Lauantai 25.5.2019

IL: Eduskunta selvittää Teuvo Hakkaraisen asumisjärjestelyt – Vuokraa poliisilta saunaa, kuittaa eduskunnasta +493,40e/kk

Luotu: 
30.7.2018 08:31
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) saa eduskunnalta verotonta 493,40 euron asumiskulukorvausta kakkosasuntona pitämäänsä saunaa varten, kertoo Iltalehti. Eduskunta aikoo selvittää järjestelyn.

–Minusta siinä on hyvä olla. Paras asunto, mikä minulla on Helsingissä ollut, Hakkarainen sanoo.

Helsingin ja Uudenmaan vaalipiirien ulkopuolelta tulleet kansanedustajat saavat verotonta kulukorvausta kaikkiaan 1 809,15 euroa kuukaudessa, jos heillä on pääkaupunkiseudulla omistus- tai vuokra-asunto kansanedustajien tehtävien hoitamista varten. Hakkaraisen tapauksesta erikoisen tekee sen, että hän vuokraa kellarihuoneistoa poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja ylikomisario Dennis Pastersteinilta. Pasterstein on myös kokoomuslainen Helsingin varavaltuutettu.

Pasterstein kertoo, että 62 neliömetrin kellaritila on käytännössä sauna. Hakkaraisen kanssa sitä yhdessä vuokraa kansanedustaja Ville Vähämäki (ps.), jolla on avopuolisonsa kanssa asunto samassa taloyhtiössä.

–Se on vuokrattu heille saunatilana. Jos he jonkun yön siellä viikossa nukkuvat… en minä tiedä, mitä he siellä tekevät. Pitävät varmaan edustustilana. Siinähän on edullinen vuokra, 695 euroa, Pasterstein sanoo Iltalehdelle.

–Siellä ei saa virallisesti asua. Et saa laittaa itseäsi kirjoille saunatilaan, kuten et voi laittaa toimistoon tai mihinkään liiketilaan. Mutta jos siellä joskus nukkuu tai ei nuku, niin sitähän minä en tietenkään tiedä, Pasterstein jatkaa.

Vähämäki kertoo käyttävänsä Hakkaraisen kanssa vuokraamaansa kellaria yhteisenä toimisto- ja saunatilana. Lisäksi Vähämäki sanoo tilan toimittavan käytännössä pyykkituvan virkaa. Hakkarainen kuitenkin vahvistaa Iltalehdelle käyttävänsä kellaritilaa asuntona ja hänen mukaansa siinä ”on ihan hyvä asua”. Eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhio kertoo, että Hakkaraisen asumijärjestely täytyy selvittää.

1 809,15 euron verotonta kulukorvausta saa kaikkiaan 134 kansanedustajaa Uudenmaan ulkopuolelta tulevista 143 kansanedustajista. Loput yhdeksän kansanedustajaa saavat pienempää kulukorvausta 1 315,75 euroa kuukaudessa. Helsingin ja Uudenmaan vaalipiireistä valituksi tulevat saavat kulukorvausta 986,81 euroa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Kaarlo Kunnari

Eliitti ei näy tietävän missä kansalaiset ovat joutuneet asumaan. Heinälato, puuvaja ja kuusen alla on huomattavasti huonompi asuntona kuin Hakkaraisen saunakamari, jossa on jopa keittiö, WC, sauna, pesuhuone ja pukuhuone. Jos saunakamari ei olisi kelvannut asunnoksi, olisi kymmeniä tuhansia suomalaisia ollut taivasalla vielä 1960 luvulla. Tämä saivartelu on jo aivan muuta kuin Väyrysen jalasmökki. Minkähänlaisessa pilvilinnassa toimittaja ja kommentoijat oikein asuvat ja eikö vaatimaton asuntokin ole asunto, vaikkei virallisesti olisikaan siksi merkitty. Hullujako me olemme? Asutaan sitä toimistoissakin ja komerossa.

Kirsi-Marja Aho

Just. Asuu saunassa, jossa ei saa asua. Saunaa vuokraa poliisi, joka ei "tiedä", että saunassa asutaan. Saati yövytään. Valehtelijoiden klubia siellä pidetään. Mummo-ystäväni saa käyttää taloyhtiön alakerran kerhohuonetta, mutta vieraat eivät saa yöpyä. Kun ei kellari/sauna/tms ole laillinen asunto. No, miten se on sitten annettu vuokralle?

Mikko Siuko

Niin, ne kaikki kolme on ”kansanedustajia”. Äänestetty sinne kun ovat kansalaisten mielestä hyviä edustamaan heitä tärkeemmissä asioissa. Ja KAIKKI KOLME edustavat hyvin... Ilmainen raha imetään pois kuleksimasta... :) ... sellaiset edustajat .... :)