Torstai 21.2.2019

Kokoomus ja siniset jyrkästi eri linjoilla hallituksessa: ”Ei nyt ruveta sentään punavihreää politiikkaa tekemään”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.8.2018 09:52
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva
    Sininen tulevaisuus syyttää kokoomusta punavihreästä politiikasta.
|

Kokoomuksen ja Sinisen tulevaisuuden välille on repeämässä riita hallituksessa. Eripuraa on muun muassa poliisien määrästä ja vihapuhetyöryhmästä.

Siniset esitti perjantaina 800 uutta poliisivirkaa sekä maksuttoman majoituksen, ruoan ja terveydenhuollon palauttamista poliisiopiskelijoille. Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) suhtautui lauantaina ehdotuksiin torjuen. Hän sanoi Lännen Medialle, että jos budjettiriihessä mietitään lisäpanostuksia poliiseille, niin hän aikoo ehdottaa poliisien palkkaamista riskilähiöihin. 

– On vaikea nähdä, että 800 poliisin lisääminen muutamassa vuodessa olisi mahdollista, kun velkaakin edelleen otetaan tänä vuonna, Mykkänen totesi.

Sinisten puheenjohtaja, Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri  Sampo Terho sanoo olevansa yllättynyt sisäministerin kannasta.

–Siniset haluaa lisää poliiseja ja poliisiopiskelijoita, kuten perjantaina kerroimme. Olen yllättynyt, että tällaista tukea saadessaan toimialan ministeri itse ilmoittaa, ettei poliisien määrää voida kustannussyistä lisätä.Kustannusten suhteen kysymys on aina siitä, mitä pidetään ensisijaisena. Kokoomuskin varmasti tulee budjettiriihessä esittämään lisäkustannuksia muille toimialoille, Terho totesi tiedotteessaan sunnuntaina.

–Siniset pitää turvallisuutta perusoikeutena. Turvallisuuden ylläpitäminen on valtiovallan tärkein tehtävä, koska vain siten varmistetaan kansalaisten vapaudet ja oikeudet, koskemattomuus ja omaisuuden suoja. Tietysti puolueiden linjoissa ja painopisteissä on eroja, mutta ei nyt ruveta tässä hallituksessa sentään punavihreää politiikkaa tekemään. Mykkäsen kannattaisi ottaa tarjotusta tuesta koppi, hän jatkaa.

Kokoomuksen ministeri kertoivat tiistaina perustavansa vihapuhetta ja nettikiusaamista kitkevän asiantuntijatyöryhmän. Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Simon Elon mukaan kokoomus ”hyppää punavihreiden liberaalien tontille”. Hän vetoaa sananvapauteen.

–Sananvapaus suojaa myös sellaista toimintaa, josta joku voi loukkaantua, sillä sellainen toiminta mistä kukaan ei loukkaannu ei todennäköisesti vaadi suojaamista. Laissa määritellään kunnianloukkaus ja laiton uhkaus, jotka ovat voimassaolevia perustuslain mainitsemia säännöksiä sananvapauden rajoista. Jos kokoomus haluaa tehdä muutoksia tähän suomalaisen sananvapauden perustaan niin kuka määrittelee oikeat ja väärät mielipiteet, Elo kysyy Puheenvuoron blogissaan.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Erkki Johansson

No koska valtiovalta ei kykene turvaamaan minun terveyttäni ja omaisuuttani, sen täytyy antaa meille kaikille valtuudet puolustaa näitä asioita itse.

Toki minä toivoisin ennemminkin että valtiovalta ryhdistäytyisi ja rupeaisi tekemään niitä töitä jotka sille kuuluvat.

Risto Nikander

Turvattomuus Suomessa on suoraan verrannollinen nuorten matumiesten määrään Suomessa. Täytyy valita lisätäänkö poliisien määrää nimenomaan matu lähiöissä vain vähennetäänkö turvattoimuutta aiheuttavia tekijöitä. Vankilat kun alkavat täyttyä ja nimenomaan matuista on siinäkin kysymys.
Tuomakselle ei näytä menevän kaalin yhteys.

veli leppäjuuri

Siltä vähän vaikuttaa kun sisäministerille on tärkeämpää oman puolueen etu, ennen kansalaisten tarpeita ja toiveita. Mielestäni kokoomuksella ei ole enää henkilöitä, joille yhteiskunta merkitsee enemmän kuin omat taloudelliset edut. Mykkänen taitaa käydä hyvästä esimerkistä tällä kertaa.

Tommo von Tallrik

Sitä mukaa kun ilmastonmuutos etenee ja satoja jää saamatta, kasvaa ruoan hinta ja muuttopaine kohti Eurooppaa, sekä kaikenaisten ääriliikkeiden kannatus ympäri maailmaa. Vihapuhetyöryhmää tarvitaan vihanlietsonnan pitämiseen aisoissa. Vihanlietsojien esittämien ajatusten ja ratkaisumallien kannatus tullee olemaan suurta tulevaisuudessa, valitettavasti.

