Tiistai 21.5.2019

Nuorisosäätiöllä 420 000e maksamattomia laskuja – Toimitusjohtaja HS:lle: ”Ennätyksellisen laaja sotku”

Luotu: 
31.7.2018 11:15
  • Kuva: Joonas Kiminki / Uusi Suomi
    Kuva
    Aihekuvitus.

Vuokrakoteja työelämässä oleville ja työelämään hakeutuville nuorille tarjoava Nuorisosäätiö on saanut julkisia maksukehotuksia yhteensä lähes 420 000 euron edestä. Helsingin Sanomien mukaan Nuorisosäätiö joutuu myymään omaisuuttaan.

Nuorisosäätiö on saanut kolme trattaa eli julkista maksukehotusta. Julkiset maksukehotukset ovat yritysten tapa periä velkojaan. Kolme maksukehotusta ovat 8 923 euron, 27 825 euron ja 383 181 euron suuruisia.

Helsingin Sanomat kertoo, että suurinta, 383 181 euron, summaa perii perintäyhtiö Lindorffin kautta henkivakuutusyhtiö Mandatum Life. Taustalla on maksamattomat vuokrat seinäjokelaisesta kiinteistöstä. Lindorffin erittelyn mukaan pisin maksuviive on 147 päivää.

Nuorisosäätiön tuore toimitusjohtaja Kimmo Pihlman kertoo, että säätiö joutuu myymään seitsemän asuinkiinteistöä. Niissä asuvien vuokrasuhteiden jatkumista ei Pihlmanin mukaan voida taata. Toimitusjohtajan mukaan säätiö myy ensisijaisesti vapaarahoitteisia kiinteistöjään.

Nuorisosäätiöllä on kaikkiaan 67 asuinkiinteistöä, joista 18 on vapaarahoitteisia. Kiinteistöissä on kaikkiaan yli 4 000 asuntoa.

Pihlman sanoo HS:lle, että Nuorisosäätiössä on nyt ”ennätyksellisen laaja sotku”. Säätiö on muun muassa tehnyt tutkintapyynnön poliisille entisen johdon liiketoimista Virossa.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA kertoi peruvansa Nuorisosäätiön yleishyödyllisen aseman kesäkuun alussa, koska säätiö ei noudattanut arava- ja korkotukilain yleishyödyllisyyssäännöksiä, eikä ARAn antamia ohjeita.

–ARA myös irtisanoo Nuorisosäätiön aravalainat ja lakkauttaa Nuorisosäätiölle maksettavan korkotuen, jos syy yleishyödyllisyysaseman peruuttamiseen ei poistu lain vaatiman puolen vuoden kuluessa eli 4.12.2018 mennessä, ARA tiedotti kesäkuussa.

Pian tämän jälkeen Nuorisosäätiö valitsi uuden hallituksen ja toimitusjohtajan. Juuri ennen juhannusta säätiö käynnisti myös yt-neuvottelut, joiden se kertoi johtavan korkeintaan 20 henkilön irtisanomiseen. Nuorisosäätiössä ja sen isännöintiä harjoittavassa tytäryhtiössä työskentelee kaikkiaan 43 työntekijää. Keskustaustainen säätiö on ollut eri kohujen keskellä aina vuoden 2008 vaalirahakohusta alkaen.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Viljo Asikainen

Näitä hämäräkähmintöjä puitiin vuosia sitten Helsingin raastuvanoikeudessakin. Kuultavana pitkään kestäneessä prosessissa oli Keskustan silloinen puheenjohtaja Johannes Virolainen. Virolainen selitti silloin sanktiouhan ahdistamana lehdistölle että siinä missä oikeisto saa puoluerahoitusta talouselämältä ja vasemmisto ammattiyhdistysliikkeeltä, ei Keskustalla tällaista rahoitusautomaattia ole. Siksi sen täytyy toimintansa turvatakseen käyttää tällaisia keinoja. Virolainen tosin puoluerahoitusanalyysissaan halusi unohtaa upporikkaan MTK:n sekä siihen kytköksissä olevat suuret ja vahvat taloustoimijat.

Virolainen selvisi silloin henkilökohtaisesti kuiville, mutta Keskusta ei ole senkään jälkeen miksikään muuttunut. Sen kähmintäkeinot jatkuvat entisellään.

Henri Hirn

ite tuli asuttua säätiön asunnossa, oli kyllä niin huijari touhua kuin olla voi. eivät muunmuassa jatkaneet vuokrasopimustani, koska olin valittanut lähes 24/7 bilettävästä maahanmuuttajasta, se oli kuulema rasismia.

Veli-Pekka Moisalo

Puoluevirkailijat ovat oppineet, miten julkista rahoitusta saadaan ja ovat soveltaneet osaamistaan käytöntöön ja omaksi edukseen. Näitä osaajia on elinkeinoelämän piirissä paljon erityisesti lähellä valtion ja kunnan toimintoja. Korruptiota vai harmaata vyöhykettä?