Lauantai 25.5.2019

Juha Sipilän heitto maahanmuuttajista suututtaa – Tutkija: ”Onko sinulla näyttöä ruman väitteesi tueksi?”

Luotu: 
2.9.2018 10:23
Päivitetty: 
2.9.2018 11:53
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Juha Sipilä sanoi Ylen Ykkösaamussa lauantaina muun muassa, että suurin osa maahanmuuttajista ”on liikkeellä taloudellisten syiden takia”.
|

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) maahanmuuttoa koskevat kommentit suututtavat ja myös ihmetyttävät. 

Sipilä totesi Ylen Ykkösaamussa lauantaina muun muassa, että suurin osa maahanmuuttajista ”on liikkeellä taloudellisten syiden takia”.

”Nythän tämän tilanteen teki vaikeaksi se, että suurin osa näistä liikkeellä olijoista oli taloudellisten syiden takia. Ei sen takia, että he pakenisivat sotaa tai henkilökohtaista vainoa. Se on tämän epäjärjestyksen aiheuttanut Euroopassa”, pääministeri sanoi.

Helsingin yliopiston maahanmuuttotutkija Erna Bodström ihmettelee, mihin Sipilän väite perustuu.

”Ihan oikeasti Juha Sipilä, onko sinulla näyttöä tämän ruman väitteesi tueksi? Eurostatin mukaan turvapaikanhakijoista yli puolelle myönnetään kv-suojelua EU:ssa”, hän kommentoi Twitterissä.

Pelastakaa Lapset ry:n vaikuttamistyön asiantuntija Tapio Laakso sanoo, että vuosina 2015 ja 2016 puolet turvapaikanhakijoista tuli vain kolmesta maasta eli Syyriasta, Afganistanista ja Irakista. Hän huomauttaa kaikkien näiden olevan maita joissa on meneillään vakava konflikti.

”On surullista, että edes pääministeri ei kykene pysymään faktoissa puhuessaan turvapaikkapolitiikasta. 2015&2016 puolet turvapaikanhakijoista tuli vain kolmesta maasta eli Syyriasta, Afganistanista ja Irakista - kaikki maita joissa on meneillään vakava konflikti.”

Sipilän puheita ihmettelee myös kansainvälisen lain ja ihmisoikeuksien professori Martin Scheinin.

”Onko tämä se sama pääministeri joka syyskuussa 2015 toivotti turvapaikanhakijat tervetulleiksi Suomeen ja lupasi heille talonsa? Se oli rohkeasti sanottu, mutta sen jälkeen teot ja myöhemmin myös sanat puhuvat toista”, hän kommentoi Twitterissä.

(Juttu jatkuu tviittien alla.)

 

Itä-Suomen yliopiston tutkijatohtori Tiina Sotkasiira puolestaan kiinnittää huomiota siihen, että pääministeri puhui Ykkösaamussa myös hallitsemattomasta maahanmuutosta.

Sipilä arvioi, että esimerkiksi Saksan maahanmuuttovastaiset mielenosoitukset ”kumpuavat hallitsemattomasta maahanmuutosta, mikä meillä oli 2015, 2016 ja sen seurauksista.”

”Kun poliitikko puhuu ”hallitsemattomasta maahanmuutosta” olisi aina kysyttävä, millä aikavälillä muutto Suomeen on ollut ”hallitsematonta”, mikä on sen osuus kokonaisuudesta, mitä Suomi ei hallitse - omia rajojaan, oleskelulupaprosesseja, ja niin edelleen”, Sotkasiira kommentoi Twitterissä.

Sipilän sanoihin tarttui myös vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Veronika Honkasalo, jonka mukaan Sipilän kommentti saattaa olla ”toistaiseksi pahinta”, mitä pääministeri on sanonut.

”On todella ongelmallista, että meillä on pääministeri, joka legitimoi äärioikeiston rasistisen väkivallan toteamalla, että sen syynä on "hallitsematon maahanmuutto". Tämä taitaa olla toistaiseksi pahinta, mitä Juha Sipilän suusta on kuultu. Näin hän oikeuttaa rasismin.”

(Juttu jatkuu tviittien alla.)

 

 

Oppositio tarttui lauantaina Sipilän Ykkösaamussa tekemään linjaukseen, jonka mukaan hän on valmis nostamaan tulevaisuudessa kehitysapua, kohti 0,7 tavoitetasoa ja tuplaamaan pakolaiskiintiön. Opposition edustajien mukaan näitä asioita olisi voinut ajaa jo budjettiriihessä.

Lue lisää: 

Tyly kuitti Juha Sipilälle: ”Kuinka tyhmänä tämä hallitus ihmisiä oikein pitää?”

Juha Sipilä Ylelle: ” Olen valmis nostamaan kehitysapua ja tuplaamaan pakolaiskiintiön”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Janne Pohjala

"Suvaitsevaisto" on koottu jihadiin. Harmi etä tosiasiat ovat täysin heitä vastaan.

