Keskiviikko 22.5.2019

Teuvo Hakkarainen asumiskohusta: ”Nykyinen systeemi antaa mahdollisuuden monenlaiseen väärinkäsitykseen”

Luotu: 
30.7.2018 16:44
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Teuvo Hakkarainen esittää kansanedustajien verottoman kulukorvauksen lakkauttamista.
|

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) on kommentoinut lyhyesti asumisjärjestelyistään syntynyttä kohua.

- Nykyinen systeemi antaa mahdollisuuden monenlaiseen väärinkäsitykseen. Jotain on pielessä, jos edes tunnetulta poliisimieheltä ei voi vuokrata kämppää ilman, että joudutaan tekemään jälkipyykkiä, hän toteaa tiedotteessaan.

Hakkarainen esittää kansanedustajien verottoman kulukorvauksen lakkauttamista.

- Kansalaisia kytätään ja verotetaan raskaimman mukaan. Vaaditaan lippujen ja lappujen täyttämistä, mutta jos tekee pienenkin virheen, saa ankaran kohtelun. Kansanedustajat ovat vastuussa ihmisiä kiusaavien lakien säätämisestä, mutta he itse välttyvät pikkumaiselta byrokratialta ja kuittaavat suuren osan palkastaan verovapaana. Joku tolkku pitäisi olla erivapauksillakin, Hakkarainen kommentoi.

- Suomalaisia vaaditaan pitämään ajopäiväkirjaa. Otetaan sama käytäntö kansanedustajille. Samalla tavalla pitää toimia kakkosasunnon kustannusten kanssa, könttäsummajärjestely on väärin. Määrätään vuokralle yläraja, ja korvataan vuokrakulut kuitteja vastaan, toteutuneiden kulujen mukaan, hän jatkaa. 

Iltalehti kertoi aikaisemmin tänään, että Hakkarainen saa eduskunnalta verotonta 493,40 euron asumiskulukorvausta kakkosasuntona pitämäänsä saunaa varten. Eduskunta aikoo selvittää järjestelyn.

Helsingin ja Uudenmaan vaalipiirien ulkopuolelta tulleet kansanedustajat saavat verotonta kulukorvausta kaikkiaan 1 809,15 euroa kuukaudessa, jos heillä on pääkaupunkiseudulla omistus- tai vuokra-asunto kansanedustajien tehtävien hoitamista varten.

Hakkarainen vuokraa kellarihuoneistoa poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja ylikomisario Dennis Pastersteinilta. Pasterstein on myös kokoomuslainen Helsingin varavaltuutettu.

Pasterstein kertoo Iltalehdelle, että 62 neliömetrin kellaritila on käytännössä sauna. Hakkaraisen kanssa sitä yhdessä vuokraa kansanedustaja Ville Vähämäki (ps.), jolla on avopuolisonsa kanssa asunto samassa taloyhtiössä.

Lue myös:  IL: Eduskunta selvittää Teuvo Hakkaraisen asumisjärjestelyt – Vuokraa poliisilta saunaa, kuittaa eduskunnasta +493,40e/kk

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Panu Saarela

Hyökkäys on paras puolustus! Systeemin vika!

Vetoaminen siihen, että on vuokrannut saunatilan poliisilta osoittaa Hakkaraisen ajattelun tason. Sehän tekeekin eduskunnan kansliaa huijanneen Hakkaraisen syyttömäksi! syyttömäksi!

Kumpi pn olmoittanut asuvansa vuokra-asunnossa, poliisi vai Hakkarainen? Veikkaan jälkimmäistä. (Sitä en tiedä, onko poliisikin toiminut väärin, vuokrasopimus on tehty asunnosta.)

Kulukorvauksia aivan ilmeisesti väärinkäyttäneen Hakkareisen vaatimus korvausten poistamisesta tai muuttamisesta kuitillisiksi, on melkoista tekopyhyyttä.

Ja persut kertovat aina poikkeavansa "vanhoista puolueista"!

Mikko Toivonen

Eiköhän Teuvo ole syystä tai syyttä ollut jo tarpeeksi tapetilla ja voitaisiin siirtyä konstruktiivisempaan kirjoitteluun
Se mihin mahdollisesti kannattaisi lisää (Eikä vain Aarnioon kohdistaen) paneutua mistä tavalliset poliisit saavat varallisuutta niin paljon kuin jotkut esimerkit antavat ymmärtää?