Keskiviikko 22.5.2019

Tyly kuitti Juha Sipilälle: ”Kuinka tyhmänä tämä hallitus ihmisiä oikein pitää?”

Luotu: 
1.9.2018 12:17
Päivitetty: 
1.9.2018 15:24
  • Kuva: Valtioneuvosto
    Kuva
    Pääministeri Juha Sipilä olisi opposition mukaan voinut ajaa pakolaiskiintiön ja kehitysavun nostoa budjettiriihessä.
|

Vihreiden kansanedustaja Ozan Yanar arvostelee suorin sanoin pääministeri Juha Sipilän (kesk) Ykkösaamussa tekemää linjausta kehitysavusta ja pakolaiskiintiöstä.

”Olen valmis nostamaan tulevaisuudessa kehitysapua, kohti 0,7 tavoitetasoa ja tuplaamaan pakolaiskiintiön”, Sipilä sanoi.

Lue tarkemmin: Juha Sipilä Ylelle: ” Olen valmis nostamaan kehitysapua ja tuplaamaan pakolaiskiintiön”

Yanar huomauttaa, että Sipilä olisi voinut ajaa näitä asioita esimerkiksi budjettiriihessä aikaisemmin tällä viikolla.

”Samalla tavalla hallitus on leikannut valtavasti koulutuksesta ja tutkimuksesta. Vaalien lähestyessä niihin on lisätty rahaa, mutta murto-osa verrattuna tuhoisiin leikkauksiin. Se ei estä ministereitämme hehkuttamasta nyt "panostuksia" koulutukseen. Kuinka tyhmänä tämä hallitus ihmisiä oikein pitää”, hän kysyy Facebookissa.

Myös vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto huomauttaa, että, että budjettiriihi olisi ollut hallitukselle tilaisuus tehdä muutoksia Suomen turvapaikkapolitiikkaan.

”Kokoomuksen ja keskustan moraalinen selkäranka kuitenkin katosi jälleen eikä hallitus korottanut pakolaiskiintiötä. Hallitus ei halua auttaa hädänalaisia Suomessa, mutta eipä se halua auttaa heitä muuallakaan. Sen lisäksi, että keskellä historiallista humanitaarista kriisiä Sipilän hallitus pienensi pakolaiskiintiötä ja vaikeutti perheenyhdistämistä, se myös leikkasi massiivisesti kehitysyhteistyörahoista. Juuri kehitysyhteistyörahoista leikkaaminen estää ihmisten auttamisen heidän kotimaissaan”, hän kirjoittaa blogissaan.

Myös vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson huomauttaa, että päätöksiä kehitysavusta ja pakolaiskiintiöstä olisi voitu tehdä budjettiriihessä.

”Eikö pääministeristä yhtään tunnu nololta linjata olevansa valmis tuplaamaan pakolaiskiintiön sekä lisätä kehitysyhteistyön määrärahoja, kun hän olisi voinut tehdä juuri näitä asioita esim. juuri päättyneessä budjettiriihessä? Pitäisi tuntua”, hän tviittasi.

Rkp:n varapuheenjohtaja Anders Adlercreutz puolestaan kehottaa Sipilää ryhtymään tuumasta toimeen.

”Jos pääministeri ja hänen puolueensa näin haluaa, niin silloinhan se on tekemistä vaille valmis!”

Sen sijaan sisäministeri Kai Mykkäsen (kok) päätös teettää selvitys Maahanmuuttoviraston toiminnasta saa oppositiolta kiitosta.

”Kiitos, että kuuntelit Kai Mykkänen. Oikeusvaltiossa ei saa koskaan pelätä totuutta ja sen takia myös tärkeää, että tämä riippumaton selvitys tehdään”, rkp:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson tviittasi lauantaina.

Myös vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson pitää uutista tervetulleena.