Migrin tilasto kertoo että sitten vuoden 2015, 70% Suomesta turvapaikkaa hakeneista ei täyttänyt sen ehtoja, poistui, tai jäi luvatta maahan. Vain 30% täytti turvapaikan ehdot.

Sipilä on oikeassa. Nämä huutelijat eivät. Unelman puolustaminen on näille tärkeämpää kuin tosiasiat.

http://tilastot.migri.fi/#decisions/23330?start=541

Kansainvälinen suojelu: 47 543 hakemusta, aiheellisia 14 479 (30%)

Esko Riikonen
Vastaus kommenttiin #72

Totta. Sinne hakeudutaan, jossa saa ja jaetaan eniten. Moneyt lähelläkin olevat maat eivät kelpaa tulijoille, vaikka tulijat kertovat olevansa vainon alaisia. Jaksetaan taivaltaa sinne, jota pidetään hyvänä etuuksien jakajana.

Mikko Toivonen
Vastaus kommenttiin #72

Pitää paikkansa ja lisäksi myös ne 30% poisluettuna kiintiöpakolaiset ovat tulleet YK turpapaikkajärjestelmän säännöt rikkoen eli ovat luokiteltu ilmeisen jääviksi siitä syystä että palauttamisen on katsottu olevan joko kohtuutonta tai mahdotonta.

Kaikki poiskuettuna "vanhat inkeriläis mummot jne" ovat kuitenkin YK sääntöjen mukaisesti talouspakolaisia eli onnenonkijopita pahimmoillaan kun ovat tänne saakka jaksaneet paeta niin monen turvallisen ja rikkaan maan läpi, mutta joiden sosiaaliturva on tunnetusti pienempi tai olematon laittomille tulijoille

Kalle martikainen

Itis on näitä pullollaan ja kommentti on kyllä täysin totta varmasti ainakin 80% tapauksista.
Se että tuli sipulin suusta,oli outoa.
Toisaalta halusi lisätä ylen puolella mamutusta ja jakaa lisää rahaa afrikkaan miljardin,mikä on totaallisen hulluutta. Varsinkin kun velkaa ollaan saatu vähänkin taittumaan,niin sitten jaetaan pois lisää velalla?!?

Matti Loikkanen

Tosiasiahan on, ettei Suomi pysty elättämään kaikkia maailman hädänalaisia. Milloin vihervasurit tunnustavat tämän?

Pidetään omista vanhuksista, sairaista ja työttömistä huoli ensin.
Eikä ajeta Suomea konkurssiin, että meillä olisi tulevaisuudessakin jotain. Toisin sanoen, valtion velkaantuminen on saatava loppumaan.

Sami Miettinen

Tutkija on ilmeisesti jättänyt tutkimuksen vähemmälle ja keskittynyt vain ideologisen populismin viljelyyn. Hän nimittäin olisi hyvin pienellä vaivalla voinut selvittää esimerkiksi Frontexin tilastoista, että noin 60% EU:n alueelle tulevista 'pakolaisista' ei todellisuudessa ole pakolaisia, vaan 'economic migrants' eli taloudellisten syiden takia saapuvia maahanmuuttajia (joka ei muuten oikeuta turvapaikkaan).

Tämän saman totuuden on sanonut ääneen myös euroopan komission varapuheenjohtaja Frans Timmermans. Vaikka Sipilästä ei hirveästi pidäkkään, niin tässä asiassa hän ikävä kyllä on oikeassa.

Markku Savikivi

Ehkä olemme tosiaankin ajautumassa kohden hitlerismiä ja freudentalismia eli "germaanisen valtiasrodun" aatetta. Moinen pitäisi juuria Suomesta pois ja kieltää Höbelö, RKP ja vuonna 1918 rotuaatteiden pauhuissa perustettu Hoopoakatemia.

Mutta seuraavaksi voitaisiin siistiä muutakin politiikkaa. Jatkossa kansalaisten tasa-arvo on se, mikä jyllää.

Markku Savikivi

Aavistin oikein:
Martin Scheinin on Hoopoakatemian tuote. Niin vahva oli astian maku professorin kommentissa. Freudentalismi on rotutohtori A. O. Freudenthalin tuote.
Joukko-opillisesti tarkastellen hitleristit ja freudentalistit kuuluvat monikulttuurisia valtioita tavoitteleviin aatteellisiin ryhmiin. Hitleristeillä ja freudentalisteilla kummallakin joukolla on yhteisenä tavoitteena se, että "germaaninen valtiasrotu" alistaa ne muut kulttuurit alamaisikseen. Suomessa tätä tavoitetta palvelee suomalaisuuden nujertaminen tässä maassa keinolla millä hyvänsä, vaikka tekeytymällä humanistiksi "multiculturalismi" -oppia suosimalla, vaikka sen opin perimmäisenä tarkoituksena on Telluksen monikulttuurisuuden nujertaminen sekoittamalla kansat keskenään ja kulttuurit keskenään.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Martin_Scheinin

Kaarlo Kunnari

Kristian Kardén; Rasisti ja Natsikorttia käyttämälläkö tosiasiat kumotaan? Valitettavasti rasismia ja fasismia ei ole totuuksien kertominen ja väärien väittämien oikaisu. Tässäkin jutussa tulee ilmi edustamasi tahon käytös ja viestintä, joka ilmiselvästi kieltää ja tahtoo estää totuuden ilmitulon. Te edustatte kyllä 1930 luvun sensurointia ja koskahan alkaa kirjojen polttaminen ja keskitysleirien perustaminen meille vääräoppisille?

