Tiistai 21.5.2019

Väyrynen perustanut virallisesti uuden poliittisen ryhmän: Taistelee silti Kansalaispuolueesta

Luotu: 
19.7.2018 14:10
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Ensin keskustan kanssa riitautunut Paavo Väyrynen riitautui myös perustamansa Kansalaispuolueen kanssa, ja kiistaa puidaan nyt tuomioistuimessa. Arkistokuva.
|

Konkaripoliitikko Paavo Väyrynen kertoo blogissaan, että hänen uusi poliittinen ryhmänsä on merkitty yhdistysrekisteriin. Seitsemän tähden liike tähtää luultavasti vielä puoluerekisteriinkin.

Aiemmin perustamansa Kansalaispuolueen kanssa pahoihin riitoihin ajautunut Väyrynen otti uuteen liikkeeseensä mallia Italiasta, missä toimii suosiota niittänyt populistipuolue Viiden tähden liike. Väyrynen taistelee Kansalaispuolueesta yhä tuomioistuimessa. Puolue on jakautunut Väyrysen ja Sami Kilpeläisen siipeen.

Nimenkirjoitusoikeus on tällä hetkellä Kilpeläisellä, mutta Väyrysen mukaan vasta oikeusprosessien jälkeen selviää, kuka puolueessa saa lopullisen määräysvallan. Väyrysen mukaan eilen keskiviikkona saatiin käräjäoikeudesta päätös, joka ”turvaa olennaisimmalta osaltaan täytäntöönpanon keskeytymisen siihen saakka, kunnes asiat on ratkaistu käräjäoikeudessa”. Hän selostaa monipolviset viranomaisvaiheet seikkaperäisesti blogissaan.

Väyrynen on aiemmin ilmoittanut johtavansa kannattajansa ”voitokkaaseen vaalitaisteluun ensi kevään eduskuntavaaleissa ja Euroopan parlamentin vaaleissa”, minkä johdosta Seitsemän tähden liike on perustettu. Lue lisää: Paavo Väyrynen: Olen perustanut uuden poliittisen ryhmän – ”Seitsemän tähden liike”

Nyt Väyrynen kertoo Puheenvuoron blogissaan, että Seitsemän tähden liike merkittiin yhdistysrekisteriin tiistaina.

–Tarkoituksemme on ryhtyä piakkoin keräämään kannattajakortteja sen saamiseksi puoluerekisteriin. Tämä saattaa olla tarpeen, ellei Kansalaispuolueeseen kyetä pikaisesti palauttamaan laillista ja sääntöjen mukaista menoa, Väyrynen kirjoittaa blogissaan.

Väyrynen palasi virallisesti Brysselistä eduskuntaan 18. kesäkuuta ja kuuluu siellä Kansalaispuolueen eduskuntaryhmään. Lue myös: Väyrysen tilanteesta päänvaivaa eduskunnassa: ”Emme voi tässä vaiheessa oikein evätäkään”

Kesäkuun lopulla Väyrynen kuvaili suunnitelmiaan näin:

– Pyrimme edelleen päättäväisesti siihen, että saamme palautetuksi Kansalaispuolueen sen jäsenten valtaenemmistön määräysvaltaan. Jos tämä viivästyy, ryhdymme varmistamaan osallistumisemme kevään vaaleihin keräämällä kannattajakortteja ”Seitsemän tähden liikkeen” merkitsemiseksi puoluerekisteriin, Väyrynen avaa suunnitelmiaan.

Väyrysen mukaan Seitsemän tähden liikkeen tunnuskuvana on pohjoisen tähtitaivaan Otavan tähtikuvio, jota on usein käytetty myös suomalaisuuden symbolina.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
 Paavo Väyrynen
Paavo Väyrynen
Jaa artikkeli:

Kommentit