Lauantai 25.5.2019

Kuvat Touko Aallosta tukholmalaisklubilla leviävät – STT: ”Ei siinä sen kummempaa, en tiedä mikä kohun aiheutti”

Luotu: 
3.8.2018 14:34
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva

Vihreiden puheenjohtaja, kansanedustaja Touko Aalto kertoo STT:lle olleensa Tukholmassa ruotsalaisen miljöpartietin vieraana, kun hänet kutsuttiin Europride-tapahtuman jatkoklubille.

Klubilta otetut kuvat, joissa Aalto esiintyy ilman paitaa ja läpsäisee miestä pepulle, leviävät Facebookissa. Suomessa kuvista kertoi ensimmäisenä Seiska.

–Klubilla oli aika trooppinen ilmasto ja suurin osa ihmisistä tanssi ilman paitaa. Minuakin pyydettiin jossain vaiheessa ottamaan paita pois, se kuului vähän etikettiin. Ja jos drag-artisti tulee viereen ja pyytää kuvia, niin miksipä ei. Ei siinä sen kummempaa ole taustalla, enkä oikein tiedä, mikä tässä kohun aiheutti, Aalto selventää vähäpukeisuuttaan STT:lle.

Aalto kiistää olleensa tapahtumassa päihtynyt. Hän katsoo, että ”jokainen voi varmasti itse päätellä”, oliko hänen käytöksensä sopivaa puolueen puheenjohtajalle. Vihreiden puheenjohtaja korostaa, että hänelle tärkeintä on ihmisoikeudet ja vähemmistöjen arvojen kunnioittaminen.

PÄIVITYS: Korjattu lähde. Asiasta kertoo STT. Aiemmin lähteenä mainittiin Demokraatti.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Janne Stenvik

Kansanedustajilta, etenkin puolueenjohdolta odotetaan kunniallista käytöstä. Mitä veikkaatte jos joku Soini tai Sipilä heiluisi ulkomailla homobaareissa ilman paitaa piiskaamassa muita perseelle, lehdet ja televisio tuskin muusta puhuisikaan.

Hilkka Elina Pasma

Melkoista tekopyhyyttä! Enpä usko että soveltuvuus pääministeriksi on millään tavoin sidoksissa siihen käykö henkilö tukholmalaisessa klubissa vapaa-aikaaan ja kirjoittaako roskalehti vihjailevia tekstejä...luultavasti sopivaisuus riippuu siitä miten henkilö hoitaa virkaansa ja yhteisiä asioita, mihin nykyinen pääministeri ei ainakaan ole osoittanut pystyvänsä...se, joka on halukas näkemään likaa, näkee sitä kyllä!

Pasi Anttila

Mikä roskalehti?
Mitäs mieltä olet kun Timo Soini kävi vapaa-ajalallaan ihmisoikeuksia puolustamassa Kanadan reissulla? Se oli tietysti ihan eri asia, kun Timo on UM ja ynnä muuta?

Miten katsot että Sipilä ei ole kyennyt hoitamaan PM:n tehtäviä?

Sanoisinko melkoista tekopyhyyttä

Kari Lappi

Olipa ontuva selitys Toukolta. Pyynnöt tai jokin 'etiketiksi' koettu käytäntö eivät velvoita ketään. Omilla aivoillaan saa ja on myös suotavaa ajatella.

Aalto on osoittanut harkintakyvyn puutetta jo aiemmin ja syöksykierre vain jatkuu. Alamäki taisi alkaa kotijoukkojen vaihdon yhteydessä. Tuliko tilalle huonoa seuraa ja olisiko aika siirtyä syrjään?

Nita Hillner

Olen pettynyt vihreisiin!

1. Kiinnittävät liikaa huomiota pikkuasioihin (täytyy sanoa että niin tekevät muutkin puolueet)

2. Luonnonsuojelu on jäänyt toisarvoiseen asemaan
- Monimuotoisuus vähenee hälyttävästi, mikä tatkoittaa että ruokahuoltomme voi olla vaikeuksissa tulevaisuudessa
- Suomen vesistöjen tila on huolestuttava, tämä koskee sekä järviä että merialueita. Lihakarjan kasvattaminen on osasyyllinen tähän - Lanta rehevöittää vesistöjä koska sitä levitetään liian suurina määrinä pelloille. Ei löydy enää paikkaa mihin sitä lantaa laittaisi. Ehkäpä pitäisi polttaa energiaksi? Vähentää lihansyöntiä, tosiasiassa lihansyönti Suomessa on suurempi kuin koskaan ennen.

3. Maailman kuivuus ja metsättömyys on suuri ongelma, jonka ihmiskunnan pitäisi lähiaikoina ratkaista. Tarvitaan kuivuutta kestäviä ruokakasveja, puhdasta vettä ja metsiä tuomaan kosteutta/sateita ja hillitsemään ilmakehän hiilidioksidin kasvua.

4. Vihreät kiinnittävät miltei kaiken huomion tänne tulleisiin turvapaikanhakijoihin, vaikka nämä ovat etuoikeutetussa asemassa verrattuna maailman kaikkiin pakolaisiin ja ihmisiin sota-alueilla. Puhumattakaan tyttöjen ja naisten epätasa-arvoisesta asemasta ympäri maailmaa. Esim. Lähi-idässä ja Afrikassa naiset rinnastetaan liian usein pelkiksi esineiksi, joita miehet omistavat. Heille voidaan liian usein tehdä miltei mitä tahansa.

Yllä olevissa maissa syntyvyys on liian suurta ja on pelättävissä ettei ruoka riitä tulevaisuudessa kaikille. Syntyvyyttä on rajoitettava ja sillä on kiire. Naisten tasa-arvo kehittää yhteiskuntia tervempään suuntaan ja vähentää luonnollisella tavalla syntyvyyttä. Miehet siittävät kymmeniä ja taas kymmeniä lapsia koska heillä voi olla suuri määrä vaimoja mikäli rahaa on tarpeeksi. Ei järkevää toimintaa!

Näillä alueilla on siis runsaasti toimettomia nuoria miehiä ja tämä on räjähdysherkkä kuvio, kuten olemme uutisissa nähneet. Jotenkin on metsitettävä merkittävän osan Afrikan mantereesta ja siihen toimintaan voidaan värvätä afrikkalaisia nuoria miehiä. Mutta tämä ei riitä, tarvitaan myös maailmanlaajuista yhteistyötä, jotta projekti voi onnistua. Työhön voidaan käyttää yk-sotilaita....

Vihreiden on aika herätä unestaan - Tartuttava oikeisiin ongelmiin ja nähtävä maapallon kokonaistilanne pikkupolitikoinnin sijaan.

Kari Lappi

Sama laulu jatkuu. Ns. laatumediat eivät kerro juuri sitä, mitä sinä haluaisit tai juuri siten kuin sinä haluaisit, ja siksi olet pahoittanut mielesi. Ehkä jaat meille sinun luotettavat uutislähteesi?

Touko Aalton käytös ja selitykset olivat naurettavia ja sen saattoi lukea uutisesta. Minulle ei ainakaan jäänyt epäselväksi hänen rimanalituksensa.