Perjantai 24.5.2019

Keskustasta vaatimus Sipilän hallitukselle: Indeksijäädytykset purettava nyt – ”Epäreilu toimi”

Luotu: 
31.7.2018 12:17
  • Kuva: Alma Media arkisto / Jenni Gästgivar
    Kuva
    Keskustan on vaadittava indeksijäädytysten purkamista, kun Juha Sipilän (kesk.) hallitus alkaa valmistella ensi vuoden budjettia, vaatii puolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja.
|

Helsingin keskustan puheenjohtaja Antti Siika-aho vaatii, että perusturvaetuuksien indeksijäädytykset puretaan etuajassa, kun Juha Sipilän (kesk.) hallitus päättää elo–syyskuussa ensi vuoden budjetista.

Kansaneläke- ja kuluttajahintaindeksiin sidottujen etuuksien indeksikorotukset on jäädytetty vuoden 2019 loppuun asti.

–Talouden nyt kasvaessa ja työllisyyden parantuessa keskustan pitää vaatia jäädytysten poistoa elo-syyskuussa pidettävässä budjettiriihessä, Siika-aho vaatii.

Siika-ahon mielestä erityisesti kansan- ja takuueläkettä ja vammaisetuutta nauttivia, toimeentulotukea saavia, työttömiä sekä monia lapsiperheitä koskettavat indeksijäädytykset ovat ”epäreilu politiikkatoimi” tilanteessa, jossa ”kuluttajahinnat nousevat yli prosentin vuosivauhtia”.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Kauno Vastinesluoma

Hienoa että keskustan Siika-aho ja viellä kepu otti Sipilän hallituksen järjettömän indeksijäädytykset esille..Ne pitää purkaa välittömästi..Siika-ahon ulostulo olisi pitänyt tulla aiemmin sillä talouskasvussa jäävät mm.eläkeläiset ja lapsiperheet jälkeen Eriarvoisuuden kasvaessa köyhät ovat suurimmat väliinputoajat.Tämä pääministerimme jota voi hyvin kutsua "päätaakanjakajaksi" on pistänyt köyhät kyykkyyn hallituskauden aikana.Lainatakseni professori Markku Kuismaa,Hesari 29.7:"Suomessa ei ole koskaan ollut näin huonoa hallitusta"..jutun kannatta lukea sillä se kertoo Juha Sipilän osaamattomuudesta kaiken..Tämä talouskasvu ei ole tämän hallituksen ansiosta mutta lisääntyvä köyhyys on..tuleeko jossain vaiheessa Sipilälle katumus..he..he tuskin tulee.

Eero Pekonen

Työeläkkeiden leikatun indeksin peruminen ei Siika-ahoa kiinosta...Työeläkerahastoissa on kohta kolme sataa miljardia, mutta vielä ei ole keksitty, kuinka ne varat saadaan kepun kannattajille. Koko maa pitää pitää asuttuna! Antaas kattoo!

Seppo Simonen

Kaipaisin lievennystä herrojen kommentteihin sillä perusturvaindeksijäädytyksen peruuttaminen on hyvä asia sekä Lipposen hallituksen lanseerama taitetun indeksikaavan laskutavan palautus takaisin on tehtävä myös.
Tuosta Markku Kuisman sanomisesta hän itsekkin oli sitä mieltä ettei näin saisi sanoa.

Sinikka Marjamäki

Epäilemättä koko vaalitemppuilu on aloitettu jo heti hallitusohjelman suunnittelussa. Nyt sitten vaan kovalla höyryllä vahkotaan indeksijäädytysten poistamista, ikään kuin se olisi keskustalta jokin lahja ja hyväntekeväisyys teko, vaikka kyseessä on ennenkaikkea kyse oikeudesta jonka Sipiläinen vei ensitöikseen hallituskauden alussa.

Mitja Heiskanen

Eihän koulutuksestakaan pitänyt leikata, eihän? Kaikki keskustalaiset äänestäjineen halusivat koulutusleikkaukset ja kaikki muutkin leikkaukset ja jäädytykset. Mitään jäädytksiä ei poisteta ja leikkauksia jatketaan, ihan sama ketä seuraavassa hallituksessa istuu.