Lauantai 25.5.2019

Poliisi MTV:lle: Ruotsin jengikulttuuri rantautumassa Suomeen – ”Uusia ryhmiä nousee joka kuukausi”

Luotu: 
16.8.2018 09:43
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Arkistokuvaa Ruotsin autopaloista.

Ruotsia riivaava jengikulttuuri uhkaa rantautua myös Suomeen, kerrotaan keskusrikospoliisista MTV:lle.

Rikosylikomisario Antti Hyyryläinen kertoo kanavan haastattelussa, että poliisin tiedossa on tällä hetkellä noin 90 Suomessa toimivaa rikollisryhmää. Lisäksi poliisi tuntee noin 900 jengiläistä. Määrät ovat kasvussa.

– Nyt tilanne on se, että uusia ryhmiä nousee joka kuukausi ja heti poliisille on aika selvää, mihin perinteiseen ryhmään se on kallellaan, Hyyryläinen kertoo MTV:lle.

Hyyryläisen mukaan Ruotsin jengiytymistä selittää se, että usein konfliktialueilta tulevat maahanmuuttajat kokevat jengien tarjoamat mahdollisuudet yhteiskunnan vaihtoehtoja houkuttelevimpina.

Maahanmuuttajalähiöiden jengien aseellinen väkivalta on riivannut Ruotsia pitkään. Myös viimeaikaisten autopalojen uskotaan liittyvän jengien toimintaan.

Lue lisää: Kai Mykkänen: Suomessa jengiytymisen merkit kuin Ruotsissa 10 vuotta sitten – riskialueille lähiöpoliisit

Lue myös:

Ruotsin pääministeri pillastui autopaloista – ”Mitä hemmettiä te oikein touhuatte?”

Ruotsin poliisi: Autopaloista epäilty jäänyt kiinni Turkissa

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jaakko Aalto

Eiköhän tähän tule kohta ne vakiokommentit:
1. Tämä on pelkkää pelottelua
2. Maahanmuutto ei vaikuta tähän millään tavoin.
3. Kotouttamiseen ja sosiaalitukiin on laitettava enemmän rahaa
4. Pakkopalautukset on lopetettava

Samuli Karjalainen
Vastaus kommenttiin #12

Minun tietääkseni se Lappeenrannassa toimiva vöärennettyjä luottokortteja käyttävät rikollisten ryhmä koostui ihan venäläisistä. Minusta on hienoa jos perssut haluavat rajoittaa liikennettä tänne sekä kehitysmaista että entisestä itäblokista.

Seppo Virkkula

Mitäköhän tämä NTV:n jutussa mainittu rikosneutraali huumekauppa ja velanperintä on ja miten se eroaa ei-rikosneutraalista rikollisuudesta? Jutussa aanotaan myös poliisin tietävän mihin suuntaan rikollisjengit ovat kallellaan, mutta lukijoille sitäkään ei kerrota.

Toni Pihkola

"Hyyryläisen mukaan Ruotsin jengiytymistä selittää se, että usein konfliktialueilta tulevat maahanmuuttajat kokevat jengien tarjoamat mahdollisuudet yhteiskunnan vaihtoehtoja houkuttelevimpina."

Toisinsanoen humanitääristä maahanmuuttoa on jatkettava ja lisättävä.

Hannu Mononen

Jotain oppia pitäisi ottaa Ruotsin kokemuksista. Autojen polttoon on Suomessa alusta lähtien syytä vastata toisenlaisin ottein, eikä maasta karkotuksiakaan ole syytä epäröidä. Emme tarvitse tänne jengiläisiä vetelehtimään ja rötöstelemään veronmaksajien piikkiin.

