Sunnuntai 26.5.2019

Aborttikohu: Timo Soini jätti selvityksen Kanadan tapahtumasta

Luotu: 
14.8.2018 15:02
Päivitetty: 
14.8.2018 15:17
  • Kuva: Kimmo Haapala
    Kuva
|

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) on jättänyt oikeuskanslerinvirastoon selvityksen osallistumisestaan abortinvastaiseen tilaisuuteen virkamatkalla Kanadassa.

Oikeuskanslerinviraston esittelijäneuvos Johanna Koivisto vahvistaa Uudelle Suomelle, että Soini jätti selvityksensä tänään. Koiviston mukaan asiasta on saapunut yhteensä kuusi kantelua yksittäisiltä kansalaisilta eri puolelta Suomea.

–Niissä kaikissa se sama ydinkysymys siitä, että voiko ulkoministeri virkamatkallaan osallistua tämänkaltaiseen tilaisuuteen vaiko ei, Koivisto selventää Uudelle Suomelle.

Koiviston mukaan asiaa arvioidaan nyt oikeuskanslerinvirastossa ja ratkaisu saadaan syksyn aikana.

Soini osallistui toukokuussa virkamatkallaan abortinvastaiseen tilaisuuteen, mistä nousi tuolloin kohu. Soini on vedonnut julkisuudessa uskonnon- ja mielipiteenvapauteen sekä siihen, että hän osallistui tilaisuuteen vapaa-ajallaan.

Koiviston mukaan Soinin selvitykseen ei ole ehditty vielä tarkasti perehtyä, eikä hän halua vielä kommentoida sen sisältöä sen tarkemmin.

Soinin aborttikannasta on kohistu myös viime päivinä hänen kiiteltyään aborttioikeuden kaatumista Argentiinassa. Lue tarkemmin: Timo Soinin asemaan halutaan puuttua eduskunnassa: ”Ulkoministerin luottamus mitattava”

Soini kommentoi kohua lyhyesti.

–Sanon vain tämän ja lyhyesti. Olen tänään vastannut lyhyesti oikeuskanslerille ja hänen selvityspyyntöönsä koskien matkaani Kanadaan. Nyt odotetaan oikeuskanslerin vastausta kaikessa rauhassa ja sitten palataan tähän asiaan, hän sanoi toimittajille tänään.

–Kantani elämän pyhyyteen on ollut sama jo 30 vuotta, eikä se muutu.

Lue lisää aiheesta:

Juha Sipilän Soini-kommentti tyrmistyttää - ”Olisi tapa pakottaa kantamaan edes jotain vastuuta”

Jussi Halla-aho tuomitsee Timo Soinin aborttipuheet: ”Keskiaikaista”

Näkökulma: Timo Soinista tuli rasite Suomelle

Hjallis Harkimo Soini-kohusta SS-blogissa: ”Väitän, että tyrmistyksessä on taustalla muutakin”

Varapuhemies: ”Saako ulkoministeri Soini kulkea puhumassa maailmalla mitä huvittaa?”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jouko Kauppinen

Onko se niin paha rikos jos ei halua syntymättömien lasten tappamista, että sen takia täytyy erota virasta. Vertalun vuoksi vihreät saavat rikkoa lakeja mielensä mukaan, niille se on sallittu. Kaikki sanovat, että elämää pitää suojella mutta nämä vasemmiston puheet ovat kaikkea muuta kuin elämän suojemista.

Tapio Pento

Viimeaikaiset raportit kertovat miten tuhannet ja tuhannet katoliset papit ja munkit ovat jatkuvasti raiskanneet lapsia vuosikymmeniä, ja kirkko on heitä jatkuvasti suojellut. Tämä ei kai sitten ole loukkaus jumalaa kohtaan, kun eivät uskovaiset tunnu siitä välittävän.

Valma Luukka

Katolisten pappien toimintaan ei ehkä täällä Suomessa ole oikeutta puuttua. Jos papisto tekee tällaista, se on vielä pahempi asia Jumalan silmissä; heidän kuten meidän kaikkien on vastattava teoistamme Vanhurskaan Tuomarin edessä. - Luterilaisuudessa on opetettu, että lapsia on kaikin keinoin suojeltava, koska he ovat "kirkon ruusutarha" ja kansakunnan tulevaisuus. - Seksuaalinen väkivalta on Saatanan aikaansaamaa, ei Jumalan. Lapsi on aina Jumalan lahja ja laina, josta olemme vastuussa. Syntiä emme uskalla puolustaa, koska silloin olemme itse siinä osallisina.

Tapio Pento
Vastaus kommenttiin #18

Totta ihmeessä katolisten pappien lastenraiskaamiseen pitää puuttua kaikissa maissa, myös Suomessa. Nykyisen käytännön ongelma on nimenomaan siinä, että jatkuva raiskaajapappi jätetään vastaamaan teoistaan jonkun vanhurskaan tuomarin eteen, sen sijaan että hänet lyötäisiin raastupaan ja vankilaan niinkuin muutkin.
Jos seksuaalinen väkivalta on saatanan aikaansaamaa, niin miksi sitten tuhannet katoliset papit ovat siihen syyllistyneet. Johtaako saatana tätä kirkkoa?

Tapio Mäkeläinen

Argentiinan lähihistoria on kaamea. Kuolemanpartioita, katusissejä, murhia, järjetön inflaatio, kymmeniä tuhansia kadonneita, kopterista pudotettuja ihmisiä, järjetön Falkland sota .... raiskatut.

Sitten tulee espoolainen looser joka täysin vastakohtaisen maan Ulkoministerinä kehuu ko konkurssivaltion maasta taivaaseen.
Ja täällä samanlaiset toopet jotka ei mitään tiedä, komppaa. Vmp. Minkäs voit. Väki on vtu tyhmää. Käykää kattoos. Mä olin työn puolesta. Hirveä maa.
Netistä muuten löytyy ministerin työnkuva, pls.
Lisään vielä että nk suomalaista ” suoraan puhumista” pidetään isossa maailmassa tyhmyytenä.

Ralf Loman

Kun ulkoministeri matkustaa valtion kustantamana niin hänen vapaa-aikansa on rajoitettu. Voi toki olla henkilökohtaisesti mitä mieltä tahansa mutta ellei se vastaa Suomen virallista kantaa niin pitäköön mölyt mahassansa eikä osallistua mielenilmaisuihin. Ja siteeraten Soinia itseään, jos maassa laki astuu voimaan niin pulinat pois. Koskee myös muuta kuin Brexitiä ja USAn pressavaaleja.