Lauantai 25.5.2019

Jussi Niinistö lähtee sinisten ehdokkaaksi ”kanveesista” – ihmettelee Ylelle: En voi uskoa sinisten kannatuslukuja

Luotu: 
14.8.2018 16:33
Päivitetty: 
14.8.2018 17:48
  • Kuva: Antti Mannermaa / Alma Talent
    Kuva
|

Puolustusministeri, sinisten kansanedustaja Jussi Niinistö on pohtinut kesän aikana tulevaisuuttaan ja kertoo nyt lähtevänsä ehdolle ensi kevään vaaleihin.

–Päätös on syntynyt: olen ehdolla ensi kevään eduskuntavaaleissa. Puolueeni on Sininen tulevaisuus ja vaalipiirini Uusimaa, josta olen tullut valituksi eduskuntaan 2011 ja 2015 vaaleissa, Niinistö kertoo tiedotteessa.

Viime vaaleissa Niinistö sai yli 11 000 ääntä ja uskoo kannatusta edelleen löytyvän ”maanpuolustushenkisten uusmaalaisten äänestäjien keskuudessa”.

–Tämä on ollut selkeä viesti kentältä, ja tätä ääntä olen kuullut.

Siniset ovat madelleet erittäin huonoissa gallup-luvuissa. Ylen tuoreimmassa mittauksessa puolue keräsi alle prosentin kannatuksen. Tilanne ei kuitenkaan pelota Niinistöä. Lue lisää: Yle: SDP selvästi Suomen suosituin puolue – PS sukelsi pahiten, keskusta kiri kovimmin ja veti varttuneita

–Viimeinen Yle-gallup sisuunnutti. Tulin aikoinaan Perussuomalaisiin mukaan silloin (2004), kun kannatuslukemat niin vaaleissa kuin gallupeissa alkoivat ykkösellä tai nollalla. Eli on sitä kanveesista noustu ennenkin: uskottavalla agendalla ja monipuolisella kokemuksella, kovalla vaalityöllä sekä rautaisella asialinjalla.

Vielä kesäkuussa Niinistö haikaili perussuomalaisia ja totesi näkevänsä mielellään sinisten ja perussuomalaisten yhdistyvän. Perussuomalaiset puolestaan ovat toivotelleet Niinistöä takaisin perussuomalaisiin, mutta eivät muita sinisiä. Lue tarkemmin: VU: Ministeri Jussi Niinistö yhdistäisi Siniset ja perussuomalaiset

Niinistö sanoo Ylelle, ettei ole edes harkinnut ehdokkuutta perussuomalaisten listalta. Hän arvioi, että siedettävä vaalitulos olisi kymmenkunta kansanedustajaa, kun nyt heitä on 18.

– Nykyiset kannatusluvut ovat kyllä niin pohjamutia laahaavia, että ei oikein voi silmiään uskoakaan, Niinistö ihmettelee Ylelle.

Niinistö sanoo nyt tehneensä puolustusministerinä, mitä on luvannut, ja listaa saavutuksiaan: Hän on ”hankkinut rahaa Puolustusvoimille, vienyt materiaalihankintoja eteenpäin, potkinut kasaan vinon pinon lakihankkeita, tehnyt urakalla kansainvälistä puolustusyhteistyötä ja ylipäätään edistänyt kaikin mahdollisin tavoin Suomen uskottavaa kansallista puolustusta”.

–Vaalilauseeni oli ”Turvallisen Suomen puolesta” ja tätä työtä olen halukas jatkamaan. Nyt äänestäjilläni on mahdollisuus päättää, olenko ollut hyvä puolustusministeri.

Parhillaan odotetaan myös Timo Soinin päätöstä siitä, aikooko hän vielä lähteä ehdolle ensi kevään vaaleihin. Ääniharavat voisivat vetää mukanaan muitakin sinisiä eduskuntaan.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Mattsson

Aivan uskomattoman röyhkeää äänestäjien kosintaa kohderyhmänä maanpuolustushenkiset uusmaalaiset!
Vaikka herra pääsisi eduskuntaan ei hänestä enää puolustusministeriä tule. Valitettavasti.

Maanpuolustushenkiä löytyy, ja siksi en äänestä loikkareita. Nehän voi loikata vaikka minne?

Ainoa jota olisi voinut äänestää oli Maria Lohela josta löytyy enemmän suoraselkäistä miestä kuin Niinistöstä... tai Sinisistä yhteensä.