Pertti Lindeman

Vuosi sitten blogissani kiinnitin huomion näihin epämääräisiin ulostuloihin. Median olisi syytä käsitellä aihetta tarkemmin.

"Olen huomannut somessa ja median kommenteissa useasti auktoriteettien korostavan omaa koulutustaan tai asemaansa ja sen jälkeen esittävän oman mielipiteensä asiasta, josta heillä ei ole tarkkaa tietoa, vaan mututuntuma. He ottavat kantaa oman alaansa kuuluviin some päivityksiin ja median artikkeleihin tarkistamatta oman mielipiteensä todenperäisyyttä."

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241817-auktoriteetin-valemieli...

Seppo Virkkula

Myös YK:n edustajilta on tullut samansuuntaisia lausuntoja kuin Sipilältä. Eikä se, että maassa on aseellinen konflikti, ole yksinään riittävä peruste saada turvapaikka. Jutun yhteydessä olisi syytä tuoda esiin, ettei Bodström itsekään ole mikään neutraali arvioija, vaan stop deportations -liikkeen maahanmuuttoaktivisti.

Tapio Mäkeläinen

No on kova kommentti mutta kyllä PM on osin ihan oikeassakin.
[email protected] , joka kom tässä => tule , tietysti haluaa paapottavaa vaalikarjaa rajattomasti.

Koska se laittomasti maassa lusmuilevien palautus pannaan oikeasti käyntiin? On tässä ainoana maana ikinä pysäytetty bolsevikien Puna-armeijakin kaksi kertaa niin tota ei saada ruotuun. Njet snaju.

Janica Laine

Yk ja UNHCR on raportoinut että noin 70% eurooppaan matkaavista on elintasopakolaisia.Asia on tullut ilmi tutkittaessa siirtolaisuutta pakolaisleireihin verrattuna Eurooppaan ihmissalakuljetuksen kautta..Tutkimuksissa on mm esitetty huoli siitä että elintasopakolaisuus voi heikentää ja pidentää turvapaikkahakemusten käsittely aikoja ja itse käsittelyn laatua ja heikentää siten oikeiden pakolaisten oikeusturvaa.

Seppo Simonen

Uuden Suomen toimittaja näyttää löytävän vihervasemisto verkoston herkästi ja nopeasti ja hetkessä pukkaa Sipilästä antiuutisen tänne kaluttavaksi.
Meille tämä on niin silmiinpistävää anti Sipilöintiä joka näkyy niin selvästi että se menee Sipilän pikkiin jo positiivisena optiona tulevia vaaleja varten.
Muutoin pääministeri Juha Sipilä on oikeassa tässä turvapaikka shoppailussa.

Arvo Tammela

Simonen, olen samaa mieltä kanssasi. Toimittaja Incoronato on varsinainen vihervasemmiston agentti. Miten ihmeessä hän sattuukin löytämään näiden mielipiteet lähes välittömästi niiden ulostulon jälkeen. Ilmeisesti toimittajalla on ympärivuorokautinen suora linja Sipilän arvostelijoihin. Olen jo useamman kerran kommentoinut Incoronaton kirjoituksia, mutta ilmeisesti olen lisännyt toimittajan kiukaalle vain löylyä. Se huomio vielä, että Sipilää arvostelevien vihervassareiden ylistysjuttu on lehden ykkösuutinen. Olisiko Uuden Suomen aika hiljentää tahtia ja jättää jotain ensi kevääseen. Silloin vasta tiedetään, kuka on ollut pahin ja kuka paras.

Kaija Räihä

sosiaaliturva houkuttaa, salakuljettajien valheet lisäävät lähtijöitä ja lisäksi vielä islamin missionäärit...turvan ja suojelun tarvitsijat jäivät jalkoihin ja leireille.... suo siellä vetelä täällä.... mut ei meillä ole mitään velvollisuutta verorahoilla pönkittää näitä omituisia ilmiöitä

Mikko Toivonen

Onhan tämä nyt päivänselvää vähänkin kansainvälistä maailmaa tuntevalle, että esimerkiksi Suomeen tulevista millä tahansa nimikkeella apua hakevista 100% on tullut turvallisten maiden kautta ja ovat siten ainoastaan osa niistä poisluettuna jotka ovat suoraan vaarallisesta maasta ja tilasta tänne saapuneita, taloudellisia "yrittäjiä"
Heitä on ohjannut uskomukset Euroopan parhaimmista sosiaalituista ja vastaanotosta ihan itse pääministerin siviiliasuntoa myöten.