”Toivottavasti hallitus on valmis myös korjaamaan oikeusapuun tehdyt heikennykset sekä huolehtimaan palautuskiellon ja ihmisoikeuksien toteutumisesta kaikessa viranomaistoiminnassa.”

 

 

 

 

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Virtanen

Jaa'a, paha sanoa, kuinka viisas tai tyhmä kukin on. Ja ylipäätään mikä on viisasta tai tyhmää. Mutta veikkaan, että lähes jokaisella ihmisellä on oma suu lähempänä kuin kontin suu. Myös nyt äänessä olevilla opposition suurituloisilla kansanedustajilla. Ehdotankin, että aloitetaan leikkaukset heiltä ( verottomat kulukorvaukset, luopumiseläkkeet ym )lakimiesten lisäämiseksi, siis palkkioitten kasvattamiseksi.. Ja täällä oleskelemiseen verorahoillamme. Nämä kansanedustajat kun ovat sitä mieltä, että enemmän pitäisi vaan uhrata niukkoja resurssejamme pakolaisiin. Vaikka oma vanhustenhuolto on osittain retuperällä ja terveydenhoitommekin kangertelee. Eläkkeetkin polkevat paikallaan. Koulutuksesta on leikattu jne ja silti valtio velkaantuu lisää. Kuka tässä on tyhmä ja kuka viisas ?

Sauli Aittola

Samaa mieltä. Jyrki Kataista pidettiin kuutosen matemaatikkona, nyt vaikuttaa että Sipilä voidaan luokitella samaan kastoin.
Kehitysapu ja yleensä apu, jonka pystyy antamaan,
on annettava aina lähimmäisille ja lähipiiriin. Suomalaisten apu ensin suomalaisille ja jos vielä liikenee niin rajan taakse karjalaisille tai virolaisille.

Mauno Strandén

Olet oikeassa Timo!
Vihrvasurit ei välitä omista köyhistä ja asunnottomista vaan elintasosurffarit on heille kaikki kaikessa! Kukaan ei tiedä keitä ne on, onko vaikka kotimaassaan rikollisia, tulevat tänne lopulliseen täysylöspitoon.
Toinen ajatus on, että vihervassarit haalii tulevia äänestäjiä, kun nämä haluaa äänestää niitä jotka takaa täysylöspidon heille jatkossakin?

Tapio Mäkeläinen

Sinun Timo kannattaisi avata netistä löytyvä valtion tulo- ja menoarvio. Sieltä löytyy Eduskunnan kohta.
Kaikkineen rapiat 30 miljoonaa. Työttömyyteen palaa yhä alakanttiinkin noin 4500 miljoonaa vuodessa. Vaikka Eduskunta lopetetaan kokonaan, ei se mainitsemiisi kohteisiin vaikuta yhtään mitään.
Ehkä katkeruutesi suomalaisten kansantautiin nimeltä kateus ja ylipäätään vitutus toisi hetken tauon.
Siks toisekseen, jos 6000 e miinus verot on Suomessa hyvätuloinen niin pieniä ovat silakat joulukaloiksi.

Risto Nikander

Tyhmää politiikkaa, tyhmempää, (Sipilä), tyhmintä, vihervassurit ja RKP.
Myös moraalitonta ja perin juuurin naiivia, sillä maailmassa on yli 60 miljoonaa pakolaista.
Suomessa olevat, suurin osa nuoria miehiä, vapaamatkustajia ja jopa rikollisia, ovat näiden tyhmimpien mielestä niin arvokkaita, että heistä täytyy kustantaa 130 kertaisesti se, mitä todellisista pakolaisista, (naisista ja lapsista) pakolaisleireillä.
Mitä auttaisi 2000 kiintiöpakolaista Suomessa. Miksi heillä olisi oikeus luksus elämään mieluummin kuin autettaisiin 130 todellista pakolaista.

