Torstai 27.6.2019

Peruspalveluministeri vastaa Soinille nyt omilla emojeilla: Ei ja vihainen

Luotu: 
10.8.2018 17:25
  • Kuva: Antti Nikkanen / Alma Talent
    Kuva
    Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) vastasi Timo Soinin (sin.) emojikommenttiin omilla emojeillaan.
|

Kokoomuksen ja keskustan ministerit sanoutuvat irti ulkoministeri Timo Soinin (sin.) aborttikannoista.

Soini kirjoitti blogissaan Argentiin olevan ”hieno maa” ja kehui maan senaatin päätöstä torpata oikeus aborttiin pusuemojilla.

Keskustalainen perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko puolestaan vastaa Twitterissä Soinin emojikommentteihin omilla suuttumus- ja ei-emojeilla. Omassa tiedotteessaan Saarikko puolustaa naisten ja tyttöjen oikeutta aborttiin.

–Aborttien salliminen on vastuullista tasa-arvo- ja ihmisoikeuspolitiikkaa. Suomi ei ole lipeämässä tästä periaatteesta kansallisilla tai kansainvälisillä areenoilla. Mitä haastavammaksi kansainväliset olosuhteet lisääntymis- ja seksuaaliterveyden edistämiseksi käyvät, sitä sitkeämpi ja johdonmukaisempi Suomen tulee olla, Saarikko korostaa.

–Kukaan ei tee aborttia kevein perustein, mutta naisilla ja tytöillä täytyy se mahdollisuus olla, hän toteaa.

Samassa ministeriössä Soinin kanssa toimiva kokoomuksen ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen korostaa tviitissään, ettei Soinin aborttikommentit vastaa hallituksen kantaa. Virolaisen viestiä vahvistaa myös kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo, joka korostaa Suomen ja hallituksen edistävän ”naisten ja tyttöjen oikeuksia kaikkialla maailmassa”.

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto syyttää, että kokoomuksen ja keskustan ”arvopuhe osoittautui täydeksi puhallukseksi” viitaten siihen, kuinka Orpo ja pääministeri Juha Sipilä (kesk.) korostivat yhteisen arvopohjan merkitystä, kun he ilmoittivat, ettei hallitusyhteistyö Jussi Halla-ahon johtamien perussuomalaisten kanssa ole mahdollista.

–Keskustan ja kokoomuksen arvokumppani, Soini juhli taas ulkoministerinä sitä, että tyttöjen ja naisten oikeuksia poljetaan jatkossakin Argentiinassa ja ihmisiä kuolee turvattomiin abortteihin. Kuinka pitkään tätä voi jatkua? Missä vaiheessa keskustalla ja kokoomuksella tulee raja vastaan vai tuleeko laisinkaan? Aalto kysyy Facebook-päivityksessään.

LUE MYÖS:

”Totaalista halveksuntaa” – Timo Soini lähetti pusuemojin abortit torjuneelle Argentiinalle

Jaa artikkeli:

Kommentit

Tapio Pento

Minusta Soinin pitäisi keskittyä aborttikysymyksen sijaan oman kirkkonsa järkyttävään rikollisuuteen. BBC listaa yli 4000 lapsen raiskaajapappia. Kardinaali Pell, Vatikaanin kakkosmies, on syyttessä lapsenraiskauksesta, ja Chilessä 34 katolista piispaa joutui eroamaan samasta syystä.
Ehkä Soini voisi arvovallallaan poistaa nykyisen kieroutuneen järjestelmän, jossa sadat ja tuhannet katoliset lapsenraiskaajapapit ja -piispat pääsevät kuin koira veräjästä, koska heitä ei tuoda oikeusistuimien eteen.

Hannu Tervola

Hyvä että alatte heräilemään. Kaikki poliitikot voisi vahtaa vaikka 5 vuotiaisiin. Ihan kaikki muuttuisi paremmaksi suomessa ja nopealka aikataululla. Nyt olemme menneet syvemmälle suohon kiihtyvällä tahdilla yli 30 vuotta