Tänne pitäisi ottaa vain jo työpaikan ennakkoon saaneita määräaikaisilla työluvilla ja aluksi "harjoittelijapalkoilla" ellei ole valmista koulutusta ja kokemusta minkä voi toimeen panna vaikka englanniksi. Tällaisten tulijoiden määrää pitäisi lisätä jotta saadaan työntekijät niihin hommiin mitä nykynuorisomme ei halua tehdä vaan mieluummin makaavat sossun elätteinä..

Oikeita pakolaisia voi ottaa EU ulkopuolisilta leireiltä sen enintäin 1000 vuodessa ja niistä maakohtaisesti valittuna sellaiset joilla on sopeutumisen halut ja edellytykset kulttuurillisesti.

Esko Riikonen

"Tänne pitäisi ottaa vain jo työpaikan ennakkoon saaneita määräaikaisilla työluvilla ja aluksi "harjoittelijapalkoilla" ellei ole valmista koulutusta..."

Tänne ei pidä ottaa ketään, enenkuin omat työkykyiset työttömät on työllistetty. Ja jos heille jaettaisiin asuntoja, kuten nyt turvapaikkaa hakeville, niin työpaikkojen ja työntekijöiden kohtaantumisongelma pienenisi. Työvoiman siirtymistä vaikeuttaa asumiseen liittyvät ongelmat.

Taisto Pihlajamaa

Turhan paljon tuntuu olevan mustavalkoista joko/tai asetelmaa keskustelussa. Sekä-että pitkälti unohtunut.

On syytä muistaa, että Islamin mukaan vääräuskoiselle valehtelu ei ole synti. Se on jopa oikeauskoista velvoittavaa, mikäli on kyse asiasta, jossa tavoitellaan oikeauskoisen etua. Tämä meidän sinisilmäisten on syytä opetella ja pitää mielessä.

Ari-Pekka Leppänen

Ihmettelen Uuden Suomen toimituksen linjaa. Mikä tämän artikkelin tarkoitus on ? Eilen Sipilän haastattelun kritisoijiksi oli kaivettu pelkkiä vasemmistoliiton ja vihreiden edustajia.

Tässäkin artikkelissa jokainen kritisoija saa jollain tavalla elantonsa pakolaisbisneksestä. No onko yllätys jos kritiikkiä tulee kun vero/apurahat vähenee ?

Ilkka Tähtinen

Kaikki pakolaiset (ne, jotka pakolaisiksi itseään väittävät) eivät ole oikeita pakolaisia, vaan hakevat parempaa elintasoa kuin mitä lähtömaa tarjoaa, osa jopa odottaa saavansa parempaa elintasoa ihan tulevan maan sosiaaliturvan perusteella. Tämä on vaan ikävä tosiasia, joka pitää tunnustaa.

Jouko Kauppinen

Pakolaisten lähtömaissa on matkojen myyjiä jotka tekevät rahaa sillä että myyvät venepaikkoja kelvottomiin aluksiin. Siinä vaiheessa jotka ovat huonoimmassa asemassa, heillä ei ole rahaa ostaa matkaa. On paljon sellaisia tulijoita joiden iso suku kerää rahat ja sitten kun tänne tulija saa töitä niin on velvollinen lähettämään kotimaahansa. Jos voitaisiin karsija todelliset avuntarvitsijat ja heidät otettaisiin vastaan, niin määrät putoaisivat huomattavasti. Sipilän sanomana tosiasia aiheuttaa arvostelua sen takia kun sen sanoo väärä mies, asiaa ei voi suoraan sanoa se politiikan kieltä meillä.

Esko Riikonen

Vaalit tässä on taustalla. Ja kepun kannatuksen vähyys. Edellisten kansanedustajien vaalin alla Sipilällä oli samantyylistä kommentointia. Mutta se kaikki loppui, kun kepu voitti vaalit ja Sipilästä tuli pääministeri. Ei tekoja puheiden suuntaan ole nähty. Orpo on ilmeisesti pitänyt siitä huolen.
Tässäon sama ilmiö, kun nyt Ruotsin vaalienkin osalta on nähty.

Kai Lähteenmäki

Tulijoita olisi tänne vaikka 100 miljoonaa, kuka luovuttaa lastenhuoneensa heille?

Olen ehdottanut massivista Afrikan kehittämistä- siellä on kyllä valtavasti vesivoimaa, metalleja, maatalousmaata, jne
Saharaan vettä Kongojoesta ja Niilistä esim 30 000 m3/sek
ST1 n tj vetämään hanketta..

