8%), seitsemäs RKP (4,3%), kahdeksas kristillisdemokraatit (4,2%) ja yhdeksäs siniset (1,3%). Muita kuin eduskuntapuolueita kannatti 2 prosenttia kyselyyn vastanneista.

Kyselytutkimukseen haastateltiin puhelimitse kaikkiaan 2 516 suomalaista aikavälillä 11.6.–12.7.2018.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Juha Lehtonen

Eli tulossa on sixpack2-hallitus, joka keskittyy pysymään pystyssä. Silti 2022 siitä pari pienempää puoluetta siirtyy oppositionn ja talvella 22/23 hallitus äänestää omia esityksiään vastaan. Ei hyvältä näytä!

Jukka Mikkola

SDP:n kannatus osoittaa sen, että monen mielestä ”ilmaislounaita” pidetään hyvänä asiana. Tässä unohdetaan yksi tosiasia. Suomella ei ole omaa rahaa, vaan sen omistaa EKP Frankfurtissa. Rahan omistaja määrää myös pitkälti, miten rahaa käytetään. SDP-vetoinen hallitus nopeuttaisi mitä ilmeisemmin troikan (EKP, EU, IMF) tuloa Suomeen. Monen mielestä velat ovat muuttuneet saataviksi. Troikan mielestä saatavat muuttuvat jälleen veloiksi. Näin kävi Kreikassa.

Kari Matti Nivala

.Olisi kiva tietää mikä on SDP:n ja miksi ei myös gallup kakkosena olevan Kokoomuksen kanta siihen, että huonokuntoisten nuorten miesten määrä jatkaa koko ajan kasvuaan. Mikä on useasti todettu mm. puolustusvoimien taholta. Kyseessä on Suomen tällä hetkellä suurin yhteiskunnallinen ongelma ja NATO jäsenyyden puuttumistakin suurempi turvallisuusriski! Tullaanko esim. liikuntakasvatuksen osuutta peruskouluissa lisäämään? Tuskin onhan SDP:n nuiva asenne kaikkea ruumiin kulttuuria kohtaan hyvin tiedossa!

Esko Riikonen

Hallitusta vihataan, kun sitä vastaa on käyty kovaa propagandasotaa. Ja vain huonoista päätöksistä, siis niistä, joilla taloutta yritetään korjata, keskustellaan. Hyviäkin päätöksiä on, mutta ne unohdetaan. Ja tästä hyötyy demarit. Ei tarvitse tehdä muuta kuin myötäillä kaikkia niitä vaatimuksia, joilla lisättäisiin valtion menoja. Nyt riittää kaikille kaikkea hyvää.
Ministerinä ollessaan Rinne leikkasi eläkkeiden korotusindeksiä, ei valtion ja kuntien hyväksi, vaan eläkevakuutusyhtiöiden hyväksi. Sitä ei taideta enää muistaa. Ja kuitenkin sen leikkauksen vaikutus on jokavuotinen.
Ja kun demarit pääsevät valtaa, samaa kaksinaamaisuuutta tullaan näkemään.