Pasi Anttila
Vastaus kommenttiin #5

Miks mun pitäs auttaa? Kun ihminen väittää tollasta luulisi hänellä olevan jotain millä väitteensä perustelee.

No sen verran voin auttaa että sellasta tilastoa ei taida löytyä.
Maailmassa tuskin on sellaista ihmisryhmää josta valtaosa on jonkinsortin rikollisia.

Risto Nikander

Palaa sinä venepakolaisiin jos haluat. He ovat sopetuneet Suomeen ja elättävät itsensä. Minä puhun näistä, eiryisesti Irakista tulleista yli kahdestakymmenestä tuhannesta nuoresta miehstä Joista Nerg tietää tietää "kaikki" ja sinun tapaisesti ilmeisesti uskovat.
Minulle riittää nämä tilastiot, joita on syntynyt Suomessa viime vuosina.
Ja mm. se, että Helsingissä asuvista vieraskielisistä Helsingissä asuvista 25 - 64 vuotiaista henkilöistä 24% ei ole työssä tai koulutuksessa. (TalousTekniikka 2018 08 31) En tiedä partaisten lähi-Idän lasten prosenttimääristä, mutta varmaan uskon, että se on 90%, paitsi jos yhden tunnin Suomen opiskelu viikossa lasketaan opiskeluksi. Se kai on se, mitä heiltä suunnilleen vaaditaan.
Lisäksi rikos on muun muassa laittomasti maassa oleskelminen.

Pasi Anttila
Vastaus kommenttiin #17

"Helsingissä asuvista vieraskielisistä Helsingissä asuvista 25 - 64 vuotiaista henkilöistä 24% ei ole työssä tai koulutuksessa".

Paljonkos kantasuomalaisten osuus on?

"partaisten lähi-Idän lasten".
Mistähän mahtaa kertoa tuollaisten termien käyttö?

Kauko Aalto
Vastaus kommenttiin #35

#35 Miksi heitä pitää verrata kantasuomalaisiin? On käsittämätöntä, ettei ymmärretä, että maahan itsensä järjestäneet eivät ole vertailukelpoisia kantasuomalaisten kanssa. Kantasuomalainen olkoonkin, että on työtön, on sukunsa tai vanhempiensa ansiosta osallistunut hyvinvoinnin luomiseen. Pakolainen ei ole, hän on vain valmiiseen pöytään tullut kestivieras.

Risto Nikander
Vastaus kommenttiin #35

Etkö tosiaa tiedä tilastoja, jotka kertovat "pakolaisten" itsestään ilmoittamat iät!?! Monella parta kasvaa alle 17 vuotiainakin. Ja varsinkin 23 - 25 vuotiailla.
Mielestäsi varmaan kuuluisi kutsua heitä lapsukaisiski.
Minusta he ovat suurimmaksi osaksi valehtelijoita ja siitä pahempia.

Risto Nikander
Vastaus kommenttiin #35

Eiköhan kantasuomalaisten osuus ole pienempi kuin työttömyysprosentti Helsingissä, jossa on paljo töitä. En edes tarkista, mutta eiköhän työttömyysprosentti ole noin 7 - 8 %.

Naurettavia kysymyksiä. Kaikkien ptäisi olla edes suuruusluokasta tietoinen.

Reijo Vuoriheimo

Mistä tuollainen tieto on peräisin? Koko vihervasemmisto moittii hallitusta, kun kehitysapua vähennetään ja pakolaisia pitäisi saada lisää, eikä täältä saisi edes palauttaa yhtään maahantulijaa. Kysy vaikka Touko Aallolta, saako maasta poistaa pakolaisia.

