Maanantai 20.5.2019

Jussi Halla-aho: ”Prioriteetit on pantava uusiksi”

Luotu: 
1.9.2018 11:48
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Jussi Halla-aho.
|

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho linjasi lauantaina, että Suomen perimmäiset ongelmat liittyvät väestökehitykseen. 

”Poliittista keskustelua on viime vuosina hallinnut hyvinvointipalvelujen ja sosiaaliturvan rahoituspohja. Esimerkiksi sote-uudistuksessa huomio on kiinnittynyt liiaksi siihen, miten sote-palvelut järjestetään. Perimmäiset ongelmat eivät kuitenkaan ole ratkaistavissa organisaatiomuutoksilla, koska ne liittyvät Suomen väestökehitykseen. Veronmaksajien, eli kakuntekijöiden, osuus väestöstä kutistuu vauhdilla, kun taas kakunjakajien suhteellinen osuus kasvaa. Ei ole olemassa sellaista sote-mallia tai sosiaaliturvamallia, jossa yhä vähemmällä rahalla voitaisiin tuottaa yhä parempia palveluja yhä useammalle”, hän sanoi puheessaan perussuomalaisten puolueneuvostossa.

Halla-ahon mukaan prioriteetit on Suomessa laitettava uusiksi.

”Meidän mielestämme Suomi on suomalaisten rakentama ja suomalaisille kuuluva maa. Prioriteetit on pantava uusiksi. Kun puhutaan yhteiskunnan perustoiminnoista kuten lastensairaaloista, homekoulujen korjaamisesta, terveyskeskusverkostosta, inhimillisestä vanhustenhoidosta, poliisipalveluista tai tieverkoston ylläpidosta, poliitikot riitelevät pikkurahoista. Ei ole varaa, he sanovat. Samaan aikaan kaikki puolueet, perussuomalaisia lukuun ottamatta, kannattavat kehitysapumenojen kasvattamista puolella miljardilla eurolla vuodessa.”

”Me haluamme yhteiskunnan, jossa mahdollisimman moni huolehtii ja kantaa vastuun itsestään, mutta jossa myös niistä pidetään huolta, jotka eivät siihen itse kykene. Tämä on taloudellisesti mahdollista vain, jos asiakaskunnaksi rajataan oma kansa. Tämä ei ole ilkeyttä eikä julmuutta vaan reiluutta ja realismia”, hän jatkoi.

Halla-aho ei puheessaan ottanut kantaa perussuomalaisten kannatukseen. Perussuomalaisten kannatus oli esimerkiksi tuoreimmassa Alma-kyselyssä kahdeksassa prosentissa.

Lue lisää: Alma-kysely: Antti Rinne alkaa näyttää jo pääministeriltä – sdp otti kaulan

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Veijo Oinonen

Mutta tarvitsemme ideoida mistä saamme niitä kakunleipojia lisää. Osa voi olla työttömiä mutta kukaan ei tee mitään että työpaikkoja syntyisi lisää. Avaimet on Arkadianmäellä mutta sieltä ei ole tehty minkäänlaista elettä että työpaikkoja syntyisi. Ainoat toimet on tehty työttömien riepottelemiseksi että jokainen koettaa keksiä hädissään jonkinlaista työntapaista että täyttäisi tämän kaljupään ideoiman ehdon.
Ne jotka käyttää kovinta kieltä näiden kakunleipojien lisäämiseksi niin luultavammin tuottaa tähän maailmaan vähiten lapsia. Tämä viimeisten vuosien miesvoittoinen muuttoliike ei lisää lapsimäärää millään tavalla. Tulevaisuudessa ns kiintiöpakolaisiksi tulisi valita ainoastaan naisia. Uskoakseni muslimimaissakin naiset tekevät pääosan lapsista.

Kai Niemeläinen

Olen samaa mieltä, pakolaispolitiikassamme on otettava huomioon tasa-arvoisuus. Kiintiössä pitää olla muutaman vuoden ajan tasapainottava naisten osuus mukana.

Itse olen sitä mieltä, että kansantaloutemme kestäisi hyvin 10 000 pakolaisen vuosittaissen kiintiön. Silloin toki kiintiön olisi oltava hyvässä tasapainossa ikä- ja sukupuoliedustavuuden mukaan. Nuoria ja lapsiperheitä suosiva kiintiöjärjestelmä olisi inhimillisestikin katsoen parasta politiikkaa.

Kai Niemeläinen

Halla-aho puhuu taas puuta heinää. Ensin Jussi on ollut sitä mieltä, että pakolaisia on autettava heidän asuinsijoillaan. Nyt Jussi on sitä mieltä, että satanen vuodessa jokaiselta kansalaiselta on liikaa avustamista sinne asuinsijoille. Jos emme auta isoa joukkoa ihmisiä siellä, meidän on autettava pienempää joukkoa täällä. Puoli miljardia muuttuu miljardiksi.

