Tiistai 25.6.2019

Hallitus varautuu pakolaiskiintiön nostamiseen – taustalla EU-ratkaisut

Luotu: 
29.8.2018 15:45
  • Kuva: EPA
    Kuva
    Euroopan unioni pyrkii hillitsemään Pohjois-Afrikasta Välimeren yli Eurooppaan suuntautuvaa, rajojen yli tapahtuvaa turvapaikanhakua. Jos rajat ylittävä liikehdintä vähentyisi, Suomi harkitsisi pakolaiskiintiönsä nostamista.
|

Hallitus pitää Suomen pakolaiskiintiön toistaiseksi ennallaan, mutta varautuu sen nostamiseen mahdollisten EU-ratkaisujen seurauksena.

Tänään budjettineuvottelunsa päätökseen saanut hallitus kertoo, että pakolaiskiintiö pidetään toistaiseksi vuoden 2018 tasolla eli 750 kiintiöpakolaisessa. Hallitus kuitenkin varautuu ”tarkastelemaan pakolaiskiintiön kokoa uudelleen, jos EU tekee ratkaisuja, jotka siirtävät turvapaikan hakua EU:n yhteisiin keskuksiin rajan yli tapahtuvan hakeutumisen sijaan”.

EU:ssa viritellään niin sanottuja maihinnousukeskuksia, joihin siirtolaiset kerättäisiin joko Pohjois-Afrikassa tai Euroopan puolella ennen kuin he tulisivat unionin alueelle. Näistä keskuksista turvapaikkaan oikeutetut ihmiset siirrettäisiin EU-maihin pakolaisjärjestelmän kautta tai sitä muistuttavalla järjestelyllä, EU suunnittelee.

Hallitus kertoo budjettiesityksessään, että turvapaikanhakijoihin liittyvät menot supistuvat ensi vuonna 25 miljoonalla eurolla vuodesta 2018. Maahanmuuttomenojen oletuksina on käytetty arviota 4000 turvapaikanhakijasta vuodessa. Arvio vastaanoton piirissä olevista henkilöistä on noussut pitkittyneiden ja runsaiden valitusprosessien takia.

Turvapaikanhakijoihin ja maahanmuuttoon liittyen hallitus päätti myös työllisyystoimista. Hallitus haluaa edistää maahanmuuttajien nopeaa työllistymistä.

”Käytäntöjä kehitetään siten, että työn haku- ja vastaanottamisvelvoitetta sovelletaan nykyistä kattavammin ja sen katkaisevia toimenpiteitä lyhennetään kotouttamisjaksojen aikana.”

Lisäksi maahanmuuttajataustaisten henkilöiden työmarkkinoille siirtymistä ”nopeutetaan ja sujuvoitetaan tehokkailla kielikoulutus- ja tukipalveluilla”.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Hallitus voi olla kuinka tahansa selällään vihervassareille ja muille punaisen ristin naisille, mutta nykyistä 750 pakolaisen vuosikiintiötä ei ole paljoa varaa aitojen pakolaisten osalta nostaa ja ne jotka sitten laillisesti maahan pakolaisina otetaan valitaan sellaisista jotka mahdollisimman hyvin ennakkotiedetysti kykenevät "kristilliseen" (tai minun "pakana") kulttuuriin ja elämisen tapoihin sopeutumaan

Risto Nikander

Ei ole rahasta puutetta, koska Suomi noutaa kaikista kalleimmaksi tulevat pakolaiset Suomeen. Jos tavallinenkin "Pakolainen" maksaa 130 kertaisesti sen, miyä todelliset pakolaiset leireillä. Siis 130 kertaisesti. JA miten monella se kerrotaan, kun Suom,i noutaa "erikoistapauksia", kurjimmassa asemassa olevia tänne hyysättävksi.

Järkimaat ottaavat vastaan perheitä, joissa on esim. 2 lasta. Mies luultavasti haluaa hoitaa perheensä työnteolla.

Mikko Toivonen

On kulttuureita joissa miehet eivä välttämättä ole kovin kiinnostuneita hoitamaan perhettään t6yönteolla mutta sen sijaa toimimaan monien yksinhuoltajaäitien oman kulttuurinsa mukaisena laillisena "huoltajana" ja näiden lapsilisien ja sosiaalitukien kerääjänä.
Luonnollisestikaan en voi kirjoittaa mikä tai mitkä kulttuurit toimivat osin näin. Jokaisen on se itse havaittava.

Sen verran voin vihjaista, että islamissa seksi ennen avioliittioa on kovasti kielletty. Siis jokainen nainen jolla on lapsi tai lapsia on varmuudella naimisissa islamin mukaan eikä yksinhuoltaja. Yksinhuoltaja voi islamissa olla vain leski

Pertti Ikonen

Pakolaistuessa ja kulttuureissa joissa moniavioisuus on sallittu, niin täällä olleessaan heidän yhteiselo saattaa muuttuakin sellaiseksi, että mies ryhtyy siittämääm lapsia työtä odottaessaan monen "vaimonsa" kanssa. Tuon jälkeen ottaa vaimolta tukia itselleen perustellen sillä, että vaimo ja lapset elävät hyvin tuilla ilman pakotetta mennä työhön ja jäämään elättämään itseään ja lapsiaan tuilla.