Perjantai 24.5.2019

Hjallis Harkimo: ”Sain kovaa postia - oli vaikea välttyä ajatukselta, että siinä toivottiin kuolemaani”

Luotu: 
22.7.2018 10:52
  • Kuva: Alma Media arkisto / Jenni Gästgivar
    Kuva
    Harry Harkimo.
|

Kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimo kertoo saaneensa ”kovaa postia” erottuaan kokoomuksesta ja perustettuaan Liike Nytin.

–Varsinkin puolueesta lähtöni jälkeen sain ymmärtää, kuinka uskonnonomaisesti jotkut puolueeseen suhtautuvat. Sain kovaa postia. Esimerkiksi erään kokoomuksen kunnallisjärjestön puheenjohtajalta tuli melko roisia tekstiä, oli vaikea välttyä ajatukselta, että siinä toivottiin kuolemaani, hän kertoo IL-blogissaan.

Harkimo itse arvioi olevansa ”ihan sujut” kokoomuksen kanssa. 

–Keräsin ison äänimäärän puolueelle, mutta en vienyt keneltäkään mitään isoja tehtävänimikkeitä. Toimintatavat olivat puolueessa kuitenkin sellaisia, että olen lopulta tässä tilanteessa, perustamassa jotain uutta, joka tulee varmasti muuttamaan politiikan ja osallistumisen tapoja ja on niitä jo muuttanut. Olen täysin sitoutunut tähän uuteen unelmaan ja tulen tekemään kaikkeni, että se onnistuu.

Harkimo erosi kokoomuksesta huhtikuussa ja perusti Liike Nyt -nimisen poliittisen liikkeen yhdessä Mikael Jungnerin, Alex Niemisen, Helene Auramon, Karoliina Kähösen, Sarian Antilan ja Tuomas Enbusken kanssa. 

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Milli Maja

Uhkailijat vain osoittavat omaa tyhmyyttään. Mutta kieltämättä ei se uhkailun kohteesta varmaan tunnu kivalta. Hyvähän se on että Suomessakin kokeillaan jotain uutta. Eikös tässä ole tarkoitus toimia vähän samalla tavalla kuin Italian "viiden tähden liike" käyttää nettiä hyväksi?

Markku Nieminen

Mikä tahansa, joka järisyttää ja horjuttaa nykyisen hyväveliverkoston toimintaa ja perustuksia on tervetullutta! Harkimolle kiitokset siitä ja tsemppiä jatkoon. Teit rohkean teon ja ehkä avasit joidenkin silmiä totuudelle. Toivon niin!