Keskiviikko 22.5.2019

Palkka 18 000 €/kk: HUS:lle uusi pomo Terveystalosta

Luotu: 
14.8.2018 14:36
  • Kuva: Outi Järvinen / Alma Talent arkisto
    Kuva
    HUS löysi uuden toimitusjohtajan.
|

HUS:n uudeksi toimitusjohtajaksi sote-uudistuksen ytimeen on valittu Terveystalossa nykyisin toimiva dosentti, sisätautien erikoislääkäri Juha Tuominen.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS tiedotti asiasta tiistaina. HUS-kuntayhtymän valtuusto päätti asiasta äänestyksen jälkeen. Tuominen sai 595,1 ääntä ja HUSin hallituksen esittämä Jari Petäjä sai 484,1 ääntä.

54-vuotias Tuominen seuraa tehtävässä eläkkeelle jäävää Aki Lindéniä. Tuominen on nykyisin Terveystalo Oy:n johtava ylilääkäri. Hän siirtyi Terveystaloon vuonna 2009 HUSista, jossa hän toimi useissa eri tehtävissä, muun muassa johtajaylilääkärinä ja tulosyksikön johtajana.

– Minulla on paitsi osaamista, myös rakkautta ja paloa tähän tehtävään, Tuominen sanoo tiedotteessa.

HUS:n työpaikkailmoituksen mukaan kyseessä on ”ainutlaatuinen näköalapaikka Suomen terveydenhuollon muutokseen” ja palkkaakin on tarjolla noin 18 000 euroa kuukaudessa. Lue myös: Palkka 18 000€/kk – ”Ainutlaatuinen näköalapaikka” soten ytimessä

Juha Tuominen sai kesäkuussa tasavallan presidentiltä professorin arvonimen.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Minua kyllä yhteistä hyvää haluavana kansalaisena pelottaa kun pörssiyhtiön johdosta tulee henkilö julkiseen tehtävään missä koko vastuu ja tavoiteasettelu poikkeaa pörssiyhtiön voiton maksimoinnista osakkeenomistajille.
Ensin sinne päin lähetetään "Rätyjä ja Pe..." ja sitten kun vapaavalinta ja lehmänkauppa sote näyttää kaatuvan niin lähetetäänkin jollain keinolla eli nyt vallassa olevien puolueiden tukemalla päätöksellä pörssiyhtiöstä takaisin henkilöitä hoitamaan paremmin hankinnat pörssiyhtiöiltä kovemmilla hinnoilla julkiselle. Näin ainakin voi tapahtuneen lähihistorian valossa epäillä.
Kun hallitus ja valtuusto nyt olivat eri mieltä sopivimmasta kandidaatista niin voi perustellusti kysyä miten valtuusto saatiin kääntymään tähän valintaan

Vesa Huhtanen

Ehkä valittiinkin pätevin eikä sopivin. Julkishallinnonkin on syytä kiinnittää huomiota kompetenssiin. Jospa Helsingissä valittaisiin Straankin päteviä projektiosaajia, ettei koko Helsinki olisi epäjärjestyksen kourissa. Esimerkkinä vain katurakentaminen ja käräjiä odottava poliisijohto.