Lauantai 25.5.2019

Juha Sipilä Ylelle: ” Olen valmis nostamaan kehitysapua ja tuplaamaan pakolaiskiintiön”

Luotu: 
1.9.2018 11:22
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Juha Sipilä.
|

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) linjasi lauantaina Ylen Ykkkösaamussa, että Suomen tulee nostaa maksamansa kehitysavun määrää. Lisäksi hän nostaisi pakolaiskiintiötä.

”Olen valmis nostamaan tulevaisuudessa kehitysapua, kohti 0,7 tavoitetasoa ja tuplaamaan pakolaiskiintiön”, Sipilä sanoi.

Pääministeri linjasi samalla, että ihmisiä pitäisi auttaa lähempänä kriisialueita ”paremmissa olosuhteissa”.

”Siellä tehdään sitten jo se valinta, ketkä ovat henkilökohtaisen suojelun tarpeessa. Nythän tämän tilanteen teki vaikeaksi se, että suurin osa näistä liikkeellä olijoista oli taloudellisten syiden takia. Ei sen takia, että he pakenisivat sotaa tai henkilökohtaista vainoa. Se on tämän epäjärjestyksen aiheuttanut Euroopassa”, hän kommentoi.

Sipilän mukaan pelot siitä, että maahanmuuttajissa on mukana terroristeja tai tai ihmisiä, joilla on taipumus radikalisoitua, ovat aiheellisia.

”Kyllä nämä ihan aiheellisia pelkoja on, jotka meidän pitää ottaa päätöksenteossa myöskin huomioon.Tähän monimutkaiseen ongelmaan tarjotaan helposti yksinkertaisia ratkaisuja, että pistetään rajat kiinni. Ei se niin yksinkertaista vaan ole. Tässä pitää tehdä monen tason toimia.”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jouni Borgman

Kun hana vuotaa, niin pitää alkaa vesilaitoksen kanssa tutkimaan ongelmaa, jotta voisiko veteen lisätä jotain vuotoja hillitseviä aineksia. Yksinkertaisiin ja maalaisjärkisiin ratkaisuihin ei missään nimessä saa turvautua, ettei vain leimautuisi populistiksi tai menneisyyden mieheksi.

Mikko Toivonen

Olet Keijo varmaan huomannut, että afrikkalaisissa projekteissaan Kiina tuo mukanaan kiinalaiset ammattityöntekijät, heidän perässään kauppiaat, jotka sitten myyvät halpaa krääsää afrikkalaisille ja kuljettavat sitä sinne kiinalaisilla laivoilla kiinalaisten rakentamiin satamiin ja sisämaahan kiinalaisten rakentamilla teill ja rautateillä
Lisämaksuna Kiinalle lähtee sitten Afrikasta harvinaiset maametallit ja raaka-aineet sekä elintarvikkeet.
Kiina-Afrikka 9-0

Mikko Toivonen

Kehitysapua voidaan mahdollisesti tehdä yhteisyrityksinä jotka työllistävät paikallisia ja jossa omistuspohja siirtyy pikkuhiljaa heille.

Missään tapauksessa ei milloinkaan saa antaa rahaa yhdellekään Afrikan tai muiden kehitysmaiden hallituksille vaan sen rahan on mentävä juuri yhteisyrityksiin tms ja aina todistettavaa saavutusta vastaan, Saavutusta jota toteuttaa ja valvoo auttaja mutta käyttäen sitten mahdollisimman paljon paikallisia.

Meidän pakolaiskiintiötämme ei tule nostaa yli tuhanteen vuodessa - koskaan.

Jaakko Karki

Sipilä, kyllä nyt saa tämä sekoilu riittää, ensin houkuttelit kaikenlaista väkeä juoksemaan turvallisen Euroopan halki lupaamalla talosi Kempeleellä, olet tukenut laittomuutta sallimalla tuhansien laittomasti maassa olevien jatkuvan laittoman oleskelun ja nyt esität vielä että pakolaiskiintiö tulisi tuplata ja kehitysapua lisättävä.
Mitään näistä ei tule tehdä ennenkuin jokainen laittomasti maassa oleva on poistettu maasta, hallitus on esittänyt järjellisen maahantulopolitiikan kustannusarvioineen ja kehitysapuun liittyvät korruptiot on analysoitu ja eliminoitu.

