Lauantai 25.5.2019

”Afganistan yksi maailman turvattomimmista maista” – Vihreiden Aalto vaatii pakkopalautusten keskeyttämistä

Luotu: 
1.8.2018 11:23
  • Kuva: Lauri Olander
    Kuva
|

Vihreiden puheenjohtaja, kansanedustaja Touko Aalto vaatii pakkopalautusten keskeyttämistä. Aalto arvioi Twitterissä Suomen palautuspolitiikan olevan kestämättömällä pohjalla.

–Vaadin, että pakkopalautukset on väliaikaisesti keskeytettävä, kunnes on varmaa, että turvapaikkaprosessi takaa hakijoiden oikeusturvan sekä perus- ja ihmisoikeudet. Nyt näin ei ole, Aalto kirjoittaa.

Erityisesti vihreiden puheenjohtaja nostaa esiin Afganistanin tilanteen.

–Afganistan on yksi maailman turvattomimmista maista. Pakkopalautukset sinne tulee keskeyttää. Ketään ei saa lähettää hengenvaaraan, Aalto toteaa myöhemmässä tviitissään.

Vihreiden eduskuntaryhmän lainsäädäntösihteeri Aino Pennanen vastusti eilen Finnairin lennolla pakkopalautusta. Poliisi poisti hänet lennolta. Toistaiseksi ei ole tiedossa, mihin palautettavaa oltiin palauttamassa ja millä perusteilla.

–Ongelma on hallituksen nuiva ja epäinhimillinen turvapaikkapolitiikka, ei ihmisoikeuksia tukeva kansalaisaktiivisuus, Aalto katsoo.

Vihreiden puheenjohtaja kiinnittää huomiota päätöksiin, jotka ovat hänen mukaansa heikentäneet turvapaikanhakijoiden oikeusturvaa. Samalla Aalto arvostelee, kuin päätökset ovat ristiriidassa sellaisten perustelujen kanssa, että ”väärät päätökset oikaistaan tuomioistuimissa”.

–Turvapaikanhakija ei enää pääsääntöisesti saa oikeudellista avustajaa ratkaisevaan käsittelyyn eli turvapaikkapuhutteluun, hän toteaa.

–Valitusaikoja on lyhennetty ja palkkioperusteita muutettu, minkä vuoksi on vaikeaa löytää osaavaa juristia tekemään hyvää valitusta, Aalto jatkaa.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Juha Hämäläinen

Maailmassa on paljon turvattomia paikkoja, koska niiden asukkaat ovat tehneet niistä sellaisia. Aikuisten miesten tehtävä näissä maissa on saattaa olot turvallisiksi eikä lähteä turvapaikkaa hakemaan. Näin on toimittu kautta aikojen eikä tätä syytä muuttaa.

Mikko Toivonen

Se on juuri noin. Pakolais maiden aikuisten miesten velvollisuus on rakentaa maastaan sellainen, että siellä on siedettävän normaalia jokaiselle siellä syntyneelle tai asuvalle eikä paeta elätiksi ulkomaille.
Myös taloudellisten pakolaisten virtaa on hallittava niin ettei vastaanottamaan omat resurssit ja tila tukehdu. Se on mahdollista mutta koko ajatustapaa on muutettava sellaiseksi että hallinto myöntää määräaikais viisumeita työläistä maahan tuovan yhtiön kautta helpommin ja samalla muuttaa työnantajien velvollisuutta majoittaa tulijat omiin "työmaa asuntoloihinsa", joissa esimerkiksi GCC maissa voi asua useampi ihminen yhdessä huoneessa erikseen suunnitelluissa työntekijä "hotelleissa". Joka ei näitä asioita tunne voi mennä vaikka Al Quoz teollisuusalueelle Dubaissa kiertoajelulle ja näkemään miten nuo eri tasoiset majoitukset toimivat.
EU on otettava kyllä hattu kouraan ja hyväksyttävä tosiasiat ja suhtautuminen niihin.

Laittomasti maahan tullut on laittomasti maahan tullut ja käännyttäminen joko suoraan kotimaahansa tai papereiden "kadottua" mahdollisesti jonkun maan kanssa sovitulle palautus leirille josta on mahdollisuus vapaaehtoisesti löytää paperinsa ja palata kotimaahansa tai tulla laillisesti työhön. Jos ei muuten niin viho viimeisenä elämän oljenkortena työvoiman vuokrausyhtiön kautta.

Harri Tapani

"Pakolais maiden aikuisten miesten velvollisuus on rakentaa maastaan sellainen, että siellä on siedettävän normaalia jokaiselle siellä syntyneelle tai asuvalle eikä paeta elätiksi ulkomaille."