Risto Nikander

Valitettavasti on sellaisiakin suhteellisuudentajutttomia, kuin von Tallrik, jotka uskovat, että Eurooppa voi majoittaa satoja miljoonia köyhiä. Ja kun niiden kustannukset Euroopassa ovat 130 kertaisia siihen nähden, jolla tulisivat toimeen muualla. Eivätkä suinkaan syö täällä vähempää, kuin omissa maissaan. Ja lissäntyvät entistä enemmän, koska siitä maksetaan, (lapsilisät).
Von Tallrikin tapaisten pitäisi tajuta, että syntyvyyden säännöstely on ainoa keino pelastaa maailma.

Tapio Tuomisto

Siniurvelot yrittää tormakoitua..joo sopii noille puolinatseille puolustaa sananvapauden nimissä puheoikeutta kaikille hakaristijengeille..hallituksen eväät on syöty, kannattaisiko lyödä lappu kioskin luukulle ja pitää vaslit mahdollisimman nopeasti.

Riku Kivelä

"– On vaikea nähdä, että 800 poliisin lisääminen muutamassa vuodessa olisi mahdollista, kun velkaakin edelleen otetaan tänä vuonna, Mykkänen totesi."

Mykkäselle vastaan, että samaan aikaan Petteri Orpon vuoden 2019 budjettiesityksessä julkisen kehitysavun määrärahoihin esitetään 105 miljoonan euron LISÄYSTÄ vuodelle 2019 kuluvasta vuodesta.

Tuokin lisäys katetaan kokonaan lisävelanotolla. Muutaman miljoonan lisäpanostukset Suomeen torjutaan velanottoperusteella, mutta paljon suurempia summia löytyy kehitysavun lisäämiseen, eikä sitä edes käsitellä julkisuudessa, vaan asiaa yritetään piilotella.

Vesa Huhtanen

Vähentäähän poliiseja pitää kun peltipoliisit ovat jo vahvasti heidän tontillaan ja poliisijohdon oikeudenkäynnit syövät poliisin luottamuksen. Poliisijohto on paisunut eikä poliiseja näe juurikaan kadulla partioimassa. Mihin näitä Sinisten "sinivuokkoja sitten sijoitettaisiin? Eihän poliisikouluun edes pyri tarpeeksi hyvää aineista.

Vesa Partanen

Terho sanoo tuon yllättävänkin selvästi, tarkoituksena todellakin tulisi olla kansalaisten (yksilöiden) vapaus, oikeudet, koskemattomuus ja omaisuuden suoja. Ei käytännössä mahdoton luokittelu vihapuhujiin tai vihakohteisiin, rauhan puolustajiin ja rauhan ”vastustajiin”, jne., jne. En näe tässä ristiriitaa Kokoomuksen kanssa, kuin vasta nyt, Kokoomuksen yrittäessä olla liian samanlainen muiden potentiaalisten hallituskumppanien kanssa. Oli Sinisillä toivoa tai ei, niin kärki noissa puheissa on osuva. Toivottavasti myös Kokoomus ottaa onkeensa libertalistien äänestäjien osalta.

Mikko Toivonen

Poliisivaltiota on varottava, mutta fakta on että liikenneturvallisuutta valvotaan nykyisin rahastus eikä turvallisuus edellä. Sama koskee pysäköinnin valvontaa. Se on täysin rahastusvetoista ja ihan marginaalisesti liikenneturvallisuusvetoista.
Jalkautuvaa valvontaväkeä olisi jotenkin saatava kentälle. Esimerkiksi ihan kameran kanssa valvomaan isompia risteyksiä, etteivät mummelit kälkätä kännykkään ja kiireiset miehet ajele punaisia päin. Siihen ei kovin kaksista poliisikoulutusta tarvita ja kuva on se todiste. Pitää vaan osata kuvata tilanne ja ajoneuvon tunniste.
Myös lähiöiden ja keskuksien jalkautunutta valvontaa voisi delegoida ilman täyttä poliisikoulutusta ja valtuuksia vaikkapa vartiointiliikkeille. Tosin ei niitäkään ilmaiseksi saa, mutta ne saattaisivat nopeasti ja merkittävästi parantaa todellista järjestyksen valvontaa

Jari Ikonen

Montakos poliisia siellä netin ”ajatuspoliisiryhmässä” nyt jo on ja paljonko ne maksavat. Määritelkää ensin se termi vihapuhe ennen kuin sitä valvomaan perustetaan uusi osasto.

Toki poliikoulutusta pitää lisätä edes senverran että paikataan kohta häkkiin joutuvat poliisiherrat.

Pentti Kupari

Elämme nyt 1930- luvun kirjojen polttorovioiden aikakautta. Se tänä päivänä tarkoittaa sananvapauden rajoittamista sosiaalisessa mediassa ja monien vaihtoehtoisten medioiden toiminnan rajoittamista. Kehitys on hyvin taantumuksellista ja myös häpeällistä. Mielestäni nyt olisi otollisempaa keskittyää vaalimaan kansalaisten yhdenvertaisuutta lain edessä, joka on nyt selvästi heikkenemässä. Se johtaa eriarvoitumiseen, jolloin myös kansalaiset ovat tyytymättömiä vallitsevaan tilanteeseen. Sitä sitten yritetään paikata ko vihapuhetyöryhmillä. Tuntuu vaan että nuo päättäjät ei ole perillä mikä tämän kaiken taustalla on kun tuollaista esittävät.