Suvakki-tuttuni opettaa noille maahantulijoiulle suomea. Muutaman kokemuksen jälkeen hän valittaa, ettei noille nuorille eliittiperheiden pojile kelpaa bussikuskin yms kelpo hommat. Käyvät 1 päivän tutustumassa ja tulevat uudestaa istumaan kurssille. Nyt suvakkimme on tullut kriittiseksi- hän sanoo että 90% nuorista miehistä on taloudellisia onnenonkijoita- joita on vaikea työllistää kun he eivät osaa juuri mitään, ei englantia, ei mitään ammattia,..

Tehokkainta olisi Macronin strategia- lähialueille pakolaisleireille oppimaan englantia yms, joista valkataan tänne sopivat kouluihin ja töihin.
100e/kk riittää elämiseen siellä, 2000e/kk täällä- voimme siis auttaa oikeasti 20 kertaa enemmän siten...

Risto Nikander

Kun oikeista pakolaisista puhutaan, niin pakolaisten kustannukset on 1/130 siitä, mitä nämä Suoemssa asuvat partaöaspset kustantavat meille. Pkolaisleireillä on lapsia ja naisia. Siinä ero. Eivätkä he ole vaaraksi suomalaisille. Eivätkä vaadi parempaa puuroa, parempaa kohtelua, hyviä asuntoja ja lisää rahaa ja vapauksia ja etuoikeuksia.

Syntyvyyden säännöstely on ainoa toimiva ja tapa turvata maapallon elämä pidemmän päälle. Siiihen omn satsattava.

Hannu Mononen

Ihmettelen samoin, miksi Uuden Suomen uutiskynnyksen pitää ylittää jonkun tuntemattoman tutkijan suuttuminen "rumasta" tosiasiasta, joka pitää paikkansa vaikka onkin vastoin hänen ennakko-oletustensa mukaisia ideologisia uskomuksia.

Hannu Mononen

”Nythän tämän tilanteen teki vaikeaksi se, että suurin osa näistä liikkeellä olijoista oli taloudellisten syiden takia. Ei sen takia, että he pakenisivat sotaa tai henkilökohtaista vainoa. Se on tämän epäjärjestyksen aiheuttanut Euroopassa”, pääministeri sanoi.

Riittäisikö Helsingin yliopiston maahanmuuttotutkijalle näytöksi turvapaikkatutkinnan lopputulokset, joissa suojelun tarvetta ei kerta kaikkiaan löydy – ei vielä senkään jälkeen, kun valituksen johdosta tehty oikeuskäsittely Helsingin hallinto-oikeudessa on päätynyt täsmälleen samaan lopputulokseen kuin Migri?

Selvä valtaosa turvapaikkamenettelyn käyttäjistä saa hylkäävän päätöksen, koska he eivät ole kansainvälisen suojelun tarpeessa, kuten pääministeri Sipilä totesi. Rasismin kanssa tällä tosiasialla ei ole mitään tekemistä, koska eihän ole "rotua", jolla olisi aina itsestäänselvästi oikeus turvapaikkaan ja elinikäiseen asumisperäiseen sosiaaliturvaan suomalaisten kustannuksella.

Timo Hietanen

Juha Sipilä vain totesi sen, mikä on osoittautunut täydeksi todeksi.
Esim. Afrikasta Italiaan Libyan rannikkovesiltä "pelastetut" ovat
käytännössä 95 prosenttisesti paremman elämän perään lähte-
neitä vaeltajia. Ja Suomeen 2015 tunkeutuneet olisi pitänyt
siltä seisomalta käännyttää takaisin käsittääkseni turvalliseen
Ruotsiin ja työllistää sammuttamaan Volvoja, joita PIlli ja Pulla
sytyttelevät jatkossakin kotoutumista harjoitelleessaan.

Vapaasana Kaikille

Onko näyttöä asialle? Haloo... Tilastot puhuu puolestaan ja Euroopan tilanne. Vuonna 2015 kun Italiaan tuli miljoonia pakolaisia, niin niistä oli YK: n tutkimusten mukaan vain 3,7% pakolais statuksella. Eli 96,3 prosenttia oli hakemassa parempia tukia. Valtaosa toimeentulo tuista menee näille ryhmille. Harva niistä on töissä. Se on tilastotiedettä. Eikä vihervasemmiston maailman parannus haihattelua. Suomen kansa, työ, kulttuuri ja Kristinusko kunniaan.

Mikko Toivonen

Se on juuri noin. Suurinpiirtein 100% pakolaisena Suomeen saapuvista on pelkän sosiaaliturvan tai muuten ilmaisen elämän haussa sillä jokainen heistä on ohittanut tänne päästäkseen useuta turvallisia maita.