Niinhän sitä äkkiseltään olettaisi, vaan kun niillä siellä ei ole sellaista valtaa, valtaa siellä pitävät ihan muut.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Uuskolonialismi

Kuten YLE:n takavuosina esittämässä Velkatakka-dokumentissa kongolainen aktiivi totesi, että he eivät uskalla sattunesta syystä.

http://vintti.yle.fi/ohjelmat.yle.fi/ulkolinja/velkataakka.html

Tuon dokkarin YLE voisi esittää uudelleenkin.

Juhani Kleemola

Afganistan?

Eilistä laitonta maahantunkeututta vietiin Saksaan.

Minusta näyttää siltä, että migri tekee työnsä hyvin.

Eilen Aalto vertasi turvapaikkahakemuksia käsitteleviä virkamiehiä natseihin. Tänään jatketaan samalla linjalla.

Mikäli puheenjohtaja Aalto kokee, että virkamiehet toimivat lainvastaisesti, hän voi laittaa syyttäjän asialle tutkimaan mahdollista virkavirhettä. Mikäli ei, niin voi työmaallaan alkaa säädättämään "oikeudenmukaisempaa" lakia.

Tällaiset hysteeriset Trump-tyyliset tweettaukset, missä Aalto EDELLEEN astuu lain yläpuolelle, ovat naurettavia. Toukon saappaat ovat pri numeroa liian suuret.

Juhani Vinberg

aalto ei ymmär sit. että rikoksesra tuomittu karkotetaan kotimaahansa ja sitten on niiä, jotka ob´vat valehdelleet ikänsäja kaikki mahdolliset sasiar´eivätkä he täytä pakolaizen kdíteerejä. varsinmoni irakilainseksi itzeään kutsuneet eibvät ollenkaan puhuirakin kielkä, muttadaria tai pashtua sujuvasti

Kari Laurila

On pelottava ajatus, että ihmiset irtoavat kaikkia sitovasta ja velvoittavasta lainsäädännöstä uskonnon, kulttuuritaustan tai vaikkapa poliittisen mielipiteen vuoksi. Vielä pelottavampaa on, että ministeri kannustaa tähän. Lainsäädäntö on yhteiskuntasopimus, jolla ihmiset siirtyvät kaikkien sodasta kaikkia vastaan tilaan, jossa enemmistön hyväksymät lait tuovat turvaa mielivaltaa vastaan. Yhteiskuntasopimuksen hinta on se, että oma mielipide ei ole aina enemmistön mielipide. Yhteiskuntasopimukselta häviää pohja, jos siitä yksipuolisesti irtaannutaan, kun enemmistöpäätökset eivät miellytä

Tuo oli sitaatti Touko Aallon omasta blogista :)

http://toukoalto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/144350-lex-rasanen

Mauri Mattsson

Ei Afganistan voi olla turvaton maa.
Käytännön kokemuksesta tiedän, että siirtämällä vuokranantajalle suoraan maksettavan asumistuen KELAlta itselleen maksettavaksi (vuokrasopimuksen vastaisesti) vuokralaiset matkustavat Afganistaniin lomalle KELAn rahoituksella.
Afganistan ei ole ainoa lähtömaa, jossa näin lomaillaan.
Loman jälkeen ihmetellään syntyneitä vuokrarästejä ja loppupelissä saadaan KELA maksamaan ne.

Tunnen myös afganistalaisia, jotka omalla kustannuksellaan vierailevat säännöllisesti Afganistanissa viikkojen ajan.

Vihreidenkin olisi hyvä tietää, mitä heidän "viherkuplansa " ulkopuolella todella tapahtuu. Tietysti tuollaisella protestoinnilla halutaan kosiskella äänestäjiä, joilla myös on voimakas ideologinen hyvesignaloinnin tarve.

ahti mäkinen

Jos Afkanistan on turvaton,niin afkanistanilaisethan siittä turvattoman tekevä.Parantakkoon muslimit tapansa,niin heidänki maissaan turvallisuus lisääntyy.
Mutta kelakonttoreita siellä ei ole,niin ymmärrettävästi vastenmielistähän semmosiin paikkoihin on takasin lähteä .

Juha-pekka Naukkarinen

Jos Aalto ja hänen vihreät ystävänsä maksavat koko ruljanssin omasta pussistaan,niin siitä vaan,on käsittämätöntä,että suomalaisten verovaroja käytetään tällaiseen toimintaan,kun omassa maassa leipäjonot vain kasvavat,syylliset esiin koloistaan ketkä aloittivat koko tämän järjettömän touhun!