Ari-Matti Kytölä

Voi voi sentään, kun nyt ollaan laittomasti meillä olevista näin fanaattisen kiinnostuneita omien eläkeläisten tai muuten huonosti toimeen tulevien sijaan. Eikö nämä fanaatikot ihan oikeasti ymmärrä, että kun ylimääräistä jaettavaa ei ole, on tänne helpon elämän perässä tulevista pelkkiä kuluja, jotka ovat meidän omilta kansalaisilta pois. Miksi eivät arabimaat hoida omia muslimeiltaan tai naapureitaan, etteivät tunkisi tänne kylmään Pohjolaan omia rituaalejaan puuhastelemaan. Kyllä nyt pitäisi vaalien läheisyydestä huolimatta jättää tällaiset älyttömät lupaukset tekemättä eri puolueissa.

Kaarlo Kunnari

Andersson ja Henriksson, Sipilän pitää noudattaa meidän enemmistönkin toiveita eikä vain teitä. Kehitysavun lisääminen poistaa rahoja kotimaisista kohteista joita on paljon. Miksi me kansalaiset, jotka maksamme valtion ja kuntien kulut joudumme maksamaan myös muiden kuluja? Maksakaa te, joilla näyttää olevan varaa. Koulutuksesta leikkasi jo edellinen hallitus, jos et muista ja silloin myös kerrottiin, että koska koulutettavien lukumäärät ovat pienentyneet voidaan leikkauksia tehdä. Olen ikäluokkaa (niitä suuria), jonka koulutukseen on panostettu moninkertaisesti vähemmän kuin nykyiseen ja meille ei kustannettu minkäänlaisia avustuksia eikä asumistukeja. Jos halusi syödä ja nukkua lämpimässä piti tehdä iltaisin ja kesällä töitä, vaihtoehto oli asua kuusen alla. Koska valtio ottaa velkaa vajaa 2 miljardia vuodessa ja entistäkin on tietääkseni n. 106 miljardia, niin ylimääräisten kulujen hankkiminen on typerää. Edellisten hallitusten aikana (Lipposen jälkeen) oltiin 10 vuotta menossa konkurssiin ja te syytätte Sipilää typerästä ja lyhytnäköisestä politiikasta, kun hän vajaassa 3 vuodessa on saanut konkurssisuunnan muuttumaan huomattavasti paremmaksi. Vai oletteko tahallisesti ajamassa maatamme konkurssiin? Valitettavasti en tajua mitä etua teidän ja vihreiden ajatuksista yhteiskunnallemme on nyt ja tulevaisuudessa. Mielestäni ei mitään hyvää! En ole keskustan enkä persujen kannattaja, vaan veronmaksaja, joka ei tule koskaan saamaan takaisin maksamaansa, vaan se on jaettu aina etuina muille. Olen ns. mutu eli muualta Suomesta muuttanut työn perässä. Meitä on huonommin kohdeltu aina kuin ns. matua jolle työnnetään kakenlaisia etuja ja meille sanotaan; "teille ei mitään, tehän olette suomalainen".

Kaarlo Kunnari

Toivottavasti koskee sillä olen sitä maksanut vuodesta 1958 ja kuitenkin olen saavuttanut eläkeläkelaskentaiän vasta v.1964. Olen muuten valtion eläkkeellä, joten näistä mainituista vuosista en saa mitään eläkettä. Nämä kun lasketaan mukaan olen tehnyt riittävän suuren työpanoksen verrattuna nykyisiin ikäluokkiin, jotka menevät töihin 28 vuotiaana ja jäävät eläkkeelle 65 vuotiaana eli eli noin 37 vuotta työelämää.

Tarja Laakso

Ozan Yanar taitaa olla tällä kertaa väärässä, ainakin osittain. Suomen kansa tuntuu todella olevan niin tyhmää, ettei muista puolta vuotta kauempaa hallituksen ja valtapuolueiden tekemisiä ja äänestävät puolueiden vaalilupausten mukaisesti (tai jopa ilman minkäänlaista käsitystä asioista, eli pelkkien valtapuolueiden populististen puheiden perusteella).
Joten Sipilä osaa vetää oikeasta narusta - antaa kuvan, että he ovat saaneet kaikkea hyvää aikaiseksi, kun nyt antavat almuja tulevilel äänestäjilleen, tai puhuvat täysin vastoin tekemisiään.
Jos Sipilä olisi halunnut, mitä puhuu, hän olisi jo tehnyt sen, eikä silloin tarvitsisi puhua, mitä hän haluaa. Hän kun on vallassa juuri tällä hetkellä.

