Torstai 23.5.2019

Kokoomuksesta kova ryöpytys vihreille: ”Oman käden oikeus ei kuulu suomalaiseen demokratiaan vuonna 2018”

Luotu: 
2.8.2018 14:53
  • Kuva: Juha Rahkonen / Alma Talent arkisto
    Kuva
    Jukka Kopran mukaan vihreiden toiminta on epäjohdonmukaista ja sekavaa.
|

Kokoomuksen kansanedustaja ja eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jukka Kopra ryöpyttää vihreiden toimintaa puolueen lainsäädäntösihteerin Aino Pennasen tapauksessa. Kopran mukaan vihreiden toiminta on epäjohdonmukaista ja sekavaa.

–Miten on mahdollista, että tietämättä lentokoneessa palautettavan taustoja, sitä miksi hän palautetaan, onko hän syyllistynyt rikokseen tai mihin häntä oltiin viemässä, vihreät silti tietävät muita paremmin ja saavat ottaa oikeusvaltion toimet omiin käsiinsä, Kopra kysyy tiedotteessaan.

Hän arvostelee myös lentoturvallisuuden vaarantamista. 

–Lentokone kaiken kaikkiaan on huono paikka protesteille ja millekään epämääräiselle toiminnalle.

Vihreiden turvapaikkapolitiikka saa myös osakseen suorat sanat Kopralta.

–Ovatko vihreät siis aidosti sitä mieltä, että yhtään palautusta ei tule tehdä? Eli että kaikki jotka Suomeen saapuvat saavat automaattisesti oleskeluluvan? Tällainen politiikka romuttaisi koko järjestelmän uskottavuuden ja heikentäisi aidosti hädänalaisten mahdollisuuksia turvapaikkaan. Turvapaikka tulee varata ensisijaisesti niille, joille se kriteereiden mukaan kuuluu. Muut maahanmuuton väylät ovat erikseen.

Hän viittaa sisäministeriön tietoon, jonka mukaan viime vuonna poliisin Suomesta pois saattamista henkilöistä 80 prosenttia ei liittynyt turvapaikanhakuun vaan pääasiassa rikoksiin.

–Oman käden oikeus ei kuulu suomalaiseen demokratiaan vuonna 2018. Ei voi olla niin, että yksittäinen ihminen päättää rikkoa lakia vaarallisella tavalla ilman tarkempaa tietoa tilanteen luonteesta. Oikeusvaltio ja demokratia eivät toimi, jos jokainen saisi päättää milloin haluaa kunnioittaa lakeja ja milloin ei.

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) linjasi aikaisemmin torstaina, että mielenilmaisun vapaus on tärkeä perusoikeus, mutta on tärkeä vetää raja siihen, että viranomaisen työn mielivaltainen estäminen tai lentokapteenin ohjeiden vastustaminen on lainvastaista ja aiheuttaisi yleistyessään kohtuutonta haittaa ja jopa vaaraa ulkopuolisille.

Lue myös: Myrskyn silmään joutunut Kai Mykkänen: ”Mielenilmaisun vapaus on tärkeä perusoikeus, mutta on tärkeä vetää raja”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Kauno Vastinesluoma

Tämä Pennasen hörhöily antaa hyvän kuvan vihreiden ajatusmaailmasta.Lakia saa rikkoa muista ei niin väliä.Mykkäselle pisteet,raja ylitettiin..Tämä Pennanen varmaan saa jatkaa työssään?!Hyvät sakot olisi paikallaan niin muistaa missä tuli keulittua.Touko Aalto näytti mikä on miehiään..pikkuisen suuta soukemmalle kehoittaessaan rikkomaan lakia.

Anja Musakka

Enpähän muuta voi todeta kuin että koomuksen pojjaat puhuu vaalikassaan, jos joku hyväkäs uskoo. Miks helkutissa eivät perustele älytöntä valinnanvapautta edes jollain selityksellä ? Nyt hyökkäillään kirppujen kimppuun, kun oma pesä kuhisee pörriäisiä joka suunnasta, eikä taida vielä Evira antaa äkkilupaa ruiskutukseen. Koettakaa kokkarit keskittyä nyt syvään politiikkaanne, ettekä näiden kesäheittopoikien vaaliulostulosulostuloihin. Asiallisuutta puolueelta.

Jukka Laine

Laki sanoo että ihmistä ei saa palauttaa alueelle jossa hän joutuu kuolemanvaaraan.

Jos on keskenään kaksi ristiriitaista lakia, niin kansalaiset noudattavat sitä tärkeämpää.

Liikennettä ei saa lain mukaan häiritä, mutta pitääkö kaksivuotiaan antaa juosta auton alle, koska ei ole varmaa kuoleeko hän ja oliko kyseessä kokoomuslainen yksilönvastuu.

Regina Vanto

Netissähän liikkuu vihreitten piirissä pyörivä ohjeistus miten lentokoneessa toimitaan että saadaan kone seis ja "mielenilmaus" vauhtiin... Eli täysin suunnitelmallista oli pöljäpennasen toiminta. Linnaan vaan. Silloin kun on jo kyse määrätietoisesta häirinnästä niin terroristi on oikea nimitys moisille.