Keskiviikko 22.5.2019

Hjallis Harkimo Soini-kohusta SS-blogissa: ”Väitän, että tyrmistyksessä on taustalla muutakin”

Luotu: 
12.8.2018 10:19
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Harry Harkimon mukaan Suomessa ei ole totuttu siihen, että keskustelussa on useampia mielipiteitä.
|

Kansanedustaja, liikemies Harry ”Hjallis” Harkimo ihmettelee, miksi ulkoministeri Timo Soinin (sin.) ulostulo Argentiinan senaatin aborttipäätöksestä on aiheuttanut kohun.

Soini kehui perjantaina Argentiinan senaatin päätöstä torpata oikeus aborttiin pusuemojilla. 

–Oliko se oikeasti niin iso uutinen, että ulkoministeri Timo Soini vastustaa aborttia? Eihän siitä ole kauan, kun hän kävi marssimassa sitä vastaan ulkomailla. Kun hän nyt sen sanoi – en tiedä kuinka monennen kerran – siitä nousi uskomaton häly. Pääministeri ilmoitti, että kyseessä ei ole Suomen ulkopoliittinen linja, vaikka kukaan ei ollut edes ehtinyt ajatella, että se olisi. Samoin kokoomusministerit vakuuttivat yhteen ääneen, että ei olla sillä linjalla. Miksi kukaan edes ajattelisi, että kokoomus vastustaa aborttia, Harkimo kysyy blogissaan Savon Sanomissa.

Harkimon mukaan tyrmistys on sikäli ymmärrettävää, että Soinin kannan jakavat monien maiden miespäättäjät, ja tämä ihmisarvon vastainen ajatus tuottaa julmia ihmiskohtaloita maissa ja alueilla, jossa abortti on laiton. 

–Silti väitän, että tyrmistyksessä on taustalla muutakin. Kyse on myös siitä, että emme ole todellakaan Suomessa tottuneet siihen, että keskustelussa on useampia mielipiteitä tai että poliitikko voisi olla eri mieltä julkisesti kuin edustamansa porukka – oli se sitten hallitus tai puolue. Osa meistä pillastuu, koska Soini ei noudattanut hallituksen ryhmäkuria, hän kommentoi.

Eduskunnan varapuhemies Tuula Haatainen sanoi lauantaina, että ristiriita ulkoministerin puheiden ja Suomen ulkopoliittisen linjan välillä murentaa Suomen mainetta naisten ja tyttöjen oikeuksia puolustavana maana.

Soini itse vastasi kohuun korostamalla, että Suomi on länsimainen demokratia, jossa sanan-, mielipiteen-, ja uskonnonvapaus koskee kaikkia. 

Lue tarkemmin: Varapuhemies: ”Saako ulkoministeri Soini kulkea puhumassa maailmalla mitä huvittaa?”

Harkimo nostaa blogissaan esiin myös sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) saaman arvostelun siitä, miten hän kommentoi vihreiden lainsäädäntösihteerin Aino Pennasen pakkopalautusprotestia. Mykkänen joutui rajun palautusryöpyn kohteeksi sanottuaan, että pitää mielenilmausmahdollisuutta tärkeänä suomalaisena perusarvona.

–Antaa ihmisten puhua. Yksi Soini ei kaada vuosikymmenien tasa-arvotyötä. Yksi humaani kokoomuslainen ei tee puo­lueesta vielä kommunistista. Ja kukaties joskus harvoin on sellainenkin tilanne, että yksi eri mieltä oleva voikin olla oikeassa ja suuri osa muista väärässä, Harkimo toteaa.

Lue myös: 

Näkökulma: Timo Soinista tuli rasite Suomelle

Timo Soini: ”Tarpeen tullen on uskallettava olla yhden miehen enemmistö”

Myrskyn silmään joutunut Kai Mykkänen: ”Mielenilmaisun vapaus on tärkeä perusoikeus, mutta on tärkeä vetää raja”

Jaa artikkeli:

Kommentit

just nii

Siis abortti on ihmisarvon vastainen arvo joka tuottaa julmia lasten teurastuksia suomessa joka vuosi. Käsittämätöntä tosiasioitten tunnustamattomuutta ja selkärangattomuutta tai toivottavasti hyvin tilapäistä ymmärtämättömyyttä. Häpeä suomi

Timo Eriksson

Valitettavasti mielipiteen ilmaisuoikeutta ei ole kaikilla. Esimerkiksi turvapaikkaperusteisesta maahanmuutosta esitetyt mielipiteet halutaan tulkita yleisesti mm. rasistisina. On toki totta että myös asiattomuuksia esiintyy, mutta yliampuva sensurointi vain lisää ääri-ilmiöitä.

Markku Savikivi

"Eduskunnan varapuhemies Tuula Haatainen sanoi lauantaina, että ristiriita ulkoministerin puheiden ja Suomen ulkopoliittisen linjan välillä murentaa Suomen mainetta naisten ja tyttöjen oikeuksia puolustavana maana."

Näyttäisi siltä, että Haataisen mielestä tyttölapset saa abortoida tosta vaan, jos vain sattuu mieleen juolahtamaan. Näinhän on tehty mm. Kiinassa.

Taitaa olla Haataisella hermoradat vähän solmussa.

Markku Savikivi

Mitä Haatanen olisi valmis tekemään, jotta raiskaamisen hyväksyvä kulttuuri ei pääsisi leviämään maamme rajojen sisäpuolella, niin kuin se on levinnyt mm. Englannissa? Miten Haatainen pyrkii estämään nuorten tyttöjen pakkonaittamisen maamme rajojen sisäpuolella? Miten Haatainen pyrkii estämään rituaalinomaiset tyttöjen sukupuolielinten vahingoittamiset maamme rajojen sisäpuolella tai maamme rajojen ulkopuolella Suomen kansalaisten tahdosta tehtyinä? Pitäisikö peruuttaa maamme kansalaisuus tai jotakin vastaavaa?