Sitten on se toinen totuus, että osa EU alueelle tai rajojen yli tulleita, kuten syyrialaisia, on aidosti henkensä edestä paossa ja heidät on aitoina pakolaisina Euroopan unioniin sijoitettava, Syyrialaisissa on myös kristyttyjä ja esimerkiksi jesidejä jotka voisivat meille kiintiöpakolaisiba sopeutua.
Kaikiata EU tulleistakin pakolaisista kuitenkin suurin osa on oman maansa ns. rintamakarkureita eli lähteneety hakemaan ilmqaista elämää jossain sen sijaan että olisivat jääneet maansa asioita kuntoon laittamaan. Suuri osa näistä tulee Irakista ja Afganistanista. Eritrealaiset pyrkivät vanhoista siirtomaasuhteista johtuen Italiaan.
Jostain kumman syystä libyalaiset loistavat varsinaisista pakolaisista poissaolollaan huolimatta maan ankeasta sisäisestä tilasta. Libyalaiset ovat valinneet jäädä laittamaan maansa kuntoon Gaddafin jäljiltä.

Jouko Repo

Minkähän takia nuo turvapaikanhakijat juoksivat läpi Euroopan, kunnes sitten hurjan ja vaarallisen Ruotsin kautta päätyivät lopulta rauhaisaan Suomeen ?

Tutkija vois selvitellä tuon toiminnan motiiveja joutessaan.

Marjukka Aronen

Eikös tämä maahanmuuttotutkija Erna Bodström ole Refugees Welcome ja Stop Deportatios -aktiivi, joten sen lausunnot voi jättää omaan arvoonsa. Tosin on huolestuttavaa, että kyseistä henkilöä yle käyttää "asiantuntijana" näissä maahanmuuttoa koskevissa asioissa. (Tietääkseni väitöskirjakin on vielä kesken....)

Pasi Karlsson

Onko Sipilä opetellut rasismiksi vai vaan kopioi Timo Soinin hölmöyksiä?

Varmaankin oikeuskansleri Pöysti ottaa asian ja tutkii syyllistyykö Sipilä rasismiin, vihapeeseen ja ihmisryhmän valheelliseen syyllistämiseen?

Tietysti jos Sipilä perheineen vaan antaa "oikeus" kansleri Pöystille luvan tutkia?

Satu Rintala

Ei ole kovinkaan kauan aikaa, kun moinen kommentointi tuomittiin rasismipuheena ja/tai vähintään persujen typeränä räksyksenä.
Tuollaisesta kommentoinnista saattaa lähikuukausina tulla ihan "uusi normaali" (onko jossain vedonlyöntipiste? ), pl.vassarit ja vihreät.

Lauri Kiiski

Miten nämä kaksi herraa voivat tulla tällaiseen johtopäätökseen, jos edes valtaosasta tulijoita ei edes tiedetä papereiden puuttuessa, keitä nämä lopulta ovat ja miksi haluavat salata todellisen henkilöllisyytensä ?

Marko Kyllönen

"vuosina 2015 ja 2016 puolet turvapaikanhakijoista tuli vain kolmesta maasta eli Syyriasta, Afganistanista ja Irakista."

Syyrian sodalla sitä kyllä perusteltiin, mutta silti syyrialaisia oli vain muutama prosentti.
Suurin osa oli irakilaisia nuoria miehiä, jotka oli jo vuosia kierrellyt ympäri eurooppaa, asunut ja ollut töissä esim Dubaissa tai Qatarissa.
Tai afgaanit jotka eivät ole edes käynyt afganistanissa, vaan ovat eläneet Iranissa.
Mutta he kaikki kuulivat Sipilän kutsuhuudon hölmölään ja lähtivät liikkeelle.

Tutkijana te käytätte jotain rajat auki aktivistia.

Jos ei Suomesta turvapaikanhakijat ym maahanmuuttaja siirtolaiset saisi ilmaista rahaa ja kaiken mitä kehtaavat vaatia, niin niitä "hätää kärsiviä" olisi varmaan 99% vähemmän tulossa Suomeen.

Jaakko Karki

Pitkästä aikaa Sipilä on alkanut puhumaan asiaa, kuten todetessaan että "Saksan maahanmuuttovastaiset mielenosoitukset ”kumpuavat hallitsemattomasta maahanmuutosta, mikä meillä oli 2015, 2016 ja sen seurauksista.”.
Tanskassa, Ruotsissa ja Norjassa kantaväestö on jo erilinjoilla elitisti politiikkojensa kanssa ja haluavat lopettaa tämän hallitsemattoman elintasoshoppailu maahanmuuton ja hyvinvointivaltion hyväksikäytön. Kohta pian Suomeessakin on samanlainen tilanne jos Mykkäset ja Orpot onnistuvat pitämään portit auki näille "partalapsille" ja muille raukoille terveille työtävieroksuville nuorille miehille jotka hylkäsivät naisensa, lapsensa ja vanhempansa.

Markku Koivisto

"Eurostatin mukaan turvapaikanhakijoista yli puolelle myönnetään kv-suojelua EU:ssa”, kirjoittaa tutkija Erna Budström.
Kuinka paljon yli puolelle? 51% on yli puolet. Täsmällisyyttä kaivataan myös tutkijalta, sillä hyvin suuri osa tulijoista ei ole saanut kv-suojelua.
Lisäksi voitanee sanoa, että hyvin suuri osa tähän mennessä tutkituista ei ole saanut kv-suojelua.
Myrsky vesilasissako?

