Maanantai 20.5.2019

Kansanedustaja kertoo karuja tapauksia suomalaisesta työelämästä: ”Tämä on tosi”

Luotu: 
21.7.2018 10:44
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Maarit Feldt-Ranta.
|

SDP:n varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta kertoo sosiaalisessa mediassa kokemuksiaan suomalaisesta työelämästä. Häneltä on muun muassa kysytty, miten hän selviytyy työtehtävistään, koska hänellä on lapsia.

–Ollessani SDP:n puoluesihteeri minulta kysyttiin usein miten selviän hommasta, kun minulla on kolme kouluikäistä lasta. Kysyin edeltäjältäni Eero Heinäluomalta, jolla oli ollut sama perhetilanne samassa tehtävässä, mitä vastata. Ei oltu kyselty. Ikinä, hän tviittaa.

Feldt-Ranta kertoo myös, että hänen toimiessaan hallitusryhmän sihteerinä vuonna 2005 hän johti delegaatiota, jossa kaikki muut olivat miehiä. 

–Kun esitelmät oli pidetty, totesi isäntänä ollut korkea virkamies: ”Nyt lähetetään pikkurouva kotiin nukuttamaan lapsia ja jatketaan saunalla.” Tämä on tosi.

Feldt-Rannan mukaan positiivista asiassa on se, että tilanteen voi muuttaa. 

–Valitaan aina, ei mies tai nainen, vaan paras ihminen. Se on vallankumous!

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) korosti aikaisemmin, että perhe ja työ ovat sovitettavissa yhteen ja jokaisen perheen ratkaisuja tulee kunnioittaa.

Sekä Feldt-Rannan että Saarikon ulostulot liittyvät  Aamulehden päätoimittajan valinnasta perjantaina nousseeseen kohuun. Suomen Kuvalehti kertoi perjantaina, että valtioneuvoston kanslian nykyisen viestintäpäällikkö Päivi Anttikosken nousu Aamulehden päätoimittajaksi tyssäsi tämän äitiyteen.

Alma Media korosti perjantaina tiedotteessaan, että se noudattaa rekrytoinneissa yhdenvertaisuuden, tasa-arvoisuuden ja monimuotoisuuden periaatteita. Toimitusjohtaja Kai Telanne kuitenkin myöntää, että mahdollisuus muuttaa Aamulehden ilmestymisalueelle oli yksi rekrytointiprosessissa huomioiduista tärkeistä kriteereistä.

Lue lisää:

Ministerin ulostulo Alma Media -kohusta: ”Tunkkainen tarina”

Alma Media: Päätoimittajan valinnasta virheellinen kuva – Toimitusjohtaja myöntää ”muuttokriteerin”

SK: Äitiys esti nousun Aamulehden päätoimittajaksi – Henkilöstöjohtaja muistaa tapaamisen toisin

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jari Ikonen

Kävisikö kenellekään poliitikolle sellainen periaate että yhtenä kriteerinä paikkoja täytettäessä olisi että valitaan paras eikä sopivin puolueen jäsenkirjan perusteella.

Voisitteko peräti kokeilla joskus?

Jukka Mattsson

"Valitaan aina, ei mies tai nainen, vaan paras ihminen. Se on vallankumous!"

Tuskin onnistuu ikinä. Miten Maarit aiot estää hyväveli järjestelmän? Meillä ei löydy yhtään poikkeusta korkeista virkavalinnoista joissa tuo kähmintä ei löydy taustalla!
Jopa kansanedustajista sovitaan sisäpiirissä kenestä nostetaan seuraaja hänelle joka lähtee Arkadianmäeltä. Vaikka uusi tulokas olisi suoranainen pölkkypää, kunhan tekee mitä puoluekuri määrää.

Suomessa ei ole korruptiota vaan järjestelmä on läpimätä.

Seppo Simonen

Toimittaja Katja Incoronato näkee tilanteen karuna mutta mikään ei estänyt Maarit Veldt-Rantaa kipuamasta lauteille miesten sekaan ja katsoa pokkana miten miehet reagoivat kuten muistan lukeeni erään ison yrityksen saunaillasta.

Petri Hämäläinen

Naiset julistavat estoittaa äidinrakkauden ihmeellisyyttä ja äidin aseman ensisijaisuutta lasten huoltajana.

Äitien edut, tuet ja oikeudet erotilanteessa ovat tuhatkertaiset miehiin (isiin) verrattuna. Lapsen määrätään poikkeuksetta äideille ja valtio hyysää yksinhuoltajan asunnon.

Suomessa kohta puolet synnyttäneistä naisista mätänee pysyvästi työelämän ulkopuolelle jopa vuosikymmenen kestävällä kotihoidon tuella (4 lasta).

Tässä kaikessa ei tietenkään ole naisille mitään ongelmaa.

Kaupan päälle pitäisi saada kaikille naisille pomon paikka ja hirveästi lisää hilloa!!

Pertti Ikonen

Mitenhän Feldt-Ranta selviäisi työstä jos siitä ei maksettaisi palkkaa. Eläisivätkö lapsetkin palkattomalla äitinsä työllä. Näin vaan yhä lisääntyvästi on lapsiperheiden äitienkin tehtävä työttömyysturvan menetyksen uhalla työtä.

Markku Koivisto

Kummallisia kommentteja. En ole politiikkakuvioissa mukana ollut ja vähemmän virkamiespalavereissakaan, mutta tuolla yksityispuolella naispuoliset osanottajat pääsääntöisesti liukenivat "jatkojen" keskusteluista (saunattomista), vaikka läsnäolo olisi ollut hyvinkin suotavaa ja vaikka tiesivätkin sen.

Kauko Aalto

Selviytyminen työelämässä, vaikka olisi lapsia enemmänkin on kaiketi ammatinvalintakysymys.
Viittaan vaikkapa näihin kulttuuritukkeihin ja maahanmuuttokoordinaattoreihin, joilla lapsia saattaa olla kymmenen, silti he jaksavat tehdä työnsä, suunnitella lääkäriopintoja ja pitää kurissa rasisteja, jotka huomauttavat kirjastossa, koordinaattorin lapsikatraan pitämästä melusta. Miten tästä yhteiskunnasta on kehittynyt näin sairas ja omia resursseja haaskaava, eikö kaikki tuki olisi osoitettava sinne, mistä siitä todennäköisemmin tarvitaan ja missä se tuottaa hyötyä yhteiskunnalle, eikä jakaa rahaa taivaanrannanmaalareille, joilla ei ole mitään todellisuuden tajua ympäröivästä maailmasta. He elävät paratiisinsa porstuassa, ymmärtämättä, että todellisuudessa ovat kerjäläisiä.

Tapio Mäkeläinen

Aloilla, joissa eletään muiden hankkimilla rahoilla voi noin käydä. Teollisuudessa tuollaisen pomon ura nykyään loppuu äkkiä.
Siellä sekä naiset että miehetkin ovat paksunahkaisempia koska ihan oikeat haasteet vievät huomion. Läppää heitetään mutta rasvaiset karsiiintuu nopeasti.
Jos tavara ei liiku niin väki liikkuu ulos viimeistä kertaa. Mulla on kokemusta molemmista ja en tingi väitteestäni yhtään.