Sunnuntai 26.5.2019

Simon Elo pääministerin Soini-kommentista: ”Tämä on nyt laki ja profeetat”

Luotu: 
12.8.2018 12:02
Päivitetty: 
12.8.2018 12:32
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Juha Sipilän mukaan jokaisella on oikeus omiin henkilökohtaisiin mielipiteisiinsä.
|

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on kommentoinut ulkoministeri Timo Soinin (sin.) aborttikannanottoja lyhyesti STT:lle.

–Tästä on keskusteltu jo touko-kesäkuun vaihteessa. Jokaisella on oikeus omiin henkilökohtaisiin mielipiteisiinsä, hän sanoi.

STT julkaisi kommentin Twitter-tilillään.

Sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo kommentoi Sipilän lausuntoa toteamalla, että ”tämä on nyt pääministeriltä laki ja profeetat”.

–Pääministeri Juha Sipilän mukaan jokaisella on oikeus omiin henkilökohtaisiin mielipiteisiinsä. Ulkoministerilläkin. Tämä on nyt pääministeriltä laki ja profeetat, Elo tviittaa.

Soini kehui perjantaina Argentiinan senaatin päätöstä torpata oikeus aborttiin pusuemojilla.

Eduskunnan varapuhemies Tuula Haatainen sanoi lauantaina, että ristiriita ulkoministerin puheiden ja Suomen ulkopoliittisen linjan välillä murentaa Suomen mainetta naisten ja tyttöjen oikeuksia puolustavana maana.

Soini itse vastasi kohuun korostamalla, että Suomi on länsimainen demokratia, jossa sanan-, mielipiteen-, ja uskonnonvapaus koskee kaikkia. 

Toukokuussa Soini joutui vastaavanlaisen kohun keskelle, kun hän virkamatkallaan Kanadassa osallistui virallisen ohjelman ulkopuolella abortinvastustajien kynttilämarssiin.

 

 

 

Lue lisää: 

Näkökulma: Timo Soinista tuli rasite Suomelle

Hjallis Harkimo Soini-kohusta SS-blogissa: ”Väitän, että tyrmistyksessä on taustalla muutakin”

Timo Soini: ”Tarpeen tullen on uskallettava olla yhden miehen enemmistö”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Virtanen

Vaikken ole Soinin kannattaja, kannatan kyllä mielipiteen vapautta. Suvakeilla on vain yksi, se oikea mielipide, asioista. Herra meitä varjelkoon tällaiselta mielipideterrorilta. Soinin tietenkin ministerinä on tehtävä riittävän selvästi ero omien henkilökohtaisten mielipiteitten ja Suomen hallituksen linjan kanssa. Ihmetellä täytyy punavihreitten mekastusta tämänkin asian puitteissa.

Jukka Sarjanen

Soinilla tässä näyttää olevan se ainoa oikea mielipide abortista!

Ulkoministerinä Soinilla ei ole oikeutta toimia Suomen lakeja vastaan.
Jos tviittaa omissa nimissään, pitäisi ainakin mainita, että kyseessä on
vain oma mielipide mutta Suomen virallinen kanta on aivan päinvastainen.

Onneksi noita ss-miehiä ei tarvitse katsella enää pitkään, yök...

Jari Koponen

...vaali-iltana kun lamppu sammuu, niin saapuu sinisten yö. Eduskunnassa on todennäköisesti nolla sinistä ensi vaalien jälkeen, sillä ei Timo viitsi lähteä persuorkesterin viereen ainoaksi sylkykupiksi, vaan ottaa mielummin vastaan palkintoviran jostakin mahdollisimman kaukaa. Niin kaukaa, ettei iltapäivälehdistö tule kuuntelemaan hajatuksiaan. Plokikin unohtuu. Aborttiin kaatui Timon elämäntyö. Olisi pitänyt keskeyttää joitakin alullelaitettuja asioita jo ennen kuin eduskuntaan sikisi ensimmäinen liki 40 "edustajan" joukko. Ei niitä saa enää pois kun ne on liian pitkälle kwhittyneet. Ja kuinka kävi? ...hehe, herrojen juppiskoottereille!