Kakuntekijöiden puutteeseen toki maahanmuutto toisi helpotusta. Sitähän Jussi sitten taas vastustaa henkeen ja vereen. Jussi ei huomaa, että nykyinen talouskasvumme itse asiassa alkoi ennätyksellisellä maahanmuuttoryntäyksellä.

Veijo Mustonen

Taisi mennä menot saataviksi kommentissäsi ja mitä hyvää maahanmuutto on murhien,raiskausten
ja yleisen turvattomuuden lisäksi tuonut
Suomeen? Ei yhtään mitään,
tajutaanhan se jo muualla eiroopassa.
Meillä jälkijunassa.

Risto Nikander

Taas tämä maailmanparantaja esittää mielipiteitään suurena viisautena. Tosin nyt pikkuriikkisen viisastuneena sikäli, että esittääö muitakin "pakolaisiksi" nuoria muslimi miehiä, jotka haluavat nauttia länsumaisista vapauksista veronmaksjien kustannuksella, mahdollisesti rikkaitten perheitten lapsia, rikoksiaan paossa olevia, mahdollisia jihadisteja tai mahdollisesti rintamakarkureita. Millähän tiedoilla lasket Suomen kantokyvyn 10000 kiintiöpakolaiselle. Onko kyseessä 1 vuosi vai mahdollisesti pidempi aikajakso. Onko kyseessä 10 lapsinen perhe vai noprmaali perhe.
Mistä ehdotata leikau´ttaviksi ne rahat. VAi otetaanko lisää velkaa? Milteia ainoa järkevä ja maailmaa pelastava kehitysapu pitäisi olla syntyvyyden säännöstely.

Pasi Anttila

Mikähän saa herra Nikanderin kuvittelemaan olevansa ehkä maailmanhistorian viisain mies, vain hänellä on totuus? Opettelisit edes keskustelemaan ja lopettamaan nuo lapsellisten termien ja nimitysten käyttö erimieltä olevista.

Risto Nikander
Vastaus kommenttiin #7

Olenko niin väittänyt?!?
Lopullista totuutta ei tiedä kukaan.
Ja sinä väität minun tietävän!!
Se kertoo paljon sinusta.

Minussa on kyllä sitä vikaa, että jos joku suomalainen ei ymmärrä suhdelukuja 60,000,000,- / 10,000,- 130/1, niin niistä on syytä huomauttaa.
Ei tunne tosiasioita hiukankaan vertaa.
Ei seuraa maailman tapahtumia.
Ja uskoo, että Suomi voi muuttaa maailman isoja asioita, niin silloin on järjessä vikaa.

Pasi Anttila
Vastaus kommenttiin #14

Olen vain seurannut näitä kommenttejanne ja huomannut että usein käytätte halveeravia nimityksiä ihmisistä jotka eivät allekirjoita mielipiteitäsi varsinkin maahanmuutosta ja pakolaisista.

Siksi tämä kommenttini.

Olen pääpiirteittäin samaa mieltä maahanmuuttjatasosta kuin te. Syyni vain ovat eri.Enklä myöskään näe asiaa niin että leimaisin jonkun ihmis/kansanryhmän rikollisiksi, en ennenkuin sen joku kykenee todistamaan.

Risto Nikander
Vastaus kommenttiin #20

Minua ei tarvitse teititellä.

On typerää ja vähintään naiivia kuvitella ratakaista pakolaisongelmaa kuten sitä nyt yritetään ratkaista ja tuhoisaa Euroopalle. Lisäksi se on totaalisesti väärin suomalaisia veronmaksajia, rikosten uhreja kohtaan ja suomalaisia vähävaraisia ja tulevia sukupolvia kohtaan. Eli tällainen porukka yrittää saada lähes kaikkia tai ainakin mainuttuja suomalasia tahoja kärsimään omien itsekkäitten halujensa ja mielipiteittensä mukaan. Sekin on moraalitonta.

Niin, islaminuskoisille valehtelu kristittyjä virkamiehiä kohtaan ei ole vale. Suomalaiselle se on virkamiehen harhaan johtamista eli rikos. Ja sekin sallitaan toistuvasti Suomessa, kuten valitukset kielteisistä turvapaikkapäätksistä osoittavat.
En sano kansanryhmää rikollisiksi. Sanon vaan, että suuri osa nuorista tänne tulleista miehistä oavt rikollisia. Ja jos heltä kysttäisiin, olisiko heillä varaa elättää itse itsensä, niin ainakin lähes kaikki olisivat. Heiltä kun ei sellaista kysytä ja vaan vaativat lisää sitä ja tätä. Suomalasia vaaditaan osoittamaan varattomuutensa ja jopa myymään omaisuutensa.
Nämä Suomen "pakolaiset" kun ovat vielä soputumattomia noudattamaan suomalaisa sääntöjä

Heikki Paananen
Vastaus kommenttiin #7

Kommentoija Anttila: "Opettelisit edes keskustelemaan ja lopettamaan nuo lapsellisten termien ja nimitysten käyttö erimieltä olevista."

