Keskiviikko 20.2.2019

Kova takaisku sinisille: 5583 äänen ex-puhemies Lohela jättäytyy eduskunnasta

Jaa artikkeli:
Luotu: 
3.8.2018 13:45
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Arkistokuvassa Maria Lohela, sin.

Eduskunnan entinen puhemies, kansanedustaja Maria Lohela (sin.) kertoo, ettei hän hae jatkokautta kevään 2019 eduskuntavaaleissa.

–Minulle on selkiytynyt ajatus, että en pyri ehdolle seuraavissa vaaleissa, Lohela kirjoittaa Facebookissa.

Lohela on tällä hetkellä sinisen tulevaisuuden ainoa Varsinais-Suomea edustava kansanedustaja. Hän sai kevään 2015 eduskuntavaaleissa 5 583 ääntä tuolloin perussuomalaisten listoilta. Facebook-päivityksessään Lohela kertoo muuttavansa tämän vaalikauden lopulla Helsinkiin.

–Olemme jo pari vuotta sitten varanneet asunnon nyt rakenteilla olevasta talosta. Uusi kotimme valmistuu ensi vuonna. Lisäksi täytin alkukesällä 40 vuotta. Tämä hetki on kaikin tavoin oikea ja sopiva tehdä jotain muuta, Lohela kertoo.

Sinisen tulevaisuuden puoluesihteeri, kansanedustaja Matti Torvinen kertoi heinäkuussa Helsingin Sanomille, että ”jos on alta 65-vuotias edustaja, niin on rintamakarkuruutta olla lähtemättä ehdolle”.

Sinisillä on tällä hetkellä 19 kansanedustajaa, joista kaksi on ilmoittanut jäävänsä ulos eduskunnasta korkean ikänsä vuoksi. Torvisen lisäksi seitsemän muuta sinisten kansanedustajaa kertoi HS:lle tavoittelevansa jatkokautta.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Minä suhtaudun sinisiin varsin neutraalisti. Arvelen itsekin, että "loikkari" puolueella on vaikeuksia päästä markkinoille sen perusnegatiivisen lähdön vuoksi..
Arvelen Lohelankin tehneen strategisen johtopäätöksen ja ilmaantuvan myöhemmin elämässä "uudelleen syntyneenä" jonkun puolueen ehdokkaana

Jorma Nordlin

Puolueen kannatus on käytännössä nolla, tai lähes nolla, joten on järkevä päätös, koska julkisuudesta huolimatta puolueen kannatuskäyrä ei ole juurikaan yhtään edes värähtänyt merkittävästi ylöspäin. Juuri tämä ilmiö jossa kannatus on jämähtänyt virhemarginaaliin kertoo, että Soinikin on lähes varma putoaja, jos asettuu ehdolle. Soinin läpimeno olisi todella suuri yllätys, johon on vaikeaa uskoa, kun pettivät äänestäjänsä.

Kuisma Jussi

Noi äänet on annettu persulle ei sinisille koska sinisiä ei ole kukaan vielä äänestänyt .Taisi olla paha moka luottaa Soiniin ja loikata ei tullut valtaa ja kunniaa eikä paljoa äänestäjiä ehdit vielä loikata vaikka Kepuun kyllä Sipilä susta huolen pitää