Perjantai 22.2.2019

Teuvo Hakkarainen avautuu saunahuonekohusta: ”Ylleni on heitetty epäily – en ole huijannut”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
3.8.2018 17:06
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen kiistää, että hän olisi pyrkinyt hyötymään luvatta eduskunnan verottomista kulukorvauksista vuokraamalla asuinkäyttöön soveltumatonta saunatilaa.

Hakkarainen vaatii, että taloyhtiö selvittää asian tilan omistavan ylikomisario Dennis Pastersteinin kanssa.

–Ylleni on heitetty epäily siitä, että olisin huijannut tai peräti tehnyt petoksen. En ole. Tämä on totuus, Hakkarainen kirjoittaa julkisuuteen toimittamassaan tiedotteessa.

Iltalehti kertoi maanantaina, että Hakkarainen vuokraa Helsingin Taka-Töölössä sijaitsevaa saunaa yhdessä kansanedustaja Ville Vähämäen (ps.) kanssa, joka asuu samassa taloyhtiössä avopuolisonsa kanssa. Hakkarainen ja Vähämäki maksavat saunasta vuokraa 695 euroa kuukaudessa - eli 347,50 euroa mieheen. Saunatilan omistava Pasterstein on kertonut, ettei tila sovi asumiskäyttöön.

Eduskunnan hallinto- ja palveluosastolle toimitetun vuokrasopimuksen perusteella Hakkaraiselle on maksettu 490,40 eurolla korotettua kulukorvausta viiden vuoden aikana yhteensä 29 000 euroa puhtaana käteen. Eduskunta selvittää, onko Hakkarainen antanut sille harhaanjohtavaa tietoa koskien asumistaan.

Hakkarainen korostaa toimineensa vilpittömässä mielessä. Hän kertoo, ettei ole koskaan tavannut Pastersteinia ja että vuokrasopimusasiaa edisti Vähämäki.

–Vähämäki ei ole missään vaiheessa kertonut minulle, että vuokrasopimuksessa mainittu kellarihuoneisto on yhtiöjärjestyksessä muuta kuin huoneisto, Hakkarainen kertoo.

–Olen allekirjoittanut vuokrasopimuksen kohteesta, jonka Eduskunnan hallinto-osasto oli jo aikaisemmin hyväksynyt vuokrakohteeksi. Vuokraajana toimi tunnettu poliisimies. Asiaa vei eteenpäin kansanedustajakollegani. Olen toiminut vilpittömässä mielessä, eikä minulla ollut mitään syytä epäillä osapuolten tarkoitusperiä eikä vuokrasopimuksen sisältöä.

Hakkarainen huomauttaa, että lain mukaan taloyhtiö voi ottaa osakehuoneiston hallintaansa, jos huoneistoa käytetään oleellisesti vastoin yhtiöjärjestyksen mukaista käyttötarkoitusta.

–Edellytän, että taloyhtiö ryhtyy selvittämään asiaa vuokranantajan kanssa. Huoneiston käyttötarkoituksen selvittäminen ei kuulu vuokralaisen velvollisuuksiin, Hakkarainen vaatii.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Juha Uotinen

Taloyhtiön ja vuokranantajan täytyy tietää tilojensa luvanmukainen käyttötarkoitus. Kellarisaunatilat eivät ole asuntotiloja, vaikka niissä olisinkin olohuone,keittokomero ja wc saunan lisäksi. Hakkaraisen on syytäkin olla ihmeissään. Vuokranantaja on tehnyt virheellisen sopimuksen.

Panu Saarela

Hakkarainen on toiminut ilmeisen vilpittömin mielin, jos Vähämäki ei ole kertonut, että tila on rekisteröity saunatilaksi.

Mahdollisen konnan rolli siirtyy Vähämäelle ja Pastersteinille.

Miksi Vähämäki vaati muuttamaan vuokrasopimukseen saunan tilalle huoneiston ja miksi hän ei kertonut tästä Hakkaraiselle?

Miksi Pasterstein suostui muuttamaan vuokrasopimuksen valheelliseksi?