Sunnuntai 26.5.2019

Kai Mykkäseltä tyrmäys Touko Aallolle Ylellä: ”Palautusten keskeyttäminen olisi täysin suhteeton toimi”

Luotu: 
1.8.2018 17:04
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Kai Mykkänen.
|

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) sanoo Ylen haastattelussa, että jos kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita ei voitaisi palauttaa, koko turvapaikkajärjestelmä menettää merkityksensä.

Mykkäsen mukaan turvapaikanhakijoiden pakkopalautusten keskeytys olisi liian järeä keino turvapaikkapäätöksissä ilmenneiden ongelmien ratkaisemiseksi.

–Palautusten keskeyttäminen olisi täysin suhteeton toimi suhteessa siihen, että jos meillä on joissakin yksittäistapauksissa herätetty kysymyksiä ensimmäisen turvapaikkapäätöksen tilanteesta.

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto vaati pakkopalautusten keskeyttämistä väliaikaisesti, kunnes on varmaa, että turvapaikkaprosessi takaa hakijoiden oikeusturvan sekä perus- ja ihmisoikeudet.

Lue myös: 

”Afganistan yksi maailman turvattomimmista maista” – Vihreiden Aalto vaatii pakkopalautusten keskeyttämistä

Kova ulostulo pakkopalautuksista: ”Suomalaiset eivät enää voi luottaa oikeusvaltioperiaatteiden toteutumiseen”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Mononen

Koska Vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennanen menee julkisesti munaamaan itsensä, senkö takia pitäisi heittämällä muuttaa Suomen voimassa oleva lainsäädäntö?

Touko Aalto osoittaa asiassa sellaista arvostelukyvyttömyyttä, jota voi odottaa vain Vihreiden puheenjohtajalta.

Mikko Toivonen

Vihreäthän ovay aina olleet kultti ja ääriliike. Ei heiltä voi kukaan mitään järjellistä missään oloissa odottaa.
Parasta olisi vaan jopa suuren osan heidän kannattajistaan alkaa ymmärtää suhteellisuutta ja käydä "arpomaan" ketä oikeasti voisi äänestää kun ei ole kovin johdonmukaisesti yhteistä etua ajavia puolueita tarjolla.

Erkki Johansson

Se tässä on kummallista, että asiaa vielä pohditaan. Jos joku idiootti menee ja hidastaa lentokoneen lähtöä, on selvästi rikkomus. Ja tämä törttö on velkaa lentoyhtiölle kaikki kustannukset jotka ovat syntyneet lähdön viivästymisen vuoksi.

Raimo Ilaskivi

Mykkänen kantaa ministerivastuuta kuten pitääkin, eli on oikeassa omaksutun palautuspolitiikan linjojen kanssa. Se vielä puuttuisi, että tämän yhden ainoan tapauksen perusteella, jonka yksityiskohdat eivät ole julkisia, ryhdyttäisiin muuttamaan lainsäädäntöä ja sitten käytäntöä. Suomesta tulisi turvakoti kaikille maailman pakolaisille - kuvannollisesti sanoen - myös rikollisille, joita palautetuista on monisatainen osa. Ihmettelen muuten äskeistä Ylen keskustelua asiasta, jossa kaksi lempeää naista väisti asiat ja sai puhua pehmeitä koko suun täydeltä - tunteittensa varassa.

Hannu Mononen

Ei ole tarvetta muuttaa mitään, jos nykyinen käytäntö on kustannustehokkain. Häiriköt voidaan vastakin poistaa koneesta ja saattaa oikeudelliseen vastuuseen vahingonteostaan.

Meillä kaikilla on tilaisuus kannonottoon tässäkin asiassa eduskuntavaalien uurnilla sunnuntaina 14. huhtikuuta 2019.