Käyttökelpoinen kannanotto.
Olisikohan mahdollista saada lupa käyttää tätä lausetta US:n kommenttiketjuissa aina, kun nimittelyä ja lapsellisia termejä esiintyy? Lupaan toki siteerata sanatarkasti, ja ryhdikkäästi kreditoida lauseen alkuperäinen esittäjä.

Viljo Tuononen

Sehän on itsestään selvyys että Jussin mielipide muuttuu, koska hän seuraa Suomen tilannetta työttömien näkökulmasta jotka joutuu kärsimään pakolaisten takia. Jos väittää vastaan asioista , niin täytyy katsoa asian kokonaisuus, että miksi mielipiteet ovat muuttuneet. Sinulla on kirjoitusvirhe sillä tarkoitat varmaankin talouskasvun heikentymistä.

veli leppäjuuri

Sattumia on Suomi ja maailma pullollaan, eikä voida edes kuvitella maahanryntäyksen aiheuttaneen Suomen taloudessa näkyvän piikin parempaan suuntaan. Mielestäni Suomen ensisijainen tavoite täytyy olla näiden väestöryhmien auttaminen siellä eikä täällä.

Petri Hämäläinen

Talouskasvu edellyttää tuottavaa työtä.

Pakolaisten holhoaminen verovaroin ei luo talouskasvua, koska se luo vain palkkatyötä joka ei tuota yhtään mitään.

Talouskasvu tulee vain siitä että pakolaiset työllistyvät tuottaviin tehtäviin. Nykyään Afganistanista, Irakista ja Somaliasta tulevat eivät työllisty suuressa määrin vaan jäävät pääosin yhteiskunnan holhottaviksi.

Tämä ei luo talouskasvua vaan valtion velkaa.

Jouko Kauppinen

"Jussi ei huomaa, että nykyinen talouskasvumme itse asiassa alkoi ennätyksellisellä maahanmuuttoryntäyksellä."
Talouskasvu alkoi siitä johtuen kun vienti lähti vetämään. Jos halutaan pysyä vain tosiasioissa niin hallituksen leikkauksista olisi valtaosa voinut jäädä tekemättä ilman maahanmuuttajia. Maahanmuuttajista ovat menot sellaisia että jo ensi vuonna ei olisi tarvinnut ottaa velkaa enää ollenkaan vaan päin vastoin olisi voinut velkaa lyhentää, nämä ovat tosi asioita. On kuitenkin inhimillistä ottaa pakolaisia mutta hallituissa rajoissa.

Viljo Tuononen

Nykyinen hallitus ajattelee asioita alapäällään kun pitäisi ajatella aivoillaan, mutta minkäs mahdat kun aivot puuttuu. Suomen tulevaisuus riippuu nyt Juha Halla Ahosta ja Antti Rinteestä. Molemmat ovat täysi järkisiä ja enemmänkin, koska kummallekkaan ei ole , niin kiperää tilannetta mitä eivät osaisi ratkaista.

Viljo Tuononen

Nykyinen hallitus ajattelee asioita alapäällään kun pitäisi ajatella aivoillaan, mutta minkäs mahdat kun aivot puuttuu. Suomen tulevaisuus riippuu nyt Juha Halla Ahosta ja Antti Rinteestä. Molemmat ovat täysi järkisiä ja enemmänkin, koska kummallekkaan ei ole , niin kiperää tilannetta mitä eivät osaisi ratkaista.

Viljo Tuononen

Nykyinen hallitus on ehdottomasti syrjäytettävä, koska hän pakottaa työttömiä töihin , niin ettei heille makseta päivärahaa jos eivät ota työtä vastaan . EI KUKAAN TÄYSIJÄRKINEN OTA SELLAISTA TYÖTÄ VASTAAN JOSSA TYÖNANTAJALLA ON OIKEUS HÄNET EROTTAA JOS PÄRSTÄKERROIN EI HÄNTÄ MIELLYTÄ. SELLAINEN SYRJINTÄ ON RIKOS. Hallitus yllyttää työnantajia rikokseen joten työttömät vaatii hallitukselle rangaistusta oikeuden halventamisesta.