Simo Tamminen

Mihinkä perustuu tuo ympärileikkaustieto? Itse en löydä tuosta minkäänlaista faktatietoa. Argentiinassa äänestettiin abortista joka ei ole sama kuin ympärileikkaus. Itselleni Argentiinan päätös oli pettymys, mutta sen kylkeen yhdistetty epätosi on mahdollinen valeuutinen.

Jouni Kokkonen

Soinin pitää julkaista räväkämpiä kannanottoja, että voisi marttyrinä siirtyä Kristillisdemokraatteihin vielä ennen vaaleja. Ehkä helvetillä uhkailu voisi toimia, kun muut eivät tunnu vain tajuavan, että pitäisi päästä lähtemään.

Markku Savikivi

Ulkoministerin tehtävänä on pitää yllä myönteisiä suhteita muihin maihin. Soini on ilmoittanut ilahtuneensa Argentiinan lasten puolesta.

Haataisen kielteiset kommentit voitaisiin tulkita sotkeutumiseksi toisen valtion sisäisiin asioihin. Heräisi kysymys, onko Haataisella jotakin argentiinalaisia ipanoita ja heidän ihmisoikeuksiansa vastaan.

Luvaton ja perusteeton rajanylitys toiseen maahan ei ole ihmisoikeus, mutta syntyminen voidaan ihmisoikeudeksi tulkita.
------------------------------------

Ei Haataisen tai Soinin yksityisiä jorinoita Argentiinassa tosin huomata. Mutta Haatainen voi lähettää sinne omat terveisensä, jos haluaa, mutta Suomen etua ajatellen älköön mainitko, että on jossakin luottamustoimessa täällä päin.

Antti Linkola

Tumo Soini pysyttelee katolisen uskontonsa puitteissa. Erehdys on siinä, että ajattelevan ihmisen tulisi ymmärtää, ettei abortin salliminen aiheuta abortteja vaan se, että liian monen raskaaksi tulleen tilanne on sellainen, että hänen kohdallaan luonnonjärjestykseen kuuluva raskaudentila ja lapsen synnyttäminen muodostavat niin suuren uhkan, että haetaan jostakin keinoja aborttiin. Laki vain ohjaa tätä hakeutumista. Aborttikielto on eräs tapa torjua yhteiskunnan epäkohtien tunnustamista. Macho-kulttuurissakin on liikaa miehiä, jotka eivät ota vastuuta siemenestään. Elämän suojelu merkitsee sitä, että yhteiskunta on kykenevä tukemaan ja kannustamaan jokaista raskaana olevaa kestämään raskautensa loppuun ja järjestämään jokaiselle syntyvälle lapselle kodin.

Pertti Ikonen

Käsittämätöntä että on valittu tärkeisiin poliittisiin virkoihin sellaisia, joiden toimet saattavat olla suorastaan valiton virallista linjaa noudattamattomia. Ei tällaisia omaan telttaan kuseskelijoita tarvittaisi näin pienen maan asioita hoitamassa. Ja sosiaaliministeristä ei lähde mitään irti kuin valokuvissa näkyvä kaularisti. SIllä sitä Sipilän kanssa mennään.

Ari Orre

Hmmm...huono keskustelu. Nyt sotkettiin vaan uskontoa ja politiikkaa. Kas näin parempi: Soini ei halua alaikäisten somalialaisten lesbojen olevan missään tekemisissä sillaapääläisten piriä pyllyyn vetävien homojen kanssa. Sipilä kyllä hallejujaa hurmoksessa sen tekee.

Markku Savikivi

"Eduskunnan varapuhemies Tuula Haatainen sanoi lauantaina, että ristiriita ulkoministerin puheiden ja Suomen ulkopoliittisen linjan välillä murentaa Suomen mainetta naisten ja tyttöjen oikeuksia puolustavana maana."
---------------------------
Voimme siis lähettää Kiinaan ja Intiaan iloviestin, jossa kerrotaan Haataisen puolustavan kiinalaisten ja intialaisten tyttöjen ja naisten oikeutta tulla abortoiduksi jo ennen syntymäänsä.