Kari Aaltonen

Hyvähän se on lupailla mitä vain kun kyse ei ole omista rahoista, kaikki tänne vain, Suomessa odottaa jokaista tulijaa oma kartano ja kymppitonni kuussa tekemättä mitään, olisi luullut että Sipilä olisi oppinut edellisestä kutsusta, mutta ei, niin ei.

Hannu Peltola

jatkas vaan tolla teemalla niin varmistus ettei istu seuraavassa hallituksessa, ei varmaan ole tietoinen että eu,kin on hajoomassa pakolais kriisin takia, tai siis huonon pakolaispolitiikan takia, koska unicef ei saa hoitaa pakolais statuksia vaan ihmissalakuljettajille uklooistettu se palkkojen kilpailuttamiosten takia

Perttu Huovinen

Eikö tuota idioottia saada oikeasti olemaan hiljaa? Tuo on laukonut viime päivinä sellaista tekstiä omissa blogeissaan ja muutenkin julkilausumissaan että jo oikeasti tyhmiä hirvittää. Tietää toki sen että poliittinen oleminen loppuu laittoman hallituksen surkeimpana pääministerinä suomen historiassa. Olisi ollut edes mies ja kaatanut hallituksen sen sijaan että kelpuutti "siniset" vaikka olikin Suomi100v, suomen kansa olisi säästynyt monelta mielipahalta.

Heikki Paananen

PM Sipilä: "suurin osa näistä liikkeellä olijoista oli taloudellisten syiden takia"

Onneksi yksikään näistä "taloudellisten syiden takia liikkeellä olijoista" ei ole vielä tullut ja jäänyt Suomeen ja onkin oleellista löytää keinot, joilla asiantila jatkossakin pysyy samana.

Uutisessa esitetty PM Sipilän lausunto on arvokas, sillä se ei ole vihapuhetta. Haittamaahanmuuton arvostelussa kannattaakin siteerata PM Sipilän sanoja sanatarkasti. Silloin ei syyllisty vihapuheeseen.

PM Sipilän valmius suomalaisten kovalla työllä hankkimien eurojen lapioinnin lisäämiselle kehitysmaiden korruptoituneelle eliitille ja diskoläpsyttelijöille ei vaikuttaisi olevan täysin itseaiheutettua, vaan tässäkin voi ounastella olevan "lähipiirin" toteuttamaa ohjausta mukana. Kenetkä Suomen kansa sinne eduskuntaan äänesti? Kyseessä on henkilövaali, ei takapiruvaali.

Mikko Toivonen

Jokainen valistunut ja maailmaa muualla nähnyt tiettä, että pääministerillä on tässä turvapaikka/talouspakolaisasiassa kaikki neljä raajaa tukevasti ilmassa.

Ei ole mitään ongelmaa ottaa määräaikaisella työluvalla suoraan työhön tulevia vaikka vähän pienemmällä palkalla kunnes ovat itse kouliintuneet paikallisiin tapoihin ja kieleen (suomenkieleen), mutta laittomilta tulijoilta portti kiinni ja mieluiten jo EU ulkorajoilla. Aidot turvapaikan hakijat sitten niiltä EU ulkopuolisilta EU/YK ylläpitämiltä leireiltä. Sieltäkin niin valittuna että valitulla on paras mahdollinen kyky sopeutua valittuun maahan. Meillä näiden kiintiöpakolaisten katto pitää olla enintäin 1000 per vuosi

Simo Sipilä

Markka takaisin, Eu:n kanssa pelkkä tavaran ja kaupan vapaa liikkuvuus. Pakolaiskiintiö nolliin aina kun mahollista. Myös ulkomaisille opiskelijoille tuntuvat maksut koulutuksesta. Autovero alas. Ammattiyhdistysliike ja Eläkeyhtiöt verolle kaikista bisneksistään (Vuokraustoiminta)

Kurt Sainio

Ratkaisu on juuri niin yksinkertainen.
Rajat kiinni ja päätetään itse ketä otetaan.
Asianmukaisen matkustusasiakirjan omaavat ovat OK kuten ennenkin.
Ilman passia tai mahdollista viisumia ei ole asiaa.
Ei ole mitään rakettitiedettä.
Näin toimii suurin osa vastuullisista valtioista.