Torstai 23.5.2019

Touko Aalto: ”Minua ei hiljennetä valtamerilaivallisella kuraa ja väkivaltauhkauksilla”

Luotu: 
2.8.2018 17:41
Päivitetty: 
2.8.2018 17:51
  • Kuva: Hanna Laasanen
    Kuva
    Touko Aallon mukaan Sipilän hallituksen nuivan ja epäinhimillisen turvapaikkapolitiikan on muututtava.
|

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto sanoo puolustavansa jatkossakin ihmisoikeuksia ja jokaisen jakamatonta ihmisarvoa.

–Minua ei hiljennetä valtamerilaivallisella kuraa ja väkivaltauhkauksilla. Sipilän hallituksen nuivan ja epäinhimillisen turvapaikkapolitiikan on muututtava, hän tviittaa.

 

 

Aalto vaati eilen keskiviikkona pakkopalautusten keskeyttämistä väliaikaisesti, kunnes on varmaa, että turvapaikkaprosessi takaa hakijoiden oikeusturvan sekä perus- ja ihmisoikeudet.

Lisäksi Aalto aiheutti kohun ottamalla vihreiden eduskuntaryhmän lainsäädäntösihteerin Aino Pennasen harjoittamaa kansalaistottelemattomuutta puolustaessaan esiin natsi-Saksan.

–Suuri enemmistö on hiljaa, mutta tilanne muuttuu, kun muutama ihminen nousee vastaan. Asioilla ei ole suoraa yhteyttä, mutta natsi-Saksassakin kaikki toimet olivat laillisia, hän sanoi Ilta-Sanomille.

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz kuvaili Aallon lausuntoa aikaisemmin tänään pöyristyttäväksi. 

–Natsi-Saksan esille ottaminen ja Suomen nykytilanteen vertaaminen natsi-Saksaan... mitäpä siihen voisi sanoa - se on niin pöyristyttävää argumentointia, että menee melkein sanattomaksi. Aalto sanoo, että kaikki, mitä siellä tehtiin, oli laillista. Se ei pidä ollenkaan paikkaansa. Luuleeko hän, että siellä valtiopäivillä päätettiin, että ihmisiä viedään tuhoamisleireihin ja hyväksyttiin laki murhaamisesta, Zyskowicz kysyy Iltalehdessä.

Kokoomuksen kansanedustaja ja eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jukka Kopra on syyttänyt vihreitä epäjohdonmukaisesta ja sekavasta toiminnasta.

Myös esimerkiksi keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Katri Kulmuni on kuvaillut natsi-Saksa -viittausta ”harhaiseksi”.

Vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennanen poistettiin tiistaina Finnairin koneesta, kun lentokapteeni ei suostunut hänen pyyntönsä olla nousemasta ilmaan pakkopalautettavan kanssa.

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.)linjasi tänään, että mielenilmaisun vapaus on tärkeä perusoikeus, mutta on tärkeä vetää raja siihen, että viranomaisen työn mielivaltainen estäminen tai lentokapteenin ohjeiden vastustaminen on lainvastaista ja aiheuttaisi yleistyessään kohtuutonta haittaa ja jopa vaaraa ulkopuolisille.

Lisää aiheesta:

Kokoomuksesta kova ryöpytys vihreille: ”Oman käden oikeus ei kuulu suomalaiseen demokratiaan vuonna 2018”

Myrskyn silmään joutunut Kai Mykkänen: ”Mielenilmaisun vapaus on tärkeä perusoikeus, mutta on tärkeä vetää raja”

Kova ulostulo pakkopalautuksista: ”Suomalaiset eivät enää voi luottaa oikeusvaltioperiaatteiden toteutumiseen”

Keskustalaiselta kovaa kritiikkiä Touko Aallolle: ”Harhainen perustelu”

”Afganistan yksi maailman turvattomimmista maista” – Vihreiden Aalto vaatii pakkopalautusten keskeyttämistä

Poliisi: ”Lentomatkustajan häiriökäytös voi tulla hyvinkin kalliiksi”

Pakkopalautusta protestoinut vihreiden lainsäädäntösihteeri poistettiin koneesta – Näin Finnair vastaa

 

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Iiro Orava

...sanoo persu, jonka puolue puolustaa seksuaalista väkivaltaa (mm. tapaus-Hakkarainen).

Olen muuten tässä aikeissa tehdä rikosilmoitusta eräästä teidän laitilalaisesta ääniharavasta. Varmaan tuttu tapaus. 32 pahoinpitelyä tilillä. Teillehän se on toki enemmänkin meriitti.

