Lauantai 25.5.2019

Bensamysteerin selvitys jatkuu – Veho: ”Ongelma korjaantuu polttoaineen vaihdolla”

Luotu: 
4.9.2018 19:28
Päivitetty: 
5.9.2018 10:53
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Polttoaine on vienyt useita autoja korjaamolle Suomessa tällä ja viime viikolla. Arkistokuva.
|

Autoja vikaannuttanut mystinen polttoaineongelma on tällä hetkellä sekä Nesteen että Vehon ”äärimmäisen vakavassa” tutkinnassa, Kauppalehti kertoo.

Molemmat tahot kertovat suorittavansa tarkkoja jatkotutkimuksia asiantuntijoiden kanssa.

Veholta kerrotaan, että bensiinimoottorisia Mercedes-Benz -henkilöautoja on korjattu polttoaineongelmien vuoksi, ja että ongelmat poistuvat, kun autoon on vaihdettu polttoaine. Veho henkilöautojen lehdistöpäällikkö Pekka Koski ei ota kantaa polttoaineen alkuperään ja korostaa, etteivät he voi varmasti tietää, missä vikaantuneet autot on tankattu.

Tämän hetken käsitys kuitenkin on, että autoihin on tankattu polttoainetta, joka on vikaannuttanut ne. Tiedossa on myös, että ongelma koskee vain Suomea.

Lue lisää: Outo polttoainevika vie autoja korjaamolle Suomessa – ”Kaikki tapaukset koskevat bensiinikäyttöisiä moottoreita”

Veho arvioi tutkimustensa valmistuvan ensi viikon alkuun mennessä.

Ongelma ei koske vain Mercedes-Benz -henkilöautoja. Ongelmia on esiintynyt ainakin Peugeotin ja Citroënin autoissa.

Neste viestittää ottavansa täyden vastuun valmistamistaan ja myymistään polttoaineista. Se kertoi myös eilen illalla, ettei tutkimuksissa ole löytynyt ongelmia uudesta. Tutkinnan kohteena on Nesteen uudistunut Futura 95 E10 -bensiini, joka sisältää 10 prosenttia etanolia.

”Olemme tutkineet noin kymmenen polttoainenäytettä niistä ajoneuvoista, joissa on esiintynyt ongelmia. Lisäksi olemme ottaneet näytteitä asemilta, joilla ajoneuvot ovat meille kerrotun mukaan tankanneet. Kaikki näytteet ovat tehtyjen analyysien mukaan olleet tuotestandardin mukaisia, eikä asemilta otetuissa näytteissä ole löydetty mitään poikkeavaa”, kertoo Neste Suomen ja Baltian myyntijohtaja Tommi Juusela.

"Mikään otetuissa ja tutkituissa näytteissä ei viittaa siihen, että kyseessä olisi nimenomaan uuden Neste Futura -bensiinin aiheuttama ongelma. Mikään ei myöskään viittaa siihen, että kaikissa bensiineissä käytössä oleva etanoli-biokomponentti olisi nyt ilmenneiden ongelmien taustalla", Juusela jatkaa.

Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Janne Pirinen

"Vehon korjaamoilla on käynyt asiakkaita, joiden autoissa on syttynyt moottorin häiriövalo. " kertoo aiempi uutinen.

"Citroënin ja Peugeotin maahantuoja kiistää, että polttoainekohussa olisi kyse heidän automerkeistään." kertoo Kauppalehti 5.9.2018. Usarilla on siis parempaa tietoa.