Maanantai 27.5.2019

Teuvo Hakkaraiselta saatetaan periä kulukorvauksia takaisin – IL: ”Huoneiston pitää olla asumiseen tarkoitettu”

Luotu: 
31.7.2018 15:26
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Teuvo Hakkarainen.
|

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) saattaa joutua maksamaan takaisin kulukorvauksia, joita on saanut kakkosasuntoaan varten.

Iltalehti kertoi maanantaina, että Hakkarainen vuokraa Helsingin Taka-Töölössä sijaitsevaa saunaa yhdessä kansanedustaja Ville Vähämäen (ps.) kanssa, joka asuu samassa taloyhtiössä avopuolisonsa kanssa. Hakkarainen ja Vähämäki maksavat saunasta vuokraa 695 euroa kuukaudessa - eli 347,50 euroa mieheen.

Eduskunnan hallinto- ja palveluosastolle toimitetun vuokrasopimuksen perusteella Hakkaraiselle on maksettu 490,40 euron korotettua kulukorvausta viiden vuoden aikana yhteensä 29 000 euroa puhtaana käteen. Eduskunta selvittääkin nyt, onko Hakkarainen antanut sille harhaanjohtavaa tietoa koskien asumistaan.

–Huoneiston pitää olla asumiseen tarkoitettu, eduskunnan hallintojohtajan Pertti Rauhion sijaisena toimiva tietohallintopäällikkö Ari Apilo sanoi Iltalehdelle tiistaina.

Apilon mukaan vapaa-ajan asuntoa, esimerkiksi kesä- tai jalasmökkiä, ei kelpuuteta kakkosasunnoksi.Hän sanoo, että Hakkaraisen tapaus selvitetään perusteellisesti julkisuudessa olleiden tietojen pohjalta.

–Meidän pitää voida luottaa siihen tietoon, minkä edustaja meille ilmoittaa.Vuokrasopimuksen pitää vastata todellista tilannetta.

Ilta-Sanomat kertoi tiistaina, että taloyhtiön yhtiöjärjestyksen mukaan kyseessä on saunatila, eikä siellä saa asua.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho pitää Hakkaraisen asumisjärjestelyistä syntynyttä kohua ”härskinä tempauksen”.

–Jos vuokrasopimuksessa lukee "Kellarihuoneisto 1 h + tupakeittiö + sauna + varastotilaa", kyllä se minun mielestäni kuulostaa asunnolta eikä saunalta. Mikäli kyseessä on sauna, jota ei saa käyttää asumiseen, vuokranantajan ei varmaan pitäisi käyttää sopimuksessa tällaista määritelmää, Halla-aho kirjoittaa Facebookissa.

Hakkarainen itse esitti kohun jälkimainingeissa maanantaina kansanedustajien verottoman kulukorvauksen lakkauttamista.

–Nykyinen systeemi antaa mahdollisuuden monenlaiseen väärinkäsitykseen. Jotain on pielessä, jos edes tunnetulta poliisimieheltä ei voi vuokrata kämppää ilman, että joudutaan tekemään jälkipyykkiä, hän totesi tiedotteessaan.

Lue myös: 

Teuvo Hakkarainen asumiskohusta: ”Nykyinen systeemi antaa mahdollisuuden monenlaiseen väärinkäsitykseen”

IL: Eduskunta selvittää Teuvo Hakkaraisen asumisjärjestelyt – Vuokraa poliisilta saunaa, kuittaa eduskunnasta +493,40e/kk

Jaa artikkeli:

Kommentit

Kari Laurila

Nyt julkaistu vuokrasopimus on Ville Vähämäen (Pastersteinin valtuuttamana) ja Teuvo Hakkaraisen välinen. Se selviää, kun katsoo sopimuksen alaosaa. Käytännössä ali- tai välivuokralaissopimus.

Jossain siis ilmeisesti on toinenkin vuokrasopimus, Pastersteinin ja Vähämäen välinen. Siitä selviäisi, onko vuokranantaja vuokrannut tilan esim. edustustilaksi vai asunnoksi.

http://karilaurila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258857-hakkaraisen-vuokragat...

Kaarlo Kunnari

Eliitti ei näy tietävän missä kansalaiset ovat joutuneet asumaan. Heinälato, puuvaja ja kuusen alla on huomattavasti huonompi asuntona kuin Hakkaraisen saunakamari, jossa on jopa keittiö, WC, sauna, pesuhuone ja pukuhuone. Jos saunakamari ei olisi kelvannut asunnoksi, olisi kymmeniä tuhansia suomalaisia ollut taivasalla vielä 1960 luvulla. Tämä saivartelu on jo aivan muuta kuin Väyrysen jalasmökki. Minkähänlaisessa pilvilinnassa toimittaja ja kommentoijat oikein asuvat ja eikö vaatimaton asuntokin ole asunto, vaikkei virallisesti olisikaan siksi merkitty. Hullujako me olemme? Asutaan sitä toimistoissakin ja komerossa.

Markku Nieminen

70- luvun alussa, ja myöhemminkin kun muutin, joiduin muuttamaan usein työn perässä, olen asunut kellarin askarteluhuoneessa, omakotitalon ulkovarastossa, alakerran biljardisalissa, jne.

Ei ole valtiovallan puolesta ollut ilmaista hotellimajoitusta eikä viittä ilmaista ateriaa päivässä. Eikä kukaan nostanut kanteita tai korvausvaatimuksia epäkelvosta asumisesta.

Päivi Nieminen

Turun sanomista luin ja itkuun pillahdin,koska hope järjestö kerää lapsille reppu rahaa kouluun.no kyllä aikoihin on eletty.jos vaikka eduskunnan kulukorvausta annettaisiin tänne ,että vähävaraisten lapset saisi uudet reput.itse ostan yhden.olen nyt muutaman vuoden seurannut näitä maahan(muuttaneita)tulleita.heille annetaan ja maksetaan kaikki.miten on mahdollista,että on auto puhelin merkki vaatteet heti tänne tultua,kun kaikilla kantaväestölläkään ei ole.lapsemme kärsivät kun vanhemmat työttömiä.

Mikko Routala

Taas kerran persuilta whataboutismia parhaimmillaan. Teukka rikkoo taas lakia, ja osoittava sormi kohdistuukin vihreiden edustajan äitiin. Lapsikin tajuaa, että asua saa vain asuinkäyttöön tarkoitetussa asunnossa. Kellarihuoneisto ei ole asunto, jos yhtiöjärjestys niin sanoo. Turha syyttää siitä vihreitä tai systeemiä

Anne Hannila

Perseet pettää aina, oli ne sitten hakkaraisia tai sinisiä. Mitä tapahtui kriteerille 'Kansanedustajan tulee olla nuhteeton ja nauttia kansalaisten täyttä luottamusta'? Ja sielllä se valtakunnan oikeudessa tuomittu kauko juhantalokin vaan pörräilee. Käykääpä katsomassa sen vaalirahoittajalistaa länsirannikolla. SIKAMAISTA