En hirveästi lähtisi persuna leukojani louskuttelemaan, kun juuri olette täysin selsti osoittaneet hyväksyvänne seksuaalisen väkivallan. Toki joihinkin suomalaisiin tuo uppoaa jopa.

Joonas Ranta

Ensinnäkin kommenttisi on whatabautismi (kannattaa googlata, mutta vasemmisto tämän tunnin yleensä tietää). Toisekseen persut on yksi harvoista puolueista joiden toimesta seksuaalinen väkivalta julksilla paikoilla pudotettaisiin lähelle nollaa jos he saisivat päättää. Se että persut ovat ihmisiä ja tekevät ääliömäisiä virheitä siviilissä ei tätä faktaa muuta.

Hannu Mononen

Kuten Helsingin Sanomien tuore uutisointi asiasta kertoo, vain pieni osa Suomesta palautettavista ulkomaalaisista on turvapaikanhakijoita Poliisihallituksen munaan. Palautetuilla voi olla esimerkiksi rikostaustaa, mitä äskettäisellä Berliinin lennolla häiriköinyt Vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennanen ei voinut sillä kertaa tietää tietää.

Sisäministeri Kai Mykkäsen mukaan viime vuonna Suomessa neljä viidesosaa poliisin avulla palautetuista ihmisistä oli muita kuin turvapaikanhakijoita.

Mutta Touko Aaltoa ei toki hiljennetä faktoilla, ei järkipuheella eikä millään muullakaan normaaliin älyyn vetoavalla – niin paha voi olla poliitikon julkisuuden kipeys.

Risto Nikander

Onhan Suomi täysin järjetön mää, kun turvapaikkaa saa hakea viisikin kertaa. Kertomusta voi muutella. Ja sitten lopulta kun todetaan ettei ole perusteita, niin sitten sallitaan laiton maassa olo ja tuetaan kaikin tavoin. Lopulta huutamalla, itkemällä jne. muka voitaisiin poisto maasta estää anarkialla. Ja politiikot tukevat, lakia laativia myöten.
Todelliset pakolaiset ovat lapsia ja naisia sodan jaloissa ja pakolais leireillä.

Raimo Laine

Suomen pakoilaispolitiikka on linjassa Pohjoismaiden kanssa. Pitäisikö meidän ottaa täysihoitoon kaikki maahantulijat kuten esim. terroristit ja muut rikolliset , joita on lähes puolet palautettavista.
Olishan se niin inhimillistä !

Mikko Räsänen

Vihreiden retoriikka on muuttunut perinteiseen kommunisti-vallankumous-anarkia -linjalle. Totuudesta tai mistään muustakaan ei ole väliä. Huutamalla ja uhoamalla vaikka kuinka päättömiä asioita kerätään huomio ja loputtomalla hokemisella saadaan näyttämään musta valkoiselta ja neliö ympyrältä. Touko osaa vanhana kommunistina tämän taktiikan.

Mikko Räsänen

Jäi vielä sanomatta, että yksilön oikeudet eivät millään tavalla istu perinteiseen kommunisti-ideologiaan ihmisoikeuksista puhumattakaan. Siinä kohtaa tämä hullu kohkaaminen näistä ihmisoikeuksista on varsinainen kusetus näiltä anarkistivihreiltä. Pyrkimys on sekasortoon ja vastakkainasetteluun.

Harri Tapani

Mä jostain luin, että Saksassa vasemisto oli tuolloin ajautunut riitelemään keskenään ja tekemään sekä hyväksymään sellaista politiikkaa jota maan työväestö/vasemmiston äänestäjät ei voinut hyväksyä (vähän kuin Suomessa nyt), siksi ko.diktaattorin ja diktaattorin tueksi pakkoraossa siirtyneet työlaisjoukot Saksassa lopulta nostivat diktaattorin valtaan. Kyse olii siis silloisesta globalisaatiosta ja vapaakaupasta yms. Mutta eihän siitä ole mitään opittu, sama kuvio menossa taas. Aihetta kuvataan jonkin verran myös Isomäen kirjassa: "Kohti vuotta 1929?-Vapaakauppa, työttömyys ja ääriliikeiden nousu".

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/233808-naita-toimia-espanjalta-odoteta...