Jarmo Finnilä

Kyllä pääministeri on täysin oikeassa ja tietää mistä puhuu.
Nämä arvosteliat ovat niistä puolueista, jotka laittoivat Suomen valtion asia ihan sekaisin edellisellä hallituskaudella kokoomuksen johdolla ja yrittävät nyt väännellä pääministerin sanoja peittääkseen tekojaan ja siirtääkseen huomion pois niistä.
Hävetkää vihreät vasemmistolaiset.
Ette pääse hallitukseen, koska pidätte kansaa tyhmänä.

Matti Karhu

Juha sipilä kääntöi takkinsa ja puhui lopultakin totta tästä matuinvaasiosta. Toivottavasti kansa herää viimeistään vaalikopissa. Suomen kansan hyvinvointi etusijalle ja senjälkeen muumaailma. Rajat kiinni itsenäisyys ja oma raha ja päätäntävalta itselle

Joni Nieminen

sipilä tokaisi totuuden suustaan . näyttöä saadaan sosiaalitoimiston luvuista . ei muuta kun sinne tarkistamaan kuinka paljon sitä rahaa siellä jaetaan pakolaisille . enemmän pakolaisille kuin kantasuomalaisille koskaan . äänestys pystyyn jaetaanko sitä rahaa pakolaisille vai ei

Matti Karhu

Kaerrankin sipilä puhui asiaa . Yk tilaston mukaa 3.7 pros on pakolaistatuksella ja loput on onnenonkijoita. Siis sipilä käänti takkinsa pesujen hyväksi, hienoa. Kunpa suomen kansa heräisi viimeistään vaaleissa olemme hukassa ellei muutosta tule pian. Akseli sipilä berner vihreät tappaa suomesta elämä mahdollisuudet. Kaikki yksityistetään ja kenkätään ulos. Ympäristö vouhotus/tappaa loput. Eläminen tulee niin kalliiksi että kukaan ei pärjää matt k

Matti Karhu

Kaerrankin sipilä puhui asiaa . Yk tilaston mukaa 3.7 pros on pakolaistatuksella ja loput on onnenonkijoita. Siis sipilä käänti takkinsa pesujen hyväksi, hienoa. Kunpa suomen kansa heräisi viimeistään vaaleissa olemme hukassa ellei muutosta tule pian. Akseli sipilä berner vihreät tappaa suomesta elämä mahdollisuudet. Kaikki yksityistetään ja kenkätään ulos. Ympäristö vouhotus/tappaa loput. Eläminen tulee niin kalliiksi että kukaan ei pärjää matt k

Martti Mykkänen

Ideologisesti värittynyt yliopistoväki on pahimmin pihalla niin maahanmuuttokysymyksessä ja yleensäkin yhteiskunnallisessa 'tutkimuksessaan'. Tutkijat eivät osaa pitäytyä adioissa, jotka ympärillämme tapahtuvat, vaan tuovat niihin ideologiset ja henkilökohtaiset näkemyksensä höystettyinä ylevänä pitämäänsä tietoon kansainvälisistä sopimuksista ym. hallinnollista käytännöidtä. 'Akateemikot' eivät huomaa, että he liikkuvat enemmän omassa julkaisujensa yhtenäistämässä maailmassa kuin siinä todellisuudessa missä asiat tapahtuvat ja kansalaiset elävät. Suurta hölmöyttä osoittaa mm. se, että he vain parilla sormella laskettava vähemmistö lähtee tarkastelun oikein ja oleellisista asioista. Muut jauhaa joutavia älyttömyyksiä kuin pahimmat somettajat.
Maailmassa on noin 65 miljoonaa pakolaista ja 10-30-ketysinen potentiaali odottaa kuivuutta, vedenpaisumusta tai muita suuria luonnonkatastrofeja tai sotia. Lisäksi ennusteen mukaseuraavan 30 vuoden aikana väestö kasvaa keskimäärin 70 miljoonalla ja taatudti köyhiin maihin. Siksi poliitikkojen ja 'akateemikkojen' pakolaispolitiikka on silkkaa lapsellista anekauppaa, farisealaista hurskastelua, mutta sillä ei ole mitään tekemistä ongelman ratkaisun kanssa.
Nykyisen käytännön mukaan tuodaan pohjolanoloihin ja kulttuuriin soveltunatonta sakkia Päiväntasaajan lämmöstä Pohjoisnavalle. Tuodaan porukkaa maailman halvimmalta alueelta maailman kalleimmalle alueelle. Värisokeat eivät näe, että jäljet mäkyvät Euroopan tapahtumissa ja tilanne vaan koko ajan pahenee. Henkisellä ja hengellisellä puolella törmäys on vieläkin rajumpi. Sharia-laki on täyttä totta, se elää ja toimii terroriteoissa, mutta pahinta on, että tilanne taistelussa elintilasta tulee kasvamaan ja raaistumaan.
Valtaosa tulijoista on pummiksi tulleita elintasopakolaisia. Esimerkikdi Suomennsuurin siirtolaisryhmä (75.000) venäläiset eivät töitä löydä ja Suomi antaa elintason joutilaille, josta he eivät voi edes kuvitella Venäjällä. Sen dijaan kaikki eestiläiset löytää työnsä ja hommaavat kämpät itselleen. Mutta sokeat ovat sokeita ja kuurot kuuroja, mutta luonto jatkaa vääjäämättä matkaansa vähääkään piittaamatta viisastelijoiden hurskastelusta.