Juha-pekka Naukkarinen

Sisäministeri Mykkänen haluaa lisää pakolaisia Suomeen,kuten demarit ja vihreät tekevät,eikö suomalaisten veronmaksajien turvallisuus ole tärkein asia sisäministeriössä,eikö olisi viimeinkin syytä ottaa oppia esim. Ruotsista ja Ranskasta,mistä se älytön tyhmyys kumpuaa,että eri kulttuurista,kielestä ja täysin erilaisesta uskonnosta tulevat sopeutuvat tuosta vaan Suomen systeemiin,eikö se pienen pieni järjen hippu kerro,että he haluavat ja myös tuovat koko oman järjestelmänsä mukanaan,eivätkä ole meidän demokratiasta ja lainsäädännöstä kiinnostuneita,olen asunut saudeissa kaksi vuotta ja siellä autojenpoltosta tai vastaavasta saa kuolemantuomion,nämä Suomen rangaistukset lähinnä huvittavat heitä!

Samuli Karjalainen

Pitääkö siis venäläiset jehovan todistajat ja väärään heimoon tai uskonöahkoon syntyneet muslimit lähettää tapettaviksi. Onko ruotsalaisilla oikeus ajatella mahdollisen Venäjän hyökkäyksen aiheuttamista suomalaisista pakolaisvirroista samalla tavalla.

Petri Hämäläinen

Hienoa !

Sitä saadaan mitä tilataan.

Ja nyt äkkiä toimittajilta kynät pois tai kommarien jäsenkirja kainaloon, ettei tarvitse lukea sanaakaan, mistä jengiväkivalta johtuu tai miten se liittyy pakolaisiin. Tilastokeskus on kanssa hyvä sulkea ja poliisin tilastot kieltää.

Markku Nieminen

Juuri näin, ja julkinen keskustelu ja etenkin kritiikki on sensuroitava ja siihen on yhteiskunnan panostettava, niin henkisesti kuin rahallisestikin palkkaamalla nettipoliiseja ja antamalla kansalaisille tarkat ohjeet mitä ei saa sanoa edes unissakaan. Hyvää on myös Kokoomuksen mallin mukainen työryhmä joka laatii listat kielletyistä sanoista ja ajatuksista!

nico nyman

Vasemmiston Li vihreiden touko ja kokoomuksen Mykkänen viisveisaavat suomalaisten turvallisuudesta ja suomalaisen kulttuurin vaalimisesta, tulijat lähigidästä ja afrikasta pitää meitä suomalaisia ja kulttuuriamme alempiarvoisina ja huonompana itseensä ja omaan yhteiskuntaideogiaansa nähden he näkevät meidät htödyllisinä idiootteina joita voi vedättää mielin määrin meidät saa alistettua islamille koska oma hallituksemme antaa siihen eväät monikulttuuri ja vihapuhe höpinällään

Hannu Tusa

Eliköhän joku viisas pian ehdota, että autoilu kielletään. Kerätään kansalaisilta autot pois ja toivotaan, ettei rikastuttajat hoksaa, että on muutakin syttyvää. Tällä menolla ollaan muutenkin pian ns. Kameliaikakaudella. Viisasten kivi ja maalaisjärki on, sitä ei vaan saa käyttää.

Rauno Kujala

Sisäministeri Mykkästä muun hallituksen ohella ei näytä Suomen sisäinen turvallisuus kiinnostavan peson vertaa, muutenhan tehtäisiin heti se välttämätön eli rajoille rajatarkastukset ja hallitsematon siirtolaisinvaasio lopetettaisiin. Tulee pakostakin mieleen tämän olevan täysin tarkoituksellista. Kiitos tästä hallitus.

Jaakko Karki

"Ruotsia riivaava jengikulttuuri uhkaa rantautua myös Suomeen". Ei kai vaan NGO meritaksipalvelu ole asialla, niinkuin Välimerellä.
Nyt on korkea aika Sisäministerin ja Sisäministeriön ryhtyä konkreettisiin toimenpiteisiin tämän ennakoidun ikävän kehityksen ehkäisemiseksi.

Jorma Vesa

Kiitos Petturi Urpo ja Kempeleen Keisari! Viimeinkin tässä maassa aletaan uudistamaan autokantaa oikeen talkoohengessä. Tasaiseen tahtiin kasvava ulkomaalaisvahvistukset pitävät huolen että kaskovakuutusten ilkivaltaturva ei ole turha maksusuorite. Uusitaan vanhakantaisuus 150€ omavastuu hintaan! Kiitos Suomi ja rajavartiolaitos 2015-2018 !!!