Markku Koivisto

Ja tämä rouva Pennanen katsoi olevansa diktaattori, vaikkakin vailla mitään valtuutusta.
Tästä Hitleristä puheenollen hän sai diktaattorin valtuudet eikä sen jälkeen toimiensa oikeutusta enää parlamentilta kysellyt. Turhaa se olisi ollutkin, koska hänen puolueensa oli ainoa sallittu.

Antti Salonen

Jos näen joskus lentokoneessa Touko Aallon, niin täytynee nousta seisomaan, ettei vahingossakaan Toukoa lennätetä Suomeen. Minun kun ei tarvitse noudattaa lakia, jos omatuntoni sanoo, että Suomen turvallisuus vaarantuu, jos kyseinen sekopää pääsee maahan.

Markku Koivisto

Olen saanut sen käsityksen että kyseinen maasta poistettava oli käsiraudoissa ja neljän poliisin saattama. Pitääkö paikkansa?
Jos pitää, normaalijärkisen ihmisen pitäisi kyllä ymmärtää, ettei siinä minkään vääryyttä kärsivän pyhimyksen kanssa matkaa tehdä.

Jussi Keskinen

" Periaatteessa Aalto on vertauksessaan oikeassa ja esim Zyskowicz väärässä: natsi-Saksan valtiopäivät oli valtuuttanut diktaattorin tekemään päätökset puolestaan.

Ja tekihän hän. Laillisesti."

Oletko seonnut lopullisesti

Hannu Tervola

Aivan mahtavaa. Eikös tämä lässyttäjä uhonnut kerran pieksevänsä jonkun nyrkkeilykehässä. Minä voisinkin ottaa ton haasteen vastaan. Moni varmaan maksaisi nähdessään nyrkin uppoavan tuohon valheita ja saastaa pursuavaan suuhun niin syvälle että moinen mädätys loppuu ja järki palaa. Sen jälkeen ei enää soroksen rahat riitä kertomaan satuja

Mikko Räsänen

Juu, sama kaiffari kertoi myös laihduttaneensa 50kg puolessa vuodessa vai oliko se nyt lihonut 50 kg tuossa ajassa. Joka tapauksessa myöhemmin kertoi yksiköiden menneenä sekaisin. Veikkaan, että yksiköt ovat ihan oikein, mutta kaveri on sekaisin.

Arto Ollikainen

Aluksi ajettelin, että Aalto toisi tosenlaista rakentavaa vihreää johtamista toisin kuin valtakunnan ”rakkikoira” Niinistö. Olin väärässä, joko järki tai arvot hakusessa - todennäköisesti kuitenkin populisti parhaimmasta päästä juuri tämänkaltaisissa asioissa, surullista.

Tapani Tuominen

Pitäisi kai olla iloinen, että Vihreillä on näin idiootti puheenjohtaja? Ensin vähän harmittelin, kun Emma Karia ei valittu, mutta Touko Aalto on osoittautunut puolueen kannalta vielä pahemmaksi katastrofiksi, juuri niin kuin sisältä läpipunainen SKPn desantti vain voi olla.

Petri Hämäläinen

Hienoa ! Touko Aalto vetää puolueensa sinne minne se kuuluukin.

Anarkististen ääriliikkeiden nurkkaan. Kapeaan marginaaliin.

Suomesta löytyy varmasti 10% jotka tätä hulluutta kannattavat. Olihan taistolaisillakin 70-luvulla saman verran kannattajia.

Juri Sivonen

Taisi ToukoPouko työntää kätensä valtamerilaivalliseen kuraa. Tuossa twitter-viestiketjussa ei ole ainuttakaan häntä kannattavaa viestiä. Aika heikko suoritus keskisuuren suomalaisen puolueen puheenjohtajalta, tosin ensi vaalien jälkeen puolue taitaa olla pieni.

Kirsi Visunen

Otan ohjeeksi Kantin kategorisen imperatiivin.

Onko oikein ottaa yleiseksi käytännöksi se, että kaikki halukkaat kehitysmaista voivat tulla Suomeen, saada Suomen sosiaaliturvan ja suomalaisten tulee se maksaa? Ja että heitä ei saa ilman omaa suostumusta palauttaa kotimaahansa?

Ei se ole oikein yleisenä käytäntönä. Ei tässäkään tapauksessa.

On täysin käsittämätöntä, että Vihreät kannattavat Touko Aallon linjaa. Eikö heillä ole käsitystä kustannuksista, joita kuluu ja vastuuntuntoisuutta oman maan kansalaisia kohtaan?