Ikävää, että nämä puheet tosiaan vetoavat suureen osaan suomalaisista. Jolloin tilanne ei muutu seuraavienkaan vaalien jälkeen paremmaksi muille kuin suursijoittajille ja muille rikkaille (joita tuntuu kovin moni suomalaisista pitävän itseään, mutta vain harva pystyy hyödyntämään noita rikkaille annettuja erikoisetuja). Suurin osa kansasta, kaikki palkansaajat, ehkä eniten keskituloiset, saavat kärsiä kokoajan lisää nykyisten valtaa pitävien (Keskusta, Kokoomus ja Siniset, joilla ei ole minkäänlaista mandaattia Suomen kansalta) toimista. Sillä ei se Kokoomuskaan aja sen enempää keskituloisten kuin pienituloistenkaan asiaa, vaikka niin väittävätkin, eikä silloin kenenkään muun kuin suursijoittajien pitäisi sitä äänestääkään - ja kun niitä suursijoittajia on Suomen kansasta ehkä noin 1%, ei voi kuin ihmetellä Kokoomuksen 20% kannatusta. Keskusta puolestaan ajaa maajussien asiaa nimellisesti, mutta tällä hetkellä taitaa olla puoleen vallan kahvassa muutama, mutta sen verran tärkeässä asemassa , niitä, joka ei aja sen enempää heidänkään etujaan, kun omien etu (eli sijoittajien ja yrittäjien) on se tärkein, heitäkään ei ole edes keskustan 15% verran. Joten myös Keskustan kannatus ihmetyttää suuresti. No, ehkä kyse on siitä, ettei ole parempaakaan vaihtoehtoa olemassa (ikävää sekin, että tällä hetkellä vaikuttaa taas entistä enemmän siltä, ettei tosiaan ole hyviä vaihtoehtoja, joten on valittava se vähiten huono aikanaan tulevissa vaaleissa, kun eivät ne muutkaan aja keskituloisten eli Suomea veroillaan elättävän kansan, etuja)...

Mauno Strandén

Sitkeestihän tämä hallitus on toiminu, edellisestä hallituksesta lähti puoluejohtajat käpykaartiin KD johtajaa lukuunottamatta, melkoisia puliveivareita, ei kanteet vastuuta? Käteinen tuskin 6 matikalla osasi laskea mitä on 1plus1? Vihervassareiden tavoite on, että koulutus kestää eläkkeelle saakka, ei he töihin ala itse, jonkun muun työtä pitäisi järjestää?

Juha-pekka Naukkarinen

Suomen kansalta on viety Sipilän johdolla viime vuosina miljardeja,Katainenkin teki saman hyväksymällä Kreikan tukipaketit,se oli hänen hintalappu komissaarin paikasta,ensi vuonna Sipilän hallitus on luvannut 400 miljoonaa maahanmuuttoon,joka on suomalaisten vähävaraisten elintasosta pois,herätkää viimeinkin äänestämään ensi vuonna puoluetta,joka auttaa vähäosaisia suomalaisia,eikä jaa verorahojamme tuntemattomille maahantulijoille!

Jouko Kauppinen

Vihreät ja vasemmisto haluaa lisää pienituloisille ja haluaa lisätä pakolaiskiintiöitä, haluaa myös lisää koulutukseen, mistä sitten rahat tähän kaikkeen, koska veroja ei saa lisätä kuin vain pieneltä ryhmältä suurituloisissa. He ovat varmaan lintsanneet silloin muut lukivat matematiikkaa, siltä nuo puheet vaikuttavat, ja kaiken lisäksi he pystyisivät nuo kaikki lupaukset täyttämään ilman että velkataakka lisääntyisi. Meille syötetään sellaista pajunköyttä että ei siinä paljoa arvosteta äänestäjien omaa päättelykykyä.

