Keskiviikko 19.6.2019

Jengiytymisestä huolestunut Kai Mykkänen: Nyt palkataan 30 uutta lähiöpoliisia

Luotu: 
30.8.2018 13:53
  • Kuva: Laura Kotila / Valtioneuvoston kanslia
    Kuva
    Sisäministeri Kai Mykkänen (kok) sai budjettiriihessä läpi tavoitteensa lähiöpoliisien lisäämisestä ja kertoo nyt, että heitä voidaan palkata noin 30. Arkistokuva.
|

Sisäministeri Kai Mykkäsen (kok) mukaan Suomeen palkataan 30 uutta lähiöpoliisia ensi vuoden budjettiin osoitetulla rahalla. Hallituksen budjettiriihi päättyi eilen keskiviikkona.

Riihessä sovittiin lisämäärärahasta, jolla Mykkäsen mukaan voidaan palkata noin 30 uutta lähiöpoliisia.

”Tarkoitukseni on käynnistää hanke, jossa panostamme uudella tavalla valittujen lähiöiden ennaltaehkäisevään työhön. Keskeistä on, että poliisi on alueella arkisesti läsnä ja tekee tiiviisti työtä yhdessä opettajien, lastensuojelun, nuorisotyöntekijöiden ja eri yhteisöjen kanssa. Tärkeimmät työvälineet näissä tehtävissä ovat korvat ja suu”, Mykkänen kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Ennalta estävään poliisitoimintaan kohdennetaan 2,5 miljoonaa euroa vuodelle 2019. Jo eilen hallitus tiedotti, että rahalla halutaan puuttua lähiöiden turvallisuuskehitykseen ennen ongelmien kärjistymistä.

”Ruotsin tyyppisen lähiöongelman leviämisriskin kiistäminen olisi naiivia. Siksi tartumme asiaan ennaltaehkäisevästi”, Mykkänen sanoi eilen tiedotteessa.

Mykkänen kertoi lähiöpoliisitavoitteista jo aiemmin Uuden Suomen haastattelussa. Hän sai Helsingistä kritiikkiä puheistaan. Lue lisää: Sisäministeri Kai Mykkäselle palaute Helsingistä: ”Väärä viesti valtiolta – riskilähiöitä ei ole”

Kaikkiaan hallitus kohdentaa poliisin toimintoihin yhteensä yli 36 miljoonan euron lisäpanostuksen vuodelle 2019. Haja-asutusalueille lisätään 3,3 miljoonalla eurolla ”kymmeniä uusia virkoja” aiemmin kehysriihessä päätetyn 18 miljoonan euron lisärahoituksen lisäksi. Yhteensä lisäykset tarkoittavat lähiöihin sekä haja-asutusaluille noin 60 uutta poliisivirkaa, ministeri Sampo Terho kertoi tiedotustilaisuudessa.

Lue myös:

Kai Mykkänen: Suomessa jengiytymisen merkit kuin Ruotsissa 10 vuotta sitten – riskialueille lähiöpoliisit

Poliisi MTV:lle: Ruotsin jengikulttuuri rantautumassa Suomeen – ”Uusia ryhmiä nousee joka kuukausi”

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Juha Uotinen

Paras keino ennaltaehkäistä ulkomaalaistaustaisten jengiytymistä on sitkeä ja sisukas pakolaisten pääsyn estäminen Suomen rajojen sisälle. Tapelkoon kotonaan ja korjatkoon omat asiansa siellä. Lentokoneessakaan ei silloin synny vihreiden seisojien julkisuuden tavoittelun rikollista häiriköintiä.

Rauno Kujala

Mitäpä sitä 30 poliisia lisäämään, kun ei ongelmiakaan ole. Tämänhän ovat Suomen poliitikot todenneet ja Ruotsikin on turvallinen maa, niinkuin Stubb sanoi. Vai ovatko he valehdelleet ?? Vai mennäänkö TAAS kaksoisstandardeilla ?
Yritetään reagoida seurauksiin, mutta kukaan ei puhu halaistua sanaakaan juuriperusteista !! Taitaa olla ilmiselvä vastaus globaalien juoksupoikien vastainen ja kuulostaisi realismilta.

Veijo Mustonen

Keravalle kyllä lähipoliiseja, meno on
Aika rajua,etniset riehuvat jopa pesäpallomailalla aseman seudulla.Orpo
saisi tulla katsomaan näitä kättensä töitä.
Toimettomina huutelevat ja mellastavat,kun iltapäivään heräilevät liikkeelle ja veromaksaja kuittaa.