Jakamaton ihmisarvo on klisee, jota käytetään.On sääli, että maamme nuoriso pääosin seuraa vihreitä.

Jani Laaksonen

Todella ympäripyöreitä lauseita, kunhan ratsastetaan ihmisoikeuksilla ja ihmisarvolla. Mies lienee sanojensa takana ja määrittelee nämä. Myös vaikka perus kännisen putkaan heitossa ja siellä virumisessa? Sinnekin on moni mennyt kovin ottein ja jopa kuollut, vaikka lain mukaan mennään. Missä on ollut Touko ihmisarvoineen?

Timo Hietanen

Touko Aaltoa ei hiljennetä. Olisi hienoa nähdä se päivä, kun TA tai edes yksi
hänen hengenheimolaisistaan päivittelisi viimeisen 4 vuoden aikana kutsumatta
Eurooppaan ja Suomeen tulleen islamilaisen invaasion aiheuttamia kärsimyksiä,
joukkoraiskauksista terrori- iskuihin, joista EU-veronmaksajat ovat saaneet nauttia.

Mika Peltokorpi

Huom:

EU-vaalit ensi vuonna. Myös maahanmuuttajat ovat äänestysoikeutettuja ko. vaaleissa, jos asuvat Suomessa ja ovat täyttäneet 18 vuotta äänestyspäivänä, Suomalaisen kansainvälisen järjestön palkkalistoilla ja rekisteröityneet äänestäjäksi 52 päivää ennen vaaleja. Eli tällä koitetaan napata demareilta äänestäjiä.

Pennanen on 100% varmuudella Vihreiden EU-ehdokaslistoilla.

Päivi Hokkanen

Ihmiset tarkoittavat hyvää ja tekevät hyvää, mutta jos asiasta ei syvällisempää tietoa ole, hyvä kääntyy pahaksi. Nytkin hyvä tarkoitus kääntyi itseään vastaan. Ei ketä tahansa palauteta eikä syyttä, palautukselle on perusteensa. Jos otetaan muista kulttuureista tulevia ihmisiä, on taattava näille ihmisille hyvä kotoutus, terveydenhuolto, koulutus ja mahdollisuus käsitellä traumoja ja keksittävä keinot estää radikalisoitutuminen. Ja toisesta kulttuurista tuleminen on aina kulttuurishokki, ja moni ei länsimaiseen kulttuuriin sopeudu. Tämä tietysti maksaa. Olemmeko valmiit maksamaan esim. 100e/ kk ylimääräistä veroa, ettei käy kuin Malmössä?

Esa Kurppa

Vihreä puolue terrorijärjestöön verrattavissa ei tietoo ei järjen häivääkään ei johdonmukaisuutta kalastellaan nuorten ääniä jotka ei ymmärrä asiota jos vihreäpuolue haluaa tukea kaikenmailman laittomia siirtolaisia voisivat puolueen kannattajat antaa puolet palkastaan mamujen elättämiseen ps tavallisilta ihmisiltä loppuu kärsivällisyys

Arsi Saarijärvi

Ruotsin reissullahan se valtamerilaiva ja väkivalta tulee Toukolle tietysti mieleen.. https://www.seiska.fi/Uutiset/Ohhoh-puoluejohtaja-Touko-Aallosta-julki-r... Mutta kyllä minä luotan viranomaisiin. Palautettava on tehnyt jonkin iljettävän rikoksen eli esimerkiksi laittanut jonkin Suomen kansalaisen hengenvaaraan.. On tosiasia, että islamistiset äärijärjestöt kuten ISIS toimivat Suomessakin... Pakkopalautus on hyvä pelote. Tässä kolmessa vuodessa pitäisi jo maahanmuuttajayhteisönkin tietää, mikä on oikein ja mikä on väärin. Suomen lakien mukaan mennään, ei muiden lakien mukaan.

Ilkka Kakko

Hyvä. Älkää missään nimessä hiljentäkökään häntä. Mitä enemmän Touko puhuu ja sählää, sitä enemmän Vihreitten kannatus laskee, tätä menoa 5 % on kova tulos huhtikuussa 2019. Ihan oikeasti harkitsin heidän äänestämistään (kun olen luontoihminen) vielä jokunen aika sitten, nyt en todellakaan! Tulee ikävä Cronbergin Tarjaa (jota olen äänestänyt) ja joka oikeasti edelleen tekee kovaa duunia maailmanrauhan ja globaalien asioitten eteen, tämä Touko-housu vaan uhoaa....