Sunnuntai 16.6.2019

Kansanedustajan syöpä uusiutui: Jyrki Kasvi jää sairauslomalle

Luotu: 
16.8.2018 09:08
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
    Jyrki Kasvi arkistokuvassa.
|

Kansanedustaja Jyrki Kasvi (vihr.) kertoo jäävänsä kahdesta kolmeen kuukautta kestävälle sairauslomalle. Kasvilta poistetaan viimeinen jäljellä oleva munuainen uusiutuneen syövän vuoksi, ja tämän jälkeen hän siirtyy hemodialyysihoitoon.

Kasvi on sairastanut virtsarakon syöpää ja siitä kehittynyttä munuaisaltaan panuroteelisyöpää keväästä 2003 alkaen.

– Syövän uusiminen paljastui keväällä, minkä jälkeen on tehty erilaisia tutkimuksia ja valmistavia toimenpiteitä, Jyrki Kasvi kertoo.

– Olen halunnut viettää kesällä aikaa perheeni parissa, ja perunut tapaamisia ja tilaisuuksia kertomatta syytä. Pyydän näin jälkikäteen anteeksi eri tilaisuuksien järjestäjille aiheuttamiani harmaita hiuksia.

Kasvi palaa eduskuntatyöhön toivuttuaan leikkauksesta, ja kun kotidialyysihoito on saatu toimimaan.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Harri Salonen

Ei tarvitse palata kansanedustajaksi, jos tuntuu siltä. Kyllä molempien munuaisten puuttuminen pitäisi antaa aihetta loppuelämän sairaseläkkeeseen.

Tämä on niitä harvoja tapauksia, jossa kansanedustaja voisi loppuelämänsä elää veronmaksajien rahoilla. Pahimmassa tapauksessa se on vielä lyhyt loppuelämä.

Toivottavasti syöpä ei enää uusiudu ja jos tämä ei ole pätevä syy sairaslomaan, niin mikään ei ole.

Mikko Nummelin

Tämä runsas perheen parissa olo ja asioiden järjesteleminen on hienovarainen viittaus siihen, että tilanne olisi todella vakava tai jopa toivoton. Siirtomunuaista ei tuollaisella syöpätaustalla voine saada ja lisäksi jos munuaisia ei ole, ei välttämättä kestä enää sytostaattihoitojakaan. Toivottavasti syöpä ei ole lähettänyt etäpesäkkeitä muualle kuten keuhkoihin tai maksaan.