Erkki Malinen

Onhan tämä vaarallista populismia pääministeriltä joka ensin tarjoo talonsa pakolaisille ja toivottaa ne tervetulleiksi Suomeen. Nyt sitten syyttää niitä elintasopakolaisiksi mikä valtaosaltaan on tottakin. Mutta on tämä vaarallista vihan lietsontaa pääministeriltä.

Esko Riikonen

Sipilä puhui poikkeuksellisti asiaa. Kiitos siitä.
Olihan se arvattavaa, että suvaitsevaisto veti herneen nenään. Monesti suojellaan niitä, jotka siihen eivät ole oikeasti oikeutettuja. Suojelua jakavat juuri ne, jotka täällä hyökkäävät Sipilää vastaan.

Veijo Martikainen

Täytyy antaa pääministeri Sipilälle täysi kymppi lausunnostaan. Jos tähän turvapaikkashoppailuun ei puututa, oikeat hädässä olevat ja eniten apua tarvitsevat jäävät oman onnensa nojaan. Ovat jo jääneetkin. Ilman suuurempaa tieteellistä tutkimistakin voi arvioida, että suurin osa suomalaisista on täysin yhtä mieltä pääministeri Sipilän kanssa. Rasismikirveen välttäminen vain estää sen tunnustamisen julkisesti. Toivottavasti entistä useampi uskaltaa jatkossa ilmaista mielipiteensä.

Esko Riikonen

Pitämällä Lähi-itä ja Afrikka levottomina saadaan helposti liikkeelle isot ihmismassat, joiden tarkoitus on tulla Eurooppaan ja miehittää se. Kymmeniä miljoonia on jo nyt valmiina lähtemään, kun vain rahoitus löytyisi. Mitä se tarkoittaisi Euroopalle.

Jonne Lövkvist

No missä se äärioikeiston rasistinen väkivalta on? Jos emme enää kelpuuta esimerkiksi yhtä potkua rautatieasemalla. Väkivaltaa kyllä tulee lisää paljonkin, kun eriarvoistumista näin ajetaan. Suomalainen kokee, että hänelläkin on oikeuksia ikuisten velvollisuuksien lisäksi.

Jukka Muhonen

Sipilähän sanoi totuuden, otetaan toinen esimerkki: Suomesta Norjaan muuttavat ja liikkeellä olevat suomalaiset ovat ensisijaisesti taloudellisista syistä liikenteessä eikä pakene sotaa. Sipilä tarkoitti että suurin osa suomen maahanmuuttajista (HUOM MAAHANMUUTTAJISTA, EI TURVAPAIKANHAKIJOISTA) ovat liikkeellä tadoulellisista syistä, niinku kuuluukin olla. Moni virolainen ja venäläinen työskentelee esim Suomessa taloudellisista syistä.

Paula Vainikka

Kamala meteli Sipilän asiallisesta kommentista. Ei ole kuin muutama vuosi siitä kun oli suuri pakolaistulva ja Sipiläkin oli ajatellut jopa asuntoaan pakolaisille ensi hätään. ja kuinka Sipilää haukuttiinkaan moisen anteliaan ajatuksen johdosta. Nyt kun on huomattu että suurikin osa hädänalaisina pakolaisina Eurooppaan pyrkivät eivät olekaan pakolaisuuden määritelmän mukaan pakolaisia ja kun se sanotaan ääneen, taas syntyy kova huuto ja mekkala.
Sipilä sanoi ihan oikein että paras apu on lähiapu ja ennakointi. Eteläiset maat , joissa ilmaston lämpeneminen vaikuttaa jo hälyttävästi tarvittaisiin uusia ratkaisuja kastelujärjestelmiin ja ruoan kasvattamiseen. Samoin syntyvyyttä tulisi säädellä tehokkaasti, koska kuivuva maa ei elätä kasvavaa ihmismäärää. Paljon suuria ratkaisuja olisi tehtävä ja myös toimeenpantava, että elinolot Afrikassa ja Lähi-idässä olisi siedettävät, eikä sieltä tarvitsisi lähteä kohti Eurooppaa kumiveneillä ja kävellen.