Iiro Koppinen

PM totesi sen, minkä suurin osa tietää. Vuoden 2015 tulijoista (suurin osa Irakista, Afganistanista eikä Syyriasta, Sudanista, Jemenistä ym) tulivat talouden perässä. Tämä hässäkkä nielee hirvittävästi rahoja todella hädänalaisten auttamisesta, mihin pitäisi vähitellen päästä. tällainen kiihkoilu ja hurskastelu ei asiaa auta. Ja nämä korkeasti koulutetut ovat vieläpä enimmäkseen julkisissa viroissa.

Airi Pulkkinen

V. 2014 käytettiin kehitysapuun ennätysmäärä, 1301 miljoonaa euroa. Tuolloin valtiovarainministerinä ollessaan Antti Rinne sanoi häpeävänsä kehitysavun tasoa (Kotimaa 26.2.2015). Seuraavana vuonna Suomeen vyöryi 32 476 turvapaikanhakijaa.

Afrikan väestöräjähdys luo enemmän kurjuutta kuin mikään apu voi parhaimmillaankaan sitä vähentää. Suomi on avustanut mm. Tansaniaa v.1962 ja Mosambikia v. 1977 alkaen. Ko. maat kuuluvat edelleen Suomen viiden suurimman avustusmaan joukkoon. Somaliaa on avustettu 1980-luvulta alkaen ja edelleen. Tästä huolimatta sieltä on tultu jo 30 vuoden ajan hakemaan turvapaikkaa.

Viime vuosina Suomi on painottanut koulutusalan kehitystyöhön. On havahduttu siihen, että kouluissa opitaan aivan liian vähän. ”Monissa kehitysmaissa opetus on niin huonolla tolalla, että lapset eivät opi ylipäänsä mitään. On samantekevää, millä kielellä opetetaan, jos opettajat ovat läsnä luokassa alle puolet oppituntien kestosta. Kun työmoraali ja vastuuntunto ovat tätä luokkaa, on sama miten paljon rahaa lahjoitetaan.
Suomi on auttamassa eri maita vaikka ei pysty poistamaan kasvavia ruokajonoja omasta maastaan.

Panu Saarela

Ei näitä kiihkoilijoita kiinnosta pätkääkään mitä Sipilä tai kukaan muukaan oikeasti sanoi tai sanoo. Tärkeintä on päästä oksentamaan omaa pahaa oloaan, kateuttaan ja rasismiaan.

Argumentiksi riittää vastapuolen leimaaminen - kokoomuslaisia myöten! :D - vihervassareiksi.

Kaava on itse asiassa sama, mitä käytettiin Neuvostoliiton aikoina: kaikki kritiikki ja kriitikot leimattiin neuvostovastaisiksi. Muita argumentteja ei tarvittu.

Janne Pohjala

Kröhöm. Ettei vain olisi ollut herra Saarela joka on ollut hankkaasti leimaamassa Kremlin trolleiksi kaikkia, jotka ovat olleet ulko- ja turvallisuuspolitiikassa eri mieltä kuin hän.

Nyt kun sitten ei edes kuten Saarela hyökätä henkilötasolla häntä kohtaan, niin alkaa uhriutuminen maahantulopolitiikasta.

Mitenkäs se näin?

Tapio Mäkeläinen

Mä olen niin täynnä näitä oxzanarinoita ja janitoivoloita että meinaa loppukin suojaus pudota käytöksestä.
Enempää ei voi oman painoarvon kokemus olla pielessä kuin näillä tasan yhden asian ajajilla.
Se käänteinen arvo tällä on , että yhteiskuntaa rakentavat voimat heräävät näiden pummilla ajavien taakasta. Mitään muuta ei tule kuin valitusta valitusta. Mitään panosta siihen mistä hekin vetävät 6400 k/ kk ja edut plus eläke ei ole. Turhakkeita. Että piti kivan päivän päälle tuokin lukea.Tässä rupeaa ikiporvarikin taipumaan Halla-Ahon linjoille.

Tapio Mäkeläinen

Ja sieltä tuli nazikortti. Ihanko oot Fingerporista?
Nuoruudesta tunsin kyllä elämässään erittäin hyvin menestyneitä ex SS-miehiä. Ei nekään mitään natseja olleet. Muuten vaan lujaranteisia ukkoja. Naureskelivat Turussa koulukuvaaja, Valtakunnanjohtaja Pekka Siitoimelle ja hänen armeijalleen. Samanlaisia pellehermanneja ovat nykyisetkin .

Janne Pohjala

On kai näitä leikkinatseja ja vapausrinsikoita joku sata. Paljon vaarallisempia ovat Suomen kommunistisien (Vasemmistoliitto ja vihreät) puolueiden tukemat ääriryhmät, kuten Antifa ja anarkistit, jotka ovat tehneet terroritekoja, polttaneet bussivarkoita, autoja ja lietsoneet väkivaltaa.

Minun puolesta joutaa kumpikin ääriaita kieltää ja johto tuomita vankilaan.

Rauno Vänttinen

Jos joku haluaa "pakolaisen " tänne he voisivat itse maksaa ne kulut vaikka 1 pakolaisesta joka asuisi hänen luonaan -jos haluaa 2 maksaa sitten kahdesta..voi olla että pakolaisia ei enää tulisi niin suomeen ...? Työllisyyttä myös pitäisi saada nousemaan ,samoin pitkäaikais työttömiä oikeisiin töihin mistä maksetaan palkka että sillä pärjää...

Jarmo Finnilä

Onko ihme opposition arvostelu, kun he yrittävät hämätä kansaa, etteivät ihmiset muistaisi, että nimenomaan he laittoivat maan asiat sekaisin neljässä vuodessa, kokoomuksen johdolla.
Ruotsi takoi 4% kasvua, kun vihreätvasemmisto nolla.
Lisäksi tekivät 47 miljardia velkaa valtiolle ja satatuhatta uutta työtöntä.
Jumala varjelkoon Suomen sinipunahallitukselta!
Kehitysmäärärahoja ei voi nostaa ennenkuin talous on saatu plussalle.
Ei ole järkeä lainata ulkomailta rahaa ja antaa sitä kehitysapuun.
Valtio on joutunut vieläkin ottamaan lainaa omiin tarpeisiin, vaikka Sipilä on saanut huippuosaamisellaan ja johtajuudellaan jo satatuhatta uutta työpaikkaa ja valtion talouden lähes tasapainoon.
Vihreät vasemmisto pitää kansaa tyhmänä.
Hävetkää!
Keskusta vyöryy vaalien voittoon!

Mark Andersson

Kansa onneksi viisastuu vuosi vuodelta, mutta hallituspuolueet laskevat tahdin niin hitaaksi, että kuvittelevat saavansa kansalta riittävästi ääniä vaaleissa voidakseen tuhota Suomea vielä tämän rappiokauden jälkeenkin.

Tyhmyyden edistämisessä niillä on toki yksi merkittävä apu: kaupallinen media, joka noudattaa kuuliaisesti mainostajan maailmankuvaa, ja sehän ei kansan viisautta eikä etua tavoittele, koska kaikki viisaus on mainostajille vain vahingollista.

Pahinta on, että Yle toimii hallitusvallan puudelina niin, että ainoa kaupallisuudesta vapaa valtaviestimemmekään ei poikkea kaupallisesta, ainakaan olennaisilta osin.