Maanantai 20.5.2019

SK: Äitiys esti nousun Aamulehden päätoimittajaksi – Henkilöstöjohtaja muistaa tapaamisen toisin

Luotu: 
20.7.2018 18:13
  • Kuva: Alma Talent / Kuvatoimitus
    Kuva
|

Perhesyyt estivät valtioneuvoston nykyisen viestintäjohtaja Päivi Anttikosken valinnan Aamulehden päätoimittajaksi, Suomen Kuvalehti uutisoi. Alma Median henkilöstöjohtaja muistaa rekrytoinnin tapahtumat toisin kuin Anttikoski.

Suomen Kuvalehden mukaan Anttikoski jäi valitsematta, koska hänen perheensä mukaan lukien kouluikäinen lapsi eivät olisi muuttaneet Tampereelle.

Anttikoski kertoo lehdelle, että hänen viestittiin olevan ykkösehdokas tehtävän, ja että ennen lopullista vahvistusta hän tapaisi vielä Aamulehteä kustantavan Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanteen.

Tapaamisen lopuksi Anttikoski oli kertonut, ettei hänen perheensä olisi valmis muuttamaan hänen kanssaan Tampereelle.

–Telanne vastasi, ettei kuule kymmenvuotias lapsi pärjää ilman äitiä, Anttikoski kertoo lehden haastattelussa.

Toimitusjohtaja Telanne ei kommentoinut Anttikosken kertomusta Suomen Kuvalehdelle.

Tapaamiseen Telanteen kanssa osallistunut Alma Median henkilöstöjohtaja Virpi Juvonen kertoo Kauppalehdelle, ettei Anttikosken tai SK:n antama kuvaus vastaa hänen muistikuviaan tilanteesta.

Alma Median henkilöstöjohtaja mukaan Aamulehden päätoimittajan rekrytointiprosessi oli vielä aidosti kesken, kun tapaaminen Anttikosken kanssa järjestettiin.

–Hän oli varteenotettava ehdokas mutta ei ollenkaan ainoa, Juvonen kertoo nyt.

Alma Media kustantaa Aamulehden lisäksi myös Uutta Suomea.

Henkilöt: 
Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tapio Pento

Tietämättä Alma Median näkökulmasta, minä ainakaan en ottaisi Aamulehden päätoimittajaksi henkilöä, joka ei kovasta palkasta huolimatta suostu edes muuttamaan Tampereelle. Posti on näkyvä ja henkilöityy Tampereelle, ja Anttikoski taitaa haukkua väärää puuta.

Mark Andersson

Pointti onkin juuri siinä, että Anttikoski olisi muuttanut Tampereelle, mutta Telanteen mielestä selvästikin nainen ei voi työskennellä eri paikkakunnalla kuin muu perhe, ja mies kaiketi voi. Tämä käy selville alkuperäisestä uutisesta Suomen Kuvalehdessä.

Hallituksen patistus muuttamaan työn perässä sai Alma Medialta omituisen kierteen.

Päivi Hokkanen

Ihan ymmärrettävää on, että työnantaja haluaa palkata mahdollisimman sopivimman hakijan. Tämä ei välttämättä ole paras vaan kokonaisuutta ajatellen sopiva. Kyllä useimmille äideille lapsi on työtä tärkeämpi. Tämäkin on ihan luonnollista. Huoli lapsesta vie joskus ajatukset pois töistä, inhimillistä. Olen pohtinut asiaa, koska olen ajatellut muuttoa työn perässä toiselle paikkakunnalle, mutta päätynyt siihen, että vasta kun lapsi on täysi-ikäinen.

Mikko Toivonen

Minä hyväksyn Telanteen valinnat nimenomaan siksi, että niiden päämotiivi on työnantajelle tuoksellisimmsks osoittautuva valita missä vain kokonaistuotos on ojaava tekijä sa vaate ja sukupuoli